Phonak introduceert de Virto Black: een hoortoestel met Bluetooth in de vorm van een oordopje

21 februari 2020
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Het Zwitserse Phonak komt met de Virto Black, een hoortoestel in de vorm van een modern oordopje. Het toestel dat gebruik maakt van de geavanceerde Marvel technologie kan communiceren met alle type telefoons via Bluetooth. Hierdoor is telefoneren en muziekstreamen voor iedere telefoonbezitter mogelijk. Ook werkt de Phonak Virto Black naadloos samen met de Roger accessoires waardoor verstaan in uitdagende situaties vele malen makkelijker verloopt. Ondanks het kleine formaat is het toestel ook geschikt voor ernstige gehoorverliezen.

Geavanceerde techniek

Het op maat gemaakte hoortoestel maakt gebruik van de geavanceerde techniek van de Marvel hoortoestellen. Via de myPhonak app zijn de oordopjes aan te passen aan de eigen voorkeuren.

roger table mic II
Roger accessoires

Virto Black werkt samen met Roger accessoires

Phonak heeft een uitgebreide set met Roger accessoires. Hiermee kan de slechthorende gebruiker geluiden vanaf afstand draadloos naar de toestellen oversturen. Ideaal in uitdagende situaties zoals bij lezingen, vergaderingen en etentjes.
Volgens de fabrikant kan de drager met de Phonak Virto Black 10x zo goed als normaal horen door gebruik te maken van deze Roger accessoires.

Complete connectiviteit

De Phonak Virto Black is een op maat gemaakt hoortoestel waarmee de gebruiker het geluid rechtstreeks kan oversturen vanaf zowel zijn iOS en Android telefoon. Ook vanaf zowat ieder ander Bluetooth apparaat is audio naar de toestellen over te sturen.

Chip werkt tegelijkertijd op vijf protocollen

De microprocessorchip in de Virto Black werkt tegelijkertijd op maar liefst vijf draadloze protocollen, waaronder Bluetooth Classic, Bluetooth LE, Binaural VoiceStream Technology ™, Airstream Technology ™ en Roger. Hierdoor is het toestel zowat met alles te verbinden. Een optie die de moderne gebruiker vandaag de dag verwacht van apparatuur.

Telefoongesprek beantwoorden, beëindigen of weigeren

Met Virto Black kan de drager een telefoongesprek beantwoorden, beëindigen of weigeren met een simpele druk op een knop. De telefoon kan gewoon in de zak of tas blijven zitten of op tafel in de buurt blijven liggen. De ingebouwde microfoons maken van de Virto Black tegelijkertijd een volwaardige draadloze headset. Handsfree telefoneren kan zo zonder dat er in de telefoon zelf gesproken hoeft te worden. De stem wordt door de microfoons in de toestellen opgevangen.

Op maat gemaakt met 3D technologie

Alle Virto Black hoortoestellen worden op maat gemaakt met behulp van de nieuwste 3D-printtechnologie en vervolgens vakkundig met de hand geassembleerd. Dit zorgt ervoor dat het hoortoestel comfortabel in het oor zit en een zeer goede pasvorm heeft.
In tegenstelling tot standaard oordopjes zitten de Virto Black toestellen de hele dag comfortabel en tegelijkertijd stevig in het oor en vallen er zo tijdens het sporten dus niet uit.

Phonak Virto Black

De Phonak Virto Black is zo ontworpen dat de lijn tussen hoortoestel en draadloze headsets vervaagt. Het stijlvolle ontwerp zal mensen verleiden eerder aan een hoortoestel te beginnen. Nu wachten veel slechthorenden nog vijf tot zeven jaar. De geavanceerde techniek draagt daar natuurlijk ook aan bij.
Het toestel is breed toepasbaar zo blijkt. De Virto Black is namelijk ook geschikt voor ernstige gehoorverliezen.

Jongere slechthorenden geven voorkeur aan Virto Black

Een recent onderzoek uitgevoerd onder meer dan 600 mensen wereldwijd laat zien dat mensen die nog geen hoortoestellen dragen de Virto Black verkiezen boven traditionele in-het-oor-hoortoestellen.
Dit was met name zichtbaar bij slechthorenden in de leeftijd van 18 tot 56 jaar. Jongere dragers voelen zich waarschijnlijk comfortabeler met een ​​meer gewaagd en stijlvol product zoals de Virto Black.

Virto Black Award winner op CES

Op Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas dit jaar won de Virto de Black de Engadget Award voor ‘Best Accessibility Tech’.

Virto Black is vanaf maandag 24 februari in Nederland beschikbaar via uw audicien. Adressen van audiciens die dit toestel leveren kunt u vinden via de website van Phonak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]

Musi-CI training najaar 2024: muzikale training voor mensen met een cochleair implantaat

9 juli 2024 | Vanaf september vinden er weer Musi-CI trainingen plaats voor mensen met een cochleair implantaat. De [...]