ReSound LiNX Quattro: nieuw hoortoestel van GN Hearing

15 augustus 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

GN Hearing heeft deze week zijn nieuwe hoortoestel de ReSound LiNX Quattro aangekondigd. Volgens de fabrikant is dit het eerste Premium-Plus hoortoestel ter wereld. GN Hearing zegt dat dit toestel in deze categorie thuishoort omdat het toestel voordelen biedt die niet door een andere hoortoestellen worden geboden. De nieuwe ReSound LiNX Quattro heeft een lange levensduur van de accu en kent een verbeterde connectiviteit via Bluetooth met extra signaalsterkte. De geluidsbewerkingsalgoritmes zijn volledig vernieuwd ten opzichte van de eerdere LiNX serie.
De nieuwe ReSound wordt qua prijsniveau boven de bestaande ReSound LiNX 3D gepositioneerd die naast de nieuwe ReSound LiNX Quattro leverbaar blijft. Het nieuwe hoortoestel wordt geleverd als discreet te dragen achter-het-oor hoortoestel waarbij de luidspreker zich in het oor bevindt.

resound linx quattro

ReSound LiNX Quattro gebaseerd op nieuwe chip

De ReSound LiNX Quattro™ is gebaseerd op een nieuwe chip en op de 6e generatie 2,4 GHz draadloze connectiviteit. In vergelijking met de vorige generatie high-end ReSound hoortoestellen is de nieuwe chip 100% sneller, kent 100% meer geheugencapaciteit en daarnaast heeft het hoortoestel een 35% groter frequentiebereik. Ook geeft de fabrikant aan dat het dynamisch input-bereik het grootste is in de branche. Hoe het hoortoestel scoort ten aanzien van andere merken hoortoestellen is nog niet na te gaan, omdat de voorhanden zijnde informatie op dit moment beperkt is.
Volgens GN Hearing zijn de de algoritmes voor geluidsverwerking in de nieuwe ReSound LiNX Quattro volledig herschreven en heeft het toestel een nieuwe zender met extra signaalsterkte. Ook geeft de fabrikant aan de microfoons op een unieke manier te benutten. De nieuwe aanpak zou de geluidskwaliteit ten goede komen en zorgen voor meer diepgang, dynamiek en ook ritme. Bij HOorzaken zijn we benieuwd hoe een hoortoestel aan de ritmeperceptie kan bijdragen. Meer daarover hopelijk later.

resound linx quattro

Accu ReSound LiNX Quattro gaat zeer lang mee

De oplaadbare accu in de ReSound LiNX Quattro gaat zeer lang mee en volgens de fabrikant heeft deze de langste gebruiksduur die er momenteel is. De oplaadbare lithium-ionaccu in het nieuwe toestel gaat 24 uur mee, zelfs als er de helft van de tijd wordt gestreamd. Er is sprake van ‘streamen’ wanneer er audiosignalen zoals  muziek of telefoongesprekken richting de hoortoestellen worden gestuurd.
De oplader kan op tafel worden neergezet en daarnaast ook als draagbare oplader worden meegenomen. De lader geeft via LED-jes aan in hoeverre de hoortoestellen zijn opgeladen. De hoortoestellen lijken geen laadcontacten te hebben. Hieruit is op te maken dat ze draadloos worden opgeladen, mogelijk via inductie. De nieuwe ReSound LiNX is straks ook met gewone batterijen verkrijgbaar. Via een App op de smartphone is te zien hoe het met de batterijstatus van de oplaadbare batterijen is gesteld.

ReSound LiNX Quattro

Vernieuwd directioneel systeem

Over de technologische achtergrond is momenteel nog niet veel bekend. Wel is duidelijk dat het directionele systeem een nieuwe aanpak kent. De algoritmes daarvoor zijn volledig herschreven wat kan duiden op een totaal nieuwe aanpak. Bij het ontwerp van de nieuwste generaties hoortoestellen richten alle fabrikanten zich de afgelopen jaren vooral op een natuurlijkere weergave van de omgeving en plaatsing van geluiden daarin, om zo tot een beter verstaan van spraak te komen. De insteek van GN Hearing zal naar verwachting ook hierop gericht te zijn.

Verbeterde verbinding via Bluetooth

Ook de nieuwe ReSound LiNX Quattro is “Made for Iphone” en kan direct zonder tussenkomst van een streamer communiceren met een iPhone telefoon. De sterkere zender kan voordelen bieden omdat de verbinding via Bluetooth tussen hoortoestellen en telefoons vandaag de dag nog weleens tot haperingen kan leiden. De verbinding via Android telefoons verloopt naar verwachting via een streamer.

ReSound e-Assist: fijnafstelling op afstand van de  ReSound LiNX Quattro

GN Hearing is de eerste fabrikant die het mogelijk maakte hoortoestellen op afstand bij te stellen. Ook de nieuwe ReSound LiNX Quattro is op afstand door de audicien bij te stellen. Hiervoor hoeft de slechthorende gebruiker van het toestel niet meer terug naar de audicien. Dit biedt voordelen voor gebruikers die een beperkte mobiliteit hebben, een actief leven en drukke carrière hebben, of lang moeten reizen om hun audicien te bezoeken.

Meer achtergronden

GN Hearing steekt hoog in door het nieuwe ReSound LiNX Quattro hoortoestel ‘het eerste Premium-Plus hoortoestel ter wereld’ te noemen en schept daarmee eveneens een flink hoge verwachting bij de toekomstige dragers van het hoortoestel. Of het hoortoestel deze verwachting kan waarmaken zal de praktijk moeten uitwijzen. Gelukkig kunt u in Nederland hoortoestellen vrijblijvend testen bij uw audicien.
Mocht er meer nieuws zijn over de achtergronden van dit nieuwe hoortoestel en de ervaringen van gebruikers, dan kunt u op deze site er meer over lezen.

Bronnen: 
Persbericht GN Hearing
website: GN ReSound
website: Hearingaidknow

Reacties (8)
 1. Geachte heer van der Wilk (beste Renée),

  Bij deze dank ik u (ik denk ook namens vele ander slechthorende personen) voor de uitermate zeer adequate en gerichte adviezen en verslagen die u op de side “HOORZAKEN” plaatst.

  Doordat mijn gehoor vermogen steeds slechter wordt ben ik mij gaan oriënteren wat voor merk en type hoortoestel voor mij het beste geschikt zou zijn, ik ben er achter gekomen dat er zeer veel merken en ook nog eens daarbij zeer veel types zijn dat ik door de bomen het bos niet meer kan zien.

  Maar door uw organisatie en verslagen ben ik heel stuk wijzer geworden en ben ik beter voorbereid om met een audicien een en ander te bespreken en advies te vragen.

  Nogmaals hartelijk dank voor al u tijd en moeite die u hier in steekt.

  met vriendelijke groet,
  Leo Hazenoot
  tel. 0622 69 00 00
  Mail: Leo@wantveld.nl

 2. is er ook een Linx Quattro cros en bicros ?

 3. Ik had eerst de linx 3d op proef maar ik kon met name in gezeldschap niet de goede instellingen krijgen en ook vondt ik het als brildragende een hele prop achter het oor. Ik heb nu 2 weken de quatro op proef en ik ben meteen verkocht. Veel natuurlijker geluid en veel beter te dragen i.c.m een bril. Je hoort werkelijk niet dat het geluid vanuit een gehoorapparaat komt, terwijl dit met de linx 3d wel het geval was.

 4. Ik heb ze nu enkele weken in gebruik de nieuwe Quattro .wat een verbetering …na een half jaar de resound 961 .geprobeerd te hebben . Nu de quattro van begin een veel beter verstaan van personen. Ga ze nu aanschaffen ..

 5. Goedenavond, klopt het dat je de Quatro rechtstreeks op je iPhone kan horen,zonder extra hulpmiddel en de tv ook direct kan horen zonder lus , hoe zijn de ervaringen hiermee en hoe is het spraakverstaan in bv voetbalkantines . Ben heel benieuwd, zijn er helemaal geen minpunten ? Hoor graag van jullie.

  • Jazeker, er is directe integratie met iPhone en iPad. Kraakhelder geluid. Voor integratie met niet-Apple mobieltjes, TV en computer is er helaas wel een “kastje” nodig, wat onhandig is en wellicht het geluid wat vervormt.

   In rumoerige situaties kan het spraak-verstaan worden “gericht” met een smalle focus en slimme filters. Met gesloten domes of oorstukjes-op-maat werkt dat echt heel goed. Een goedkoper toestel kan dit trouwens ook, maar op een eenvoudigere manier.

   De quattro is het beste wat er is, maar heeft ook een hoog gadget-gehalte. Ik ben er nog niet over uit of het echt waar voor z’n geld biedt. De gebruikservaring “voelt” alsof je een boel controle hebt over je gehoor, misschien is het feitelijk een placebo-effect, maar dat maakt niks uit zolang je je fijner voelt …

 6. Ben op zoek naar betere verstaanbaarheid in rumoerige omgeving bijv in een restaurant of bij een receptie.Enkele hoor toestellen uitgeprobeerd onder meer een Signia en een WIDEX.Beiden gaven in een tranenverwekkende tekst aan dat ze in de genoemde situaties het omringd rumoer konden filteren en je alle gesprekken goed kon volgen.
  Mijn ervaring was en is Geheel anders .Je kunt na de instelling door een audicien nog kiezentussen een beperkt aantal vooringestelde programma’s en je kunt de volume knop hanteren.Alles luider en alles zachter en de verstaanbaarheid is in mijn geval SLECHT.
  Na drie jaar ben ik het beu en ga op eigen kosten weer op zoek naar een beter toestel.
  De RESOUND LiNX QUATTRO heeft mij wederom bijna tot tranen toe bewogen in zijn uitleg……maar ik lees op deze site eigenlijk maar één commentaar ,terwijl dit toestel reeds meer dan een jaar verkrijgbaar is….!
  Kortom zijn er mensen met ervaring en kunnen mij helpen met advies.
  Met vriendelijk groet Jan

  • Beste Jan, vervelend te horen dat u nog geen geschikte oplossing hebt kunnen vinden. De resultaten met hoortoestellen zijn per individu verschillend en afhankelijk van het soort en ook van de ernst van het gehoorverlies. Sommige slechthorenden kunnen er weer goed mee functioneren, voor andere slechthorenden blijft een hoortoestel een hulpmiddel waarmee zij nog steeds beperkingen ervaren. Soms is het dan nodig om soloapparatuur aan te schaffen om ook in moeilijke situaties beter te functioneren. Als u een complex gehoorverlies heeft of problemen in de communicatie op het werk ervaart kan een bezoek aan een audiologisch centrum nuttig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Geeske van Voorthuijsen Uitblinker bij Ctalents Diamond Awards 2024

15 juni 2024 | Bij de uitreiking van de Ctalents Diamond Awards 2024 kreeg Geeske van Voorthuijsen als ‘Uitblinker’ [...]

Hoortoestellen zorgen voor betere balans bij ouderen

13 juni 2024 | Gehoorverlies bij ouderen verhoogt het risico op vallen door een verminderde balans. Een recente studie [...]

Webshop op HOorzaken gesloten

6 juni 2024 | Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk via deze website hoorhulpmiddelen en andere producten te [...]

Het ervaringsverhaal van Oliver (1969): “Dankzij mijn CI heb ik een groot stuk van mijn oude sociale leven weer teruggekregen.”

4 juni 2024 | Ik werd geleidelijk steeds slechthorender, als gevolg van – onder andere – otosclerose. Doordat ik [...]