Phonak Bolero B-PR: nieuw oplaadbaar achter-het-oor hoortoestel

11 maart 2017
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

De Phonak Bolero B-PR is een nieuw achter-het-oor hoortoestel met volumeregeling en luisterspoel dat volledig oplaadbaar is en gebruik maakt van de allernieuwste techniek. Afgelopen jaar introduceerde Phonak de succesvolle Audéo B-R: een oplaadbaar hoortoestel waarbij de luidspreker zich in het oor bevindt. Met de Phonak Bolero B-PR breidt Phonak haar oplaadbare segment uit. De nieuwe Phonak Bolero B-PR maakt gebruik van een geïntegreerde oplaadbare lithium-ion accu die 24 uur meegaat en in slechts 3 uur volledig opgeladen is.  Korter opladen kan natuurlijk ook: na 30 minuten in de oplader kan 6 uur worden vertrouwd op het toestel.

Phonak Bolero B-PR
Oplaadbare batterijen ontlasten het milieu en zijn daarnaast gebruiksvriendelijk omdat het ‘gedoe’ met wegwerpbatterijen voorkomt. Uit onderzoek van fabrikant Phonak blijkt dat 84% van de gebruikers het opladen van een hoortoestel eenvoudiger vinden dan het moeten vervangen van de batterij. Ook de gebruikerstevredenheid scoort hoog: gebruikers geven de oplaadbare hoortoestellen een 9.4 (op een tienpuntsschaal). Niet alleen gebruikers zijn enthousiast, ook 9 van de 10 audiciens raden oplaadbare hoortoestellen aan aan hun collega’s.
Lees hier meer informatie over verschillende soorten oplaadbare hoortoestelbatterijen.

Phonak Bolero B-PR: razendsnel en adaptief

De Phonak Bolero B-PR maakt onderdeel uit van een nieuwe reeks hoortoestellen van Phonak, die zowel geleverd kan worden mét als zonder oplaadbare batterij. Ook met de techniek van de nieuwe Phonak hoortoestellen zit het goed: de Phonak Bolero hoortoestellen  passen zich zeer snel aan de omgeving aan. Het geluid wordt maar liefst iedere 0,4 seconde geanalyseerd om vervolgens via een ingenieuze analyse te komen tot de meest optimale instelling voor de situatie waarin de slechthorende zich op dat moment bevindt. Phonak vergeleek de hoortoestellen eerder met een kameleon die zich aan iedere situatie optimaal aanpast. De hoortoestellen uit de Phonak Bolero serie maken gebruik van het nieuwste automatische besturingssysteem van Phonak: Autosense OS. Dit nieuwe besturingssysteem maakt gebruik van de adaptieve SoundRecover 2 technologie.  Met deze SoundRecover 2 techniek worden geluiden die in het voor de slechthorende onhoorbare hoge tonengebied liggen, hoorbaar gemaakt door ze naar een lager toonhoogte gebied te verplaatsen, dat voor hen wél waarneembaar is.
Een van de uitdagingen bij het aanpassen van hoortoestellen is het vinden van de balans tussen comfort en helderheid. Dankzij het expansiesysteem van de Phonak Bolero wordt een maximale verstaanbaarheid bereikt van zachte spraak zonder dat de geluidskwaliteit of comfort negatief wordt beïnvloed.
De hoortoestellen beschikken verder over een luisterspoel, een grote drukknop voor een makkelijke bediening, een volumeregelaar en zijn ook water- en stofbestendig (IP68).

Phonak Bolero hoortoestellen

Phonak Cros B

Wanneer bij een slechthorende één oor slecht functioneert is het zeer lastig om te verstaan wat er aan de kant van het slechte oor wordt gezegd. Ons hoofd heeft namelijk een zogeheten schaduwwerking op het goede oor, waardoor het geluid aan die zijde een stuk zachter binnenkomt. De meest toegepaste behandeloptie bij eenzijdige doofheid is de toepassing van een CROS toestel. Het geluid wordt hierbij door een microfoon aan de kant van het dove oor opgevangen en overgestuurd naar het toestel bij het goede oor. De Phonak Cros toestellen uit de Belong serie kunnen dit draadloos door gebruik te maken van de ‘Binaural VoiceStream Technology’. De Cros B hoortoestellen zijn verkrijgbaar in alle Bolero kleuren en zijn zo altijd goed te combineren. De Phonak Cros B is overigens niet leverbaar in combinatie met de oplaadbare modellen. Het permanente streamen wat nodig is bij draadloze Cros toestellen, zou er mogelijk toe leiden dat de batterij tussentijds opgeladen zou moeten worden.

Draadloze accessoires bij Phonak Bolero B-PR

Phonak biedt een uitgebreid scala aan draadloze accessoires om de prestaties van de hoortoestellen nog verder te verbeteren. Er zijn accessoires beschikbaar om de tv nog beter te verstaan, makkelijker te telefoneren, of naar muziek te luisteren. Ook voor de zeer lastige situaties waar meerdere sprekers aanwezig zijn of de spreker zich op grote afstand bevindt heeft Phonak de speciale Roger oplossingen zoals de Roger Pen en Roger Mylink en de Roger Table Mic. Deze Roger oplossingen hebben zich inmiddels ook bewezen op de werkvloer. Hiermee wordt luistermoeheid voorkomen en is werken op een meer ontspannen manier weer mogelijk.

roger table mic vergadering

Vergoeding zorgverzekeraar

De nieuwe Phonak Bolero hoortoestellen vallen buiten de categorieën van de zorgverzekeraars. De hoortoestellen kunnen particulier worden aangeschaft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Cochlear introduceert nieuwe generatie Osia-systeem

21 juli 2024 | Cochlear brengt een nieuwe generatie van het Osia-systeem uit. Met het nieuwe OSI300- implantaat is [...]

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]