Phonak Slim Lumity: nieuw elegant hoortoestel gericht op moderne levensstijl

17 mei 2023
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 4 min

Phonak introduceert met de Phonak Slim Lumity een elegant hoortoestel met een fraai en modern design. Het nieuwe hoortoestel maakt onderdeel uit van de Phonak Lumity serie. Het hoortoestel heeft dan ook dezelfde goede connectiviteitsmogelijkheden en heeft daarnaast alles in huis voor een goed verstaan. Dragers van Phonak Slim hebben daarmee de perfecte combinatie van een stijlvol hoortoestel met de allernieuwste technologie. Bijzonder aan de Phonak Slim is dat het toestel apart gevormd is voor het linker- en rechteroor. Hierdoor sluit het toestel zeer goed aan, ook bij de dragers van een bril. Het toestel dat achter het oor gedragen wordt, is verkrijgbaar in vier verschillende kleurcombinaties.

Phonak Slim Lumity hoortoestel design
De elegante Phonak Slim Lumity is verkrijgbaar in vier unieke two-tone kleuren

Phonak Slim ontworpen met moderne levensstijl in gedachte

De Phonak Slim is door het bedrijf ontworpen met in het achterhoofd een moderne levensstijl. Met het slanke en stijlvolle ontwerp wil Phonak mensen omarmen die aarzelen om hoortoestellen te gebruiken vanwege het uiterlijk of zich er onzeker door voelen. Onderzoek laat zien dat 60% van de mensen aangeeft met de Phonak Slim zich zelfverzekerder te voelen. Meer dan de helft van de mensen zegt dat Phonak Slim het dragen van hoortoestellen aantrekkelijker maakt.

“Bij Phonak geloven we dat uw hoortoestellen u in staat moeten stellen om uw unieke stijl en individuele persoonlijkheid volledig tot uitdrukking te brengen,” stelt Oliver Frank, Vice President van Phonak. “Met de perfecte combinatie van stijl en hoorprestaties staat Phonak Slim Lumity voor de levensstijl van moderne hoortoesteldragers, terwijl het ook hun zelfvertrouwen versterkt. Door de Phonak Slim hoortoestellen uit te rusten met het Lumity platform zorgen we ervoor dat Slim-dragers toegang hebben tot onze meest geavanceerde technologie, om beter te verstaan in lawaai, uitdagende situaties, horen op afstand en horen in rustige situaties.”

Phonak Slim Lumity hoortoestel vrouw

Goede pasvorm

De elegante hoortoestellen zijn zo ontworpen dat ze in een hoek van zeven graden maken. Het linker en rechter hoortoestel hebben daardoor een andere vorm. Dat zorgt voor een goed draagcomfort, ook bij brildragers.

Kleuren Phonak Slim Lumity

De Phonak Slim uit de Lumity serie is verkrijgbaar in vier unieke zogenaamde two-tone kleuren. Daarbij combineert Phonak zwart met de kleuren Sandalwood, Silver, Graphite en Copper.

Fraai design en goed verstaan

Natuurlijk is naast een fraai design vooral een goed verstaan van belang. De nieuwe Phonak Slim Lumity kent daar tal van geavanceerde technieken voor die nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd (lees meer). De drager is er daarmee van verzekerd dat spraak zo optimaal mogelijk wordt aangeboden, ook in rumoerige omgevingen. Niet alleen verstaan in rumoer vormt een uitdaging voor slechthorenden ook het verstaan op afstand. Daarvoor past Phonak een speciale techniek toe. Daarmee weet het de luisterinspanning bij de communicatie op afstand met 20% te verminderen, terwijl het verstaan in die situaties met 23% verbetert.

Universele bluetooth: telefoneren en muziekstreamen

De Phonak Slim Lumity hoortoestellen zijn via bluetooth te verbinden met telefoons en andere apparatuur. Doordat de Slim hoortoestellen beschikken over de door Phonak zelf ontwikkelde SWORD-chip beschikken ze over universele verbindingsmogelijkheden. De drager kan de Slim toestellen met vrijwel alle apparaten met bluetooth verbinden. Vervolgens is er net zo makkelijk draadloos mee te telefoneren als muziek op af te spelen. Dit zogeheten streamen van audio kan vanaf een iPad, iPhone, Android telefoon of tablet, maar ook met wat klassiekere telefoons en vanaf een computer. Handig bij de Phonak Slim hoortoestellen is de mogelijkheid om meerdere Bluetooth verbindingen tegelijkertijd in stand te houden. Dat maakt het wisselen tussen bijvoorbeeld de smartphone of tablet mogelijk, zonder daarbij eerst de instellingen te hoeven wijzigen.

Phonak Slim Lumity app
De MyPhonak App is veelzijdig: de app is te gebruiken als afstandsbediening, de audicien kan de hoortoestellen op afstand ermee bijstellen en ondersteunt diverse gezondheidsfuncties

Phonak Slim Lumity en de MyPhonak App

De dragers van de Phonak Slim zijn via de myPhonak-app in te stellen. Daarmee kan de drager de versterking van lage, midden en hoge tonen en ook het algehele volume instellen. Ook is het mogelijk om zachte geluiden en spraak extra nadruk te geven of juist die voor luide geluiden te verlagen. Dat verloopt via intuïtieve schuifregelaars. In lawaai kan de drager ook via de app de focus op spraak en de mate van lawaaireductie instellen.

Phonak Slim Lumity: ‘Tap control’ en oplaadbaar

Met de compacte en strak vormgegeven oplader zijn de hoortoestellen is slechts drie uur op te laden. Daarmee is de drager verzekerd van een hele dag luisterplezier. De toestellen kennen daarnaast zogeheten ‘tap control’. Door twee keer achtereen op de oorschelp te tikken kan de drager een telefoongesprek accepteren of beëindigen. Ook kan de gebruiker de ‘tap control’ functie gebruiken om muziek te starten of te pauzeren.

Phonak Slim Lumity oplaadbaar

Ben je als drager nieuwsgierig wat het weer vandaag gaat doen? Door even te dubbelklikken op het Phonak Slim hoortoestel is de vraag aan Siri (Apple) of de Google Assistent (Android) te stellen. Bij het telefoneren of muziek luisteren kan de telefoon gewoon in de broekzak of tas blijven. Deze tap-functie is ook terug te vinden bij oortjes zoals die van Apple. De drager van de Phonak Slim hoortoestellen kan de werking van de tap-functie in de app zelf instellen zoals hij of zij dat wil. Zo is het telefoongesprek te accepteren of te beëindigen door op de linkeroorschelp te tikken, en muziek te pauzeren of te starten door rechts te tikken.

Phonak Slim Lumity Phonak App

Phonak Slim helpt drager fit te blijven

Iedereen weet ondertussen wel dat beweging goed is voor zowel lichaam als geest.De Phonak Slim kan de drager helpen om actief te blijven. Het toestel beschikt daarvoor over een stappenteller die de afstand bij het wandelen of hardlopen bijhoudt. Zo helpt het hoortoestel de drager bij een actieve levensstijl. Met het toestel kan de drager het aantal stappen en zijn of haar activiteitenniveau bijhouden. Ook is het mogelijk om doelen te stellen.

Voor meer informatie op de website van Phonak klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]

Musi-CI training najaar 2024: muzikale training voor mensen met een cochleair implantaat

9 juli 2024 | Vanaf september vinden er weer Musi-CI trainingen plaats voor mensen met een cochleair implantaat. De [...]