Phonak Virto V: super klein hoortoestel met grote prestaties

30 oktober 2015
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Phonak introduceert deze week de Virto V hoortoestellen. De ontwikkelaars bij Phonak hebben hun best gedaan: door het nieuwe ontwerp zijn  de in-het-oor hoortoestellen nog onzichtbaarder te dragen. De Phonak Vitro hoortoestellen behoren nu tot de kleinste in de markt.
Deze zeer kleine hoortoestellen zijn te combineren met het nieuwe Phonak CROS II hoortoestel, waardoor ook slechthorenden met eenzijdige doofheid kunnen profiteren van de sterke zoomfunctie die door samenwerking van de directionele microfoons in beide hoortoestellen wordt verkregen.

Phonak Vitro Hoortoestellen

Directionele microfoons en binaurale samenwerking voor nog scherper inzoomen

Om goed te kunnen verstaan in geroezemoes zijn directionele microfoons een belangrijke optie voor hoortoestellen. Bij de Phonak Virto hoortoestellen zijn nu zelfs de allerkleinste CIC hoortoestellen (dit zijn de hoortoestellen die compleet in de gehoorgang verdwijnen) voorzien van zulke speciale microfoons. Hierdoor kan de slechthorende gebruiker zich nog beter richting op de spreker en raakt omgevingslawaai verder naar de achtergrond. Hier hoeft u overigens als gebruiker niets voor te doen: de hoortoestellen richten zich wanneer dat nodig is automatisch op de spreker. De Phonak Virto hoortoestellen werken ook nog eens onderling samen, waardoor zij nog scherper inzoomen op de spreker.
De Phonak Virto serie valt niet binnen de database van de zorgverzekeraars en kan dan ook alleen particulier (dus zonder vergoeding) worden aangeschaft.

Accessoires voor draadloze communicatie

Phonak heeft een goed assortiment accessoires waarmee draadloos is te telefoneren en even gemakkelijk draadloos naar de tv en hifi is te luisteren. De meest in het oog springende is de Roger Pen (microfoon). Natuurlijk  is er ook een afstandsbediening beschikbaar en zijn de toestellen te bedienen via een app op de Iphone of een android smartphone.

phonak draadloze communicatie

Phonak CROS in-het-oor voor eenzijdig doven

Phonak heeft een lange traditie op het gebied van CROS en BICROS hoortoestellen. Deze week heeft Phonak ook de nieuwe Phonak CROS II IHO serie gelanceerd. Deze serie is speciaal bestemd voor de Phonak Virto V serie. Hierdoor kan de zeer kleine Virto CIC gecombineerd worden met het nieuwe CROS II IHO hoortoestel. Omdat beide toestellen beschikken over directionele microfoons kunnen slechthorenden die eenzijdig doof zijn nu ook profiteren van het directionele samenwerking van beide toestellen.  Een veldstudie bevestigd de voordelen van de nieuwe generatie CROS toestellen van Phonak voor eenzijdig doven.
Het stroomverbruik van de CROS II is 30% lager dan dat van zijn voorganger, en de cliënt kan ook het volume van beide toestellen nu onafhankelijk van elkaar regelen om zo tot een voor hem prettige balans te komen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Cochlear introduceert nieuwe generatie Osia-systeem

21 juli 2024 | Cochlear brengt een nieuwe generatie van het Osia-systeem uit. Met het nieuwe OSI300- implantaat is [...]

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]