Phonak wint twee CES 2019 Innovation Awards

18 januari 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Phonak wint twee CES Innovation Awards. De hoortoestelfabrikant uit Zwitserland wint deze prijzen in de categorieën ‘Toegankelijkheid’ met haar nieuwste Phonak Audéo Marvel en ‘3D Printing’ met de Phonak Virto B-Titanium. De prijzen werden toegekend op de CES: de jaarlijkse terugkerende technologiebeurs in de Verenigde Staten.

Phonak wint twee CES 2019 Innovation Awards Phonak Audeo Marvel

 

Phonak Audéo Marvel krijgt prijs in categorie ‘Toegankelijkheid’

De recent geïntroduceerde Phonak Audéo Marvel is het eerste en tot op heden ook het enige hoortoestel met universele Bluetooth.Hiermee ondersteunt de Audéo Marvel directe stereo audio streaming vanaf elke Android™ en iOS™ telefoon. De Marvel hoortoestellen gebruiken hiervoor Bluetooth Classic. Hierdoor zijn ze in staat zowel te verbinden met Android, iPhone smartphones en alle andere apparaten met bluetooth zoals tablets en computers. Er wordt gesproken van direct streaming omdat er bij de Marvel hoortoestellen geen tussenkomst meer nodig is van een zogeheten streamer. Een streamer is een apparaatje dat als tussenstation fungeert tussen de hoortoestellen en de telefoon (of ander bluetooth apparaat) om zo geluid (audio) van telefoons en andere apparaten naar de hoortoestellen over te sturen.
De dragers van de Marvel hoortoestellen kunnen muziek, telefoongesprekken, youtube video’s en meer direct naar hun toestellen streamen en zo genieten van geluid in beide oren én in stereo.
De nieuwe Marvel hoortoestellen zijn ook oplaadbaar: met één enkele lading kan de gebruiker een hele dag zijn toestellen gebruiken, ook met streaming. Phonak introduceert met de Marvel een aantal apps die de gebruikerservaring verder verbeteren. Met een van die apps is het mogelijk de hoortoestellen in real-time via een online-sessie op afstand bij te laten stellen door de audicien. De Marvel kreeg de prijs op de International Consumer Electronics Show (CES). De CES is een grote technologiebeurs die sinds 1967 elk jaar wordt gehouden in het Las Vegas Convention Center in de Verenigde Staten.

Phonak wint twee CES 2019 Innovation Awards Phonak Virto B-Titanium

Phonak Virto B-titanium krijgt prijs in de categorie ‘3D printing’

De Phonak Virto B-Titanium is een onzichtbaar te dragen zeer klein in het oor hoortoestel dat vervaardigd wordt van titanium. Dit gebeurt met een een 3D printer. Het is daarmee het eerste hoortoestel ter wereld dat 3D-geprint wordt met titanium materiaal. De schaal wordt vervaardigd uit medisch titanium wat volgens de fabrikant de wand 15x sterker, 50% dunner en als geheel een 26% kleiner toestel geeft dan de standaard schalen die van acryl worden gemaakt. De dunnere schaal stelt de 3D ontwikkelaars in staat de elektronica en het ontluchtingskanaal nog efficiënter te plaatsten. Hierdoor is het hoortoestel uiteindelijk nog kleiner en kan daardoor dieper in het oor geplaatst worden en is daarmee voor omstanders nagenoeg onzichtbaar.

“De CES Innovation Awards zijn de benchmark in consumententechnologie” stelt Thomas Lang, Senior Vice President bij Phonak. “Ons team is zeer verheugd met de erkenning van Phonak’s industry-leading hoortoestellen in beide categorieën. Deze prijswinnende hooroplossingen onderstrepen onze enorme toewijding om de slechthorenden te helpen hun dagelijks leven zonder beperkingen te leven.”

Voor meer informatie lees deze artikelen:

https://www.hoorzaken.nl/audeo-m-phonak-hoortoestellen/

https://www.hoorzaken.nl/titanium-hoortoestel-phonak-virto-b/

Of kijk op de website van Phonak

Reacties (2)
  1. Heb sinds 1 week nu de Phonak Marvel. Heb de Bluetooth functie in gebruik op mobile Nokia telefoon. Dit werkt alleen goed voor binnen,
    Maar in buitenlucht wordt ik niet verstaan. Is hier geen oplossing voor zodat dit in buitenlucht ook goed werkt?

    • Het is allereerst goed om bij uw audicien langs te gaan om samen met hem te kijken of het probleem al dan niet bij de telefoon ligt. Dat kan door een andere mobiele telefoon te koppelen.
      Het probleem kan ook door het omgevingslawaai of door de wind worden veroorzaakt. Bij de Marvel hoortoestellen wordt de spraak opgevangen door de microfoons van het hoortoestel. Die zitten achter het oor. In een stille ruimte komt uw stem goed door bij deze microfoons. Buiten op straat zijn er veel omgevingsgeluiden, die storend werken op uw stem. Dat kan ook een mogelijk probleem zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Speaksee vergoed door UWV

25 februari 2024 | Het UWV mag het Speaksee microfoonsysteem vergoeden aan dove en slechthorende werknemers. Dat kondigde demissionair [...]

Binding zink voorkomt lawaaislechthorendheid bij muizen

19 februari 2024 | Onderzoekers van de Universiteit van Pittsburgh laten zien dat de binding van zink helpt om [...]

Meting voorspelt spraakverstaan met CI

15 februari 2024 | Een zogeheten functional near-infrared spectroscopy meting (fNIRS) in rusttoestand lijkt een goede voorspeller te zijn [...]

Nathalie haar zoontje Finn werd doof geboren – Lees hier haar ervaringsverhaal

14 februari 2024 | Op het moment dat na de geboorte duidelijk werd dat Nathalie haar zoontje Finn tweezijdig [...]