Phonak breidt Paradise-lijn uit met Audéo Fit, Audéo Life en Phonak Slim

2 mei 2022
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

De Zwitserse leverancier van hooroplossingen Phonak laat vandaag weten de succesvolle Paradise lijn uit te breiden met drie nieuwe hoortoestellen. De nieuwe toestellen kenmerken zich allen door hun lifestyle-functies. De Phonak Slim onderscheidt zich door het zeer fraaie en slanke design. Met het ontwerp van de nieuwe toestellen zal de fabrikant zowel gezondheidsbewuste als modebewuste cliënten weten aan te spreken. De nieuwe telgen die toegevoegd worden aan de Paradise familie hebben de namen: Audéo Fit, Audéo Life en Phonak Slim.

Phonak Audéo Fit, Phonak Audéo Life, Phonak Slim

Helder en natuurlijk geluid en universele Bluetooth

De hoortoestellen gebaseerd op het Phonak Paradise platform weten een helder en natuurlijk geluid voort te brengen. Door de universele Bluetooth functie zijn de toestellen uit deze lijn probleemloos te verbinden met (zowat) alle telefoons.

“Consumenten willen dingen die hun persoonlijkheid weerspiegelen, en hoortoestellen zijn niet anders. Met deze drie nieuwe producten – Audéo Fit, Audéo Life en Phonak Slim – kan meer dan ooit tevoren ontdekt worden over de eigen gezondheid of je wilt er gewoon mee showen,” zegt Angela Pelosi, Directeur van Global Audiology voor Phonak. “Deze Paradise-lijn is nog maar het begin van wat komen gaat om hooroplossingen te verbinden met het welzijn van het hele lichaam, een verband dat steeds meer wordt onderkend sinds de pandemie. Ons doel is om mensen meer betrokken te houden om hun beste en meest actieve leven te kunnen leven.”

Gehoorverlies in verband met lichamelijke inactiviteit

Gehoorverlies wordt in verband gebracht met een grotere kans op lichamelijke inactiviteit1. Dit terwijl fysieke activiteit juist de cognitie, het leren en het algehele welzijn weet te verbeteren2.
Zowel de Audéo Fit als de Audéo Life en de Phonak Slim zijn alle drie zo ontworpen dat cliënten weer beter in staat zijn een actieve levensstijl na te streven of te behouden. De fabrikant hoopt door haar cliënten dit soort oplossingen te bieden, ze tegelijkertijd ook meer kansen te geven.

Phonak Audéo Fit, Phonak Audéo Life, Phonak Slim

De drie nieuwe Paradise hoortoestellen op een rij

Phonak Audéo Fit (1)

Het nieuwe Audéo Fit hoortoestel heeft speciale sensoren in het toestel waarmee het de persoonlijke activiteitengegevens van de drager bijhoudt. Zo weet het toestel na te gaan hoeveel stappen de drager zet en wat de gewandelde of hardgelopen afstand is. Het innovatieve toestel gaat zelfs nog een stap verder: het monitort ook de hartslag. Dragers van het toestel kunnen zich zo zelf stimuleren gezond te leven en ook doelen qua beweging te stellen op basis van hun eigen fitheid. De gegevens van de activiteiten kan de drager bekijken in de myPhonak app waarmee het toestel gekoppeld is. Kijk voor meer informatie over de Audéo Fit alvast op de internationale website van Phonak.

Phonak Audéo Life (2)

Het nieuwe Audéo Life hoortoestel is waterbestendig+ en gaat daarmee verder dan de hoogste IP68 score. Daardoor is het toestel niet alleen bestand tegen zoet water, maar ook tegen zout, zwembadwater en zweet. De drager hoeft zich dan ook geen zorgen meer te maken tijdens het sporten dat er een regenbui of een flinke plens water over hem of haar heengaat of er kort mee kopje onder gaat. Het nieuwe Audéo Life toestel komt tegelijkertijd met een draagbare inductielader op batterijen. Met deze zogenaamde Phonak Charger Case Go kan de gebruiker de hoortoestellen gemakkelijk thuis of onderweg opladen. Kijk voor meer informatie over de Phonak Audéo Life alvast op de internationale website van Phonak.

Phonak Slim (3)

Het derde nieuwe toestel binnen de Phonak Paradise familie is de fraai ontworpen Phonak Slim. Het toestel ziet eruit als een stijlvol accessoire. Het Phonak Slim design toestel is verkrijgbaar in verschillende combinaties van kleuren: zilver-zwart, grafiet-zwart en koper-zwart. Het design volgt de natuurlijke contouren van het hoofd. Het nieuwe toestel wordt uitsluitend als paar verkocht. Dit omdat er voor de rechter en linker kant een uniek toestel is.
Kijk alvast voor meer informatie over de Phonak Slim op de internationale website van Phonak.

De verwachting is dat de Audéo Life vanaf vandaag (2 mei) beschikbaar zal zijn in Nederland. De Phonak Slim en Audéo Fit zijn eind juni te verwachten.

Binnenkort volgt er op deze website meer informatie over deze drie nieuwe Phonak hoortoestellen.

Referenties:

1 1. Wells, T. S., Nickels, L. D., Rush, S. R., Musich, S. A., Wu, L., Bhattarai, G. R., & Yeh, C. S. (2020). Characteristics and Health Outcomes Associated With Hearing Loss and Hearing Aid Use Among Older Adults. J Aging Health, 32(7-8), 724-734. https://doi.org/10.1177/0898264319848866

2 WHO guidelines on physical activity and sedentary behaviour. Geneva: World Health Organization; 2020. Licence: CC BY-NC-SA 3.0 IGO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Nieuwe solid state batterij TDK heeft potentie voor hoortoestellen

20 juni 2024 | TDK zegt een doorbraak bij de ontwikkeling van oplaadbare solid state batterijen te hebben gerealiseerd. [...]

De AudioStream adapter van MED-EL: telefoneren en audio oversturen naar de RONDO 3

19 juni 2024 | Gebruikers van de RONDO 3 van MED-EL kunnen met de Audiostream-adapter eenvoudig muziek en telefoongesprekken [...]

Keuze hoortoestel: achter- of in-het-oor hoortoestel?

17 juni 2024 | Wanneer u toe bent aan een hoortoestel maakt u samen met de audicien de keuze [...]

Geeske van Voorthuijsen Uitblinker bij Ctalents Diamond Awards 2024

15 juni 2024 | Bij de uitreiking van de Ctalents Diamond Awards 2024 kreeg Geeske van Voorthuijsen als ‘Uitblinker’ [...]