Phonak introduceert Marvel 2.0: RogerDirect nu beschikbaar in alle Marvel hoortoestellen.

5 september 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

Met de introductie van Marvel 2.0 zijn alle Marvel hoortoestellen geschikt om direct verbinding te maken met Roger apparatuur. Phonak noemt dit RogerDirect. Dat is ook goed nieuws voor bestaande Marvel dragers: met een gratis firmware-upgrade kunnen zij ook van deze nieuwe mogelijkheid gebruik maken.
De in eind 2018 geïntroduceerde Phonak Marvel hoortoestellen waren al voorloper op connectiviteit doordat slechthorenden met deze oplaadbare toestellen met nagenoeg iedere mobiele telefoons met Bluetooth kunnen telefoneren. Of het nu om iPhone en Android smartphones gaat of klassieke mobiele telefoons, de Marvel hoortoestellen kunnen er mee overweg. Vanaf hun smartphone of tablet kunnen gebruikers ook muziek draadloos naar de hoortoestellen oversturen.
Tegelijkertijd breidt Phonak met de introductie van Marvel 2.0 het portfolio uit en komt de fabrikant met een nieuwe app.

Phonak Marvel 2.0 RogerDirect

Roger apparatuur van Phonak

Phonak heeft een heel gamma aan Roger apparatuur. Al deze apparatuur is bedoeld om in lastige luistersituaties met lawaai of geroezemoes de slechthorende hoortoestelgebruiker beter te laten verstaan. Onderzoek naar de in deze Roger apparatuur gebruikte Multibeam techniek laat zien dat het verstaan in situaties die overeenkomen met een lawaaiig restaurant of vergadering met maar liefst 61% verbetert ten opzichte van de situatie met alléén hoortoestellen.

Roger Select

Roger Select

De Roger Select is een veelzijdige microfoon voor situaties waarin veel achtergrondlawaai aanwezig is. Wanneer deze op tafel wordt geplaatst, selecteert de microfoon automatisch wie aan het praten is. De microfoon schakelt zo naadloos over van de ene spreker naar de andere. Wanneer er meerdere sprekers tegelijkertijd aan het woord zijn, kan de luisteraar handmatig kiezen naar wie hij wil luisteren. De Roger Select is bedoeld voor kleine gezelschappen maar kan ook op het lichaam worden gedragen. De Roger Select microfoon kan ook het geluid van de televisie of hifi richting de hoortoestellen sturen.

roger table mic II

Roger Table Mic II

Roger Table Mic II is een microfoon die speciaal is ontwikkeld voor werkende volwassenen die regelmatig deelnemen aan vergaderingen. Met deze microfoon is een heel netwerk van microfoons uit de Roger serie op te zetten, zodat ook bij grote kringgesprekken de slechthorenden alle sprekers en ook de gesprekleider die bijvoorbeeld een presentatie geeft, prima kan volgen.

Phonak Roger Clip on

Roger Clip-On Mic

De Roger Clip-On Mic is de kleinste Roger-microfoon. Deze kan gemakkelijk worden vastgeklemd op kleding of rond de nek van een gesprekspartner worden gedragen. De microfoon verzendt geluid draadloos naar de hoortoestellen.

Geen extra ontvanger, audioschoen of streamer meer nodig

In 2013 heeft Phonak de eerste Roger producten geïntroduceerd waarmee het verstaan in lawaai over grotere afstand verbeterd wordt door de stem van de spreker draadloos rechtstreeks naar de luisteraar te verzenden. Tot nu toe moesten hoortoesteldragers een extra ontvanger en/of audioschoen op hun hoortoestellen aansluiten of een tussenliggende zogeheten streamer gebruiken om het signaal van één van de Roger microfoons te ontvangen. Bij de nieuwe Marvel 2.0 hoortoestellen met de RogerDirect functionaliteit zijn deze accessoires niet meer nodig om het Roger signaal te ontvangen. Hierdoor is het apparaat tot 42% kleiner.
Alle huidige Audéo Marvel-dragers hebben toegang tot de nieuwe RogerDirect-functie. Zij kunnen voor een gratis firmware-upgrade terecht bij hun audicien.

Nieuw portfolio Marvel 2.0

Binnen het nieuwe portfolio van de Phonak Marvel 2.0 valt ondermeer de Phonak Audéo M-RT. Dit oplaadbare hoortoestel is zowel met Apple telefoons als met Android telefoons te verbinden. Dat geldt ook voor tablets met het iOs of Android besturingssysteem. Het nieuwe toestel beschikt daarnaast ook over een luisterspoel. De Audéo M-RT heeft evenals de eerdere Marvel’s een helder en rijk geluid en beschikt nu ook over de RogerDirect verbindingsmogelijkheid.
Naast de Audéo Marvel-familie omvat de Marvel-portefeuille nu ook de Phonak Bolero Marvel en de Phonak Sky Marvel

Meer connectiviteit met Marvel 2.0

Naast RogerDirect kunnen Marvel-hoortoestellen nu twee Bluetooth-audioapparaten tegelijkertijd koppelen. Dit is vooral handig voor gebruikers die twee mobiele telefoons, of een mobiele en vaste telefoon met Bluetooth hebben óf voor mensen die regelmatig streamen vanaf zowel een smartphone als een ander Bluetooth-apparaat, inclusief desktops, laptops, tablets en meer. Aanvullend kan met de optionele tv-aansluiting ook high-definition audio van de tv rechtstreeks naar beide hoortoestellen overgestuurd worden, met gebruik van de TV-connector accessoire.

Nieuwe app

Phonak lanceert tegelijkertijd met Marvel 2.0 ook een compleet nieuwe myPhonak-app. Naast de bestaande Remote Support en Hoordagboek-functionaliteit, biedt de verbeterde myPhonak-app nu meer geavanceerde opties die de gebruiker zelf kan aanpassen. Denk hierbij aan ruisonderdrukking en spraakfocus. De afstandsbediening van Phonak Marvel en de aanpassing op afstand zijn nu ook volledig geïntegreerd in de nieuwe app.

Voor meer informatie kijk op de website van Phonak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Hoortoestellen zorgen voor betere balans bij ouderen

13 juni 2024 | Gehoorverlies bij ouderen verhoogt het risico op vallen door een verminderde balans. Een recente studie [...]

Webshop op HOorzaken gesloten

6 juni 2024 | Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk via deze website hoorhulpmiddelen en andere producten te [...]

Het ervaringsverhaal van Oliver (1969): “Dankzij mijn CI heb ik een groot stuk van mijn oude sociale leven weer teruggekregen.”

4 juni 2024 | Ik werd geleidelijk steeds slechthorender, als gevolg van – onder andere – otosclerose. Doordat ik [...]

Apple Hearing Study komt met eerste inzichten over tinnitus

2 juni 2024 | Onderzoekers van de Universiteit van Michigan publiceerden recent gegevens van een van de grootste vragenlijstonderzoeken [...]