Phonak Virto V: super klein hoortoestel met grote prestaties

30 oktober 2015
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Phonak introduceert deze week de Virto V hoortoestellen. De ontwikkelaars bij Phonak hebben hun best gedaan: door het nieuwe ontwerp zijn  de in-het-oor hoortoestellen nog onzichtbaarder te dragen. De Phonak Vitro hoortoestellen behoren nu tot de kleinste in de markt.
Deze zeer kleine hoortoestellen zijn te combineren met het nieuwe Phonak CROS II hoortoestel, waardoor ook slechthorenden met eenzijdige doofheid kunnen profiteren van de sterke zoomfunctie die door samenwerking van de directionele microfoons in beide hoortoestellen wordt verkregen.

Phonak Vitro Hoortoestellen

Directionele microfoons en binaurale samenwerking voor nog scherper inzoomen

Om goed te kunnen verstaan in geroezemoes zijn directionele microfoons een belangrijke optie voor hoortoestellen. Bij de Phonak Virto hoortoestellen zijn nu zelfs de allerkleinste CIC hoortoestellen (dit zijn de hoortoestellen die compleet in de gehoorgang verdwijnen) voorzien van zulke speciale microfoons. Hierdoor kan de slechthorende gebruiker zich nog beter richting op de spreker en raakt omgevingslawaai verder naar de achtergrond. Hier hoeft u overigens als gebruiker niets voor te doen: de hoortoestellen richten zich wanneer dat nodig is automatisch op de spreker. De Phonak Virto hoortoestellen werken ook nog eens onderling samen, waardoor zij nog scherper inzoomen op de spreker.
De Phonak Virto serie valt niet binnen de database van de zorgverzekeraars en kan dan ook alleen particulier (dus zonder vergoeding) worden aangeschaft.

Accessoires voor draadloze communicatie

Phonak heeft een goed assortiment accessoires waarmee draadloos is te telefoneren en even gemakkelijk draadloos naar de tv en hifi is te luisteren. De meest in het oog springende is de Roger Pen (microfoon). Natuurlijk  is er ook een afstandsbediening beschikbaar en zijn de toestellen te bedienen via een app op de Iphone of een android smartphone.

phonak draadloze communicatie

Phonak CROS in-het-oor voor eenzijdig doven

Phonak heeft een lange traditie op het gebied van CROS en BICROS hoortoestellen. Deze week heeft Phonak ook de nieuwe Phonak CROS II IHO serie gelanceerd. Deze serie is speciaal bestemd voor de Phonak Virto V serie. Hierdoor kan de zeer kleine Virto CIC gecombineerd worden met het nieuwe CROS II IHO hoortoestel. Omdat beide toestellen beschikken over directionele microfoons kunnen slechthorenden die eenzijdig doof zijn nu ook profiteren van het directionele samenwerking van beide toestellen.  Een veldstudie bevestigd de voordelen van de nieuwe generatie CROS toestellen van Phonak voor eenzijdig doven.
Het stroomverbruik van de CROS II is 30% lager dan dat van zijn voorganger, en de cliënt kan ook het volume van beide toestellen nu onafhankelijk van elkaar regelen om zo tot een voor hem prettige balans te komen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws

Audiologen luiden noodklok en komen op voor de kwaliteit van Hoorzorg

29 juni 2022 | Vandaag vragen een zeer groot aantal audiologen aandacht voor de zorgen die zij hebben over [...]

Online workshop: ‘Grip op je energie met een auditieve beperking’

28 juni 2022 | Werkpad organiseert op 7 juli aanstaande tussen 16:00 en 17:30 uur de gratis te volgen [...]

Audioloog Jan de Laat krijgt koninklijke onderscheiding

24 juni 2022 | Tijdens zijn afscheidssymposium in Leiden kreeg klinisch fysicus audioloog dr. ir. Jan de Laat vandaag [...]

Phonak Audéo Fit: top hoortoestel dat de gezondheid monitort

23 juni 2022 | Phonak introduceerde afgelopen week in Amsterdam voor de internationale schrijvende pers een van haar nieuwe [...]