Phonak breidt Lumity familie uit met Naida, Sky en Cros

29 augustus 2023
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 4 min

Phonak breidt de Lumity familie uit met maar liefst drie producten: de Naída, Sky en CROS. Daarmee zijn de unieke eigenschappen van de Phonak Lumity nu ook beschikbaar voor kinderen, tieners en volwassenen met een ernstig tot zeer ernstig gehoorverlies. Met de CROS biedt het Lumity platform ook een oplossing voor slechthorenden met een niet te compenseren gehoorverlies aan een van de oren. De huidige reeks Lumity hoortoestellen hebben daarnaast een uitbreiding van kleuren gekregen en een upgrade in de techniek. De Phonak Lumity familie bestaat nu uit: Audéo, Audéo Life, Slim, Naída, Sky en CROS. De techniek in de Phonak Lumity is onlangs als een van de beste uit de test gekomen voor het verstaan van spraak in geroezemoes.

Phonak Sky Lumity Naida Lumity Cros Lumity oplaadbaar hoortoestel kinderen
Phonak breidt de Lumity familie uit met drie producten: de Naída, Sky en CROS. De Sky Lumity is uitermate geschikt voor kleine kinderen en tieners.

“Gesprekken staan centraal in het leven, van een baby die luistert naar het wiegelied van hun ouders tot een ouder echtpaar dat herinneringen ophaalt aan een geliefde film,” zegt Oliver Frank, VP Marketing bij Phonak. “Deze lancering bouwt voort op het grote succes van Lumity. We zijn enthousiast om toegang te bieden tot deze nieuwste technologie, die het algehele welzijn van de gebruikers beïnvloedt. Dit betekent dat individuen van alle leeftijden en met verschillende niveaus van gehoorverlies er baat bij kunnen hebben. Door Sky, Naída en CROS aan de Lumity-familie toe te voegen, blijven we trouw aan onze toewijding om de breedste reeks hoogwaardige Zwitserse hooroplossingen in de branche te bieden. Immers, gesprekken zouden voor iedereen moeten schitteren.”

Phonak Audeo Life Lumity
De Audeo Life Lumity hoortoestellen zijn niet alleen waterbestendig maar kunnen ook tegen zweet en zoutwater

Sky Lumity: Phonak’s vlaggenschip voor kinderen

Op scholen is er bijna altijd wel lawaai en geroezemoes. Leerlingen blijken meer dan 90% van de tijd op school in rumoerige situaties te bivakkeren. Phonak heeft er daarom voor gezorgd dat de nieuwe technieken in de Sky zich vooral richten op het geven van prioriteit aan spraak boven dat van lawaai. Zo kunnen kinderen met zo min mogelijk inspanning in contact staan met anderen. Of dit nu op korte afstand is of wanneer ze in beweging zijn.

Phonak Slim Lumity Roger On
De Phonak Sky Lumity hoortoestellen werken naadloos samen met de Roger apparatuur. Hier afgebeeld met de Roger On microfoon

Sky Lumity: draadloze samenwerking met Roger

De Roger microfoons van Phonak met slimme draadloze techniek kunnen spraak direct naar de hoortoestellen en het cochleair implantaat oversturen. De Sky Lumity (Sky L) hoortoestellen hebben daarvoor een ingebouwde ontvanger. De Roger apparatuur weet zo afstand te overbruggen en de negatieve invloed van lawaai op spraak te voorkomen. Met de Roger microfoon kunnen kinderen spraak maar liefst 34% beter verstaan. Dit in vergelijking met de situaties wanneer ze alleen een hoortoestel gebruiken. Daarmee krijgen ze volgens Phonak toegang tot 5300 woorden per dag extra.

Sky L – myPhonak Junior app

De Sky L hoortoestellen werken samen met de myPhonak Junior app. Deze app is speciaal ontworpen voor kinderen en op dit moment de enige app die zich volledig richt op jonge hoortoestelgebruikers. De goedgewaarde myPhonak Junior app geeft jongeren de mogelijkheid om hun hoortoestellen nauwkeurig te bedienen. Dat geeft ze een gevoel van persoonlijke verbondenheid met en controle over hun toestellen. Ouders kunnen de app zo instellen dat ze zicht hebben op de draagtijd. Ook zijn afspraken met de audicien via de app in te plannen.

“Sky L vertegenwoordigt het hoogtepunt van 50 jaar constante toewijding aan pediatrische oplossingen, onderzoek en middelen voor clinici en gezinnen”, zegt Angela Pelosi, senior directeur van Audiologie. “Met Phonak kunnen ouders erop vertrouwen dat hun kind een innovatieve en op maat gemaakte hooroplossing zal krijgen, ondersteund door onderzoeken die specifiek zijn gericht op en met kinderen.”

De Naída Lumity

De Naída Lumity (Naida L) beschikt over nieuwe eigenschappen gericht op het prioriteit geven van het verstaan van spraak. Daarvoor zorgt het nieuwste besturingssysteem AutoSense OS 5.0. Deze technologie maakt gebruik van op AI gebaseerde machine learning en analyseert maar liefst 700 keer per seconde de omgeving. Het toestel weet zich daarbij automatisch aan te passen aan de unieke luisteromgeving van de drager, aldus Phonak. Ook de Naída L is door de ingebouwde ontvanger draadloos te koppelen met de Roger microfoons. Daarmee weet het dragers van de toestellen in uitdagende situaties goed te ondersteunen.

Phonak Cros Lumity
Het Phonak Cros Lumity hoortoestel is bedoeld voor slechthorenden die één oor met een normaal gehoor hebben en aan het andere oor zodanig slechthorend zijn, doof zijn of oorproblemen hebben waardoor een hoortoestel daarop niet mogelijk is.

Phonak CROS Lumity

Naast de Sky L en Naida L komt Phonak met een derde nieuw hoortoestel binnen de Lumity familie: de Phonak Cros Lumity (Cros L). Een CROS oplossing is bedoeld voor slechthorenden die één oor met een normaal gehoor hebben en aan het andere oor zodanig slechthorend zijn, doof zijn of oorproblemen hebben, waardoor het plaatsen van een hoortoestel daarop niet mogelijk is. Geluiden worden met een CROS oplossing opgevangen aan de kant waar een hooroplossing niet meer kan of zinvol is, om ze vervolgens draadloos over te sturen naar het goede oor. De audicien verbindt daartoe de Phonak Cros L draadloos met een Phonak Lumity toestel. De slechthorende krijgt zo een betere beleving van de omgeving én het zorgt voor een beter verstaan. Ook de CROS werkt samen met de Roger apparatuur om zo beter tot een betere spraakverstaanbaarheid te komen op afstand en in rumoer. Met de MyPhonak app en de myPhonak Junior apps kan de drager de hoortoestellen bedienen.

Phonak Lumity kleuren hoortoestellen
De Phonak Lumity serie is in nog meer kleuren verkrijgbaar

Nog meer kleurenopties voor Phonak Lumity

Naar aanleiding van de feedback van hoortoesteldragers biedt Phonak nog meer kleurenopties. Zo zijn de Sky L hoortoestellen beschikbaar in 14 kleuren. Ook de Audéo L, LR en Life zullen leverbaar zijn in drie nieuwe kleuren: Electric Green, Caribbean Pirate en Precious Pink.

Lumity als een van de beste uit test

De Amerikaanse website HearingTracker testte recent ruim 40 moderne hoortoestellen in verschillende situaties met rumoer. De resultaten laten zien dat Phonak Lumity als een van de beste uit de test kwam wanneer gekeken werd naar de prestaties op het verstaan in rumoer en lawaai (lees meer).

Alle toestellen zijn vanaf heden bij audiciens die Phonak leveren beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op de website van Phonak

Lees ook:

Reacties (2)
  1. Ik ben rechts plotseling doof geworden en draag een Oticon cross hoortoestel.
    Ben benieuwd of deze nieuwe cross ook door verzekering vergoed wordt ??

    • U kunt het beste bij uw audicien informeren wat de mogelijkheden zijn van vergoeding door uw zorgverzekeraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]

Selectie binnen een dag voor cochleair implantaat blijkt mogelijk

3 april 2024 | Onderzoekers van de afdeling KNO van het Erasmus Medisch Centrum laten zien dat het mogelijk [...]