Ponto 4: Nieuw beengeleidingshoortoestel van Oticon Medical

10 juni 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Oticon Medical komt deze week met de Ponto 4 uit. De Ponto 4 is volgens de fabrikant een doorbraak onder de beengeleidingshoortoestellen. De nieuwe Ponto 4 is allereerst het kleinste beengeleidingshoortoestel dat momenteel op de markt verkrijgbaar is. Daarnaast heeft het de allernieuwste zich reeds bewezen OpenSoundNavigator geluidsbewerkingstechnologie aan boord. Naast de mogelijkheid van draadloos telefoneren en muziek streamen, staat het hoortoestel ook in verbinding met internet. Daarmee brengt Oticon Medical met de nieuwe Ponto ook tal van nieuwe mogelijkheden naar de gebruiker toe.

Ponto 4 Oticon Medical

27% kleiner

De Ponto 4 is 27% kleiner dan zijn voorganger de Ponto 3 en is daarmee gelijk de kleinste geluidsprocessor beschikbaar om te gebruiken als beengeleidingshoortoestel of op een botverankerd systeem.

Snelheid en opengeluidsbeleving in Ponto 4

De nieuwe Ponto maakt gebruik van het snelle Velox S platform. Hierdoor heeft het hoortoestel een flinke rekenkracht waardoor het mogelijk is de zogeheten OpenSoundNavigator toe te passen. Deze techniek is ook terug te vinden in de high-end hoortoestellen, de Oticon Opn. De fabrikant heeft met deze zogenoemde Opn-techniek afscheid genomen van directionaliteit. Directionele systemen ‘zoomen’ in op de spreker. Dat heeft als nadeel dat drager van het hoortoestel op dat moment geen toegang heeft tot de rest van de geluiden in zijn omgeving. Met de OpenSoundNavigator heeft Oticon een geheel nieuwe techniek ontwikkeld waarmee het verstaan van spraak in geroezemoes verbetert. Dit terwijl de gebruiker tegelijkertijd de toegang tot de geluiden en spraak in de omgeving behoudt.

[su_youtube url=”https://youtu.be/GqfKy-NcM1I”]

Jes Olson directeur van Oticon Medical in Denemarken zegt over het nieuwe botverankerde hoortoestel: “Met Ponto 4 nemen van afscheid van directionaliteit zoals we deze kennen. De OpenSound Navigator gaat met meerdere spraak- en lawaaibronnen op een nieuwe, snelle en efficiënte manier om. Het geeft een gebalanceerd geluidsbeeld van de omgeving en is in staat lawaai op een veel efficiëntere manier te onderscheiden dan we eerst konden. We voelen ons trots en ons zijn er ook zeker van dat dit een groot verschil maakt in het leven van dragers van beengeleidingshoortoestellen bij het volgen van gesprekken en bij het kunnen bijbenen van de dynamiek van het leven.”

Verbonden met internet: IFTTT ondersteuning

De nieuwe Oticon Ponto staat in contact met internet via ‘If-This-Then-That’ (IFTTT.com). Een web service die andere web gebaseerde functies ondersteunt om het leven te vergemakkelijken. Gebruikers kunnen met de Ponto 4 verbinding maken met een tal van apparaten die IFTTT ondersteunen zoals deurbellen, babyfoons en thermostaten.

Ponto 4 kleuren

 

Ponto 4: Kleuren, handsfree telefoneren en app

De Oticon Ponto 4 is in meerdere kleuren verkrijgbaar.  De Ponto 4 kan met ook met een groot aantal apparaten worden verbonden via Bluetooth. Hierdoor is het ook mogelijk om handsfree te bellen en het geluid van de tv, radio of laptop draadloos naar de Ponto 4 over te sturen.
Met de Oticon ON App op uw smartphone is er directe toegang mogelijk om het volume te regelen, tussen programma’s te wisselen en waarschuwingen voor een bijna lege batterij te ontvangen. De app heeft daarnaast een handige ‘zoek mijn hoortoestel’ functie. Ook is het toestel te verbinden met een groot aantal apparaten die in het dagelijks leven worden gebruikt, zoals de televisie, radio en laptop.

Kijk voor meer informatie over de Ponto 4 op de website van Oticon Medical

Wilt u meer informatie over beengeleidingshoortoestellen en botverankerde systemen in het algemeen? Klik dan hier.

https://www.hoorzaken.nl/hoorverbetering/botverankerde-hoortoestellen-baha-ponto/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]