Ponto SuperPower: nieuw botverankerdhoortoestel van Oticon Medical

2 september 2016
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Oticon Medical brengt in december van dit jaar in Nederland de Ponto SuperPower op de markt. De Ponto SuperPower is het eerste SuperPower botverankerde hoortoestel met een aanpasbereik tot 65 dB HL (BC), waarbij het niet meer nodig is om een extern oorhanger of kasttoestel te gebruiken. Snoeren en dergelijke horen bij dit superpower botverankerde hoortoestel dan ook tot het verleden. Bij de Ponto SuperPower bevindt zich de microfoon, de geluidsprocessor en de versterker in één behuizing die direct op het abutment wordt aangesloten, net zoals dit mogelijk is met de varianten die minder versterking geven.

Ponto SuperPower Oitcon Medical

Ponto SuperPower voor volwassen en kinderen met zwaarder gemengd gehoorverlies

Oticon Medical heeft de innovatieve SuperPower-processor ontwikkeld met als doel volwassenen en kinderen met een zwaarder gemengd gehoorverlies te laten profiteren van een discrete soundprocessor die voor directe geluidsoverdracht rechtstreeks aansluit op het abutment. De laatste aanwinst binnen de Ponto-familie van botverankerde oplossingen is CE-gemarkeerd en is momenteel in afwachting van goedkeuring door de FDA. Oticon Medical verwacht dat het product eind 2016 in Nederland verkrijgbaar is.

“De Ponto SuperPower is het eerste SuperPower-apparaat op abutmentniveau in de botverankerde gehoorimplantatiemarkt”, vertelt Jes Olsen, President van Oticon Medical. “Het is ook nog eens een prachtige versie van SuperPower, de eerste waarbij geen snoeren of omvangrijke apparaten die in het oor of op het lichaam worden gedragen nodig zijn.” De discrete soundprocessor in een enkele behuizing sluit rechtstreeks op het abutment aan om de directe geluidsoverdracht in traditionele Ponto-soundprocessoren te waarborgen.”

Ponto Superpower: Grote versterking met minimum risico op feedback

De nieuwe Ponto SuperPower is gebaseerd op het Inium Sense-platform en de UltraDrive-technologie. Dit voert het stuursignaal naar de transducer (het trilblokje) en richting een zeer geavanceerd feedback management systeem. Hiermee wordt een grote versterking gerealiseerd en wordt het risico op feedback tot een minimum beperkt. Oticon Medical heeft UltraDrive in de nieuwe SuperPower-soundprocessor op laten nemen zonder dat dit aan de betrouwbaarheid en geluidskwaliteit afdoet. Tot nu toe is de UltraDrive- technologie nog nooit in apparaten met beengeleiding gebruikt.

“We zetten hoog in wanneer het om betere gehoorresultaten gaat voor botverankerde hoortoestelgebruikers”, voegt Olsen eraan toe. “Door het aanpasbereik uit te breiden tot 65 dB HL (BC), kunnen meer patiënten dan ooit van het hoogwaardige geluid profiteren, waar de Oticon Medical Ponto- processoren voor staan. Via directe geluidsoverdracht kan Ponto SuperPower in de middenfrequenties tot hoge frequenties voor maximale output zorgen. Dit is voor alle gebruikers zo belangrijk voor het verstaan en begrijpen van spraak en met name voor de spraakontwikkeling van kinderen1. Met de introductie van de Ponto SuperPower blijven wij ons inzetten om nieuwe innovatieve en bewezen technologie op de markt te brengen en zo de vele uitdagingen aan te gaan waar mensen met een zwaarder gemengd gehoorverlies mee te maken krijgen.”

Ga voor meer informatie over Oticon Medical en het Ponto-systeem naar www.oticonmedical.com

 

Referenties:

1. Pittman (2008) Tempo van woordjes leren op de korte termijn in kinderen met normaal gehoor en kinderen met gehoorverlies in beperkte en uitgebreide bandbreedtes met hoge frequentie. Journal of Speech, Language and Hearing Research. Vol 5; 785-797

Reacties (2)
  1. Ik ben heel erg bij met mijn oticon super power Ik hoor nu alles weer

  2. Hallo mag ik u vragen, welke batterijen u gebruikt voor de pronto 3.
    Onze zoon heeft nm een pronto 3, maar weet niet goed welke batterijen ik ervoor moet gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Cochlear introduceert nieuwe generatie Osia-systeem

21 juli 2024 | Cochlear brengt een nieuwe generatie van het Osia-systeem uit. Met het nieuwe OSI300- implantaat is [...]

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]