Phonak Audeo B Direct: draadloos bellen met iedere mobiele telefoon, ook Android

19 augustus 2017
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

Phonak introduceert binnenkort de Audeo B Direct. De Phonak Audeo B Direct is een hoortoestel waarmee direct draadloos telefoneren mogelijk is met zowat alle type mobiele telefoons: iPhone® telefoons, Android™ telefoons en klassieke telefoons met Bluetooth*.  Al langer zijn er hoortoestellen op de markt die directe communicatie via 2.4 GHz mogelijk maken tussen de smartphone en de hoortoestellen. Dit was echter alleen mogelijk met iPhone smartphones. Hoortoestellen die dit kunnen kregen het Made for iPhone predicaat. Hoortoestelgebruikers die een Android telefoon hebben, moesten tot op heden gebruik maken van een zogeheten streamer, die om de nek of elders op het lichaam gedragen moest worden. Dit terwijl Android telefoons het overgrote deel (86%) van de smartphone markt uitmaken. Gebruikers van Android Smartphones hadden daardoor tot op de dag van vandaag niet het gemak van draadloze communicatie dat iPhone gebruikers wél hadden.

Phonak Audeo B Direct

Phonak Audeo B Direct: Made for All

De afgelopen jaren hebben de meeste fabrikanten hoortoestellen geïntroduceerd die directe communicatie met hoortoestellen mogelijk maakten. Phonak heeft daar relatief lang mee gewacht maar komt nu wel gelijk met een oplossing die geschikt is voor iedere gebruiker van een mobiele telefoon, ongeacht het besturingssysteem, merk en type. De Phonak Audeo B Direct is het eerste  hoortoestel waarmee direct draadloos telefoneren mogelijk is met alle type mobiele telefoons: iPhone® telefoons, Android™ telefoons en klassieke telefoons met Bluetooth.
De nieuwe Audeo B Direct kent overigens nog een vernieuwende toepassing: bij het bellen wordt de stem van de beller opgevangen door de microfoons van de hoortoestellen zelf in plaats van de microfoon op de telefoon. Normaliter moest daarvoor de microfoon van de telefoon of van een streamer worden gebruikt. Hierdoor kan de telefoon gewoon in de tas of zak van de gebruiker blijven. Door op het drukknopje van het hoortoestel te drukken kan de telefoon worden opgenomen of het gesprek worden beëindigd. Het gebruik van de microfoons van de hoortoestellen bij het voeren van een gesprek is alleen eerder gezien bij hoortoestellen van het merk Starkey.
Omdat de Phonak hoortoestellen kunnen samenwerken met alle mogelijke mobiele telefoon noemt Sonova de hoortoestellen met de nieuwe draadloze chip dan ook ‘Made for all’ (MFA). Omdat mogelijk te maken heeft Sonova een nieuwe 2.4 GHz draadloze chip ontwikkeld met de naam SWORD™ (Sonova Wireless One Radio Digital) Omdat ook het klassieke Bluetooth protocol wordt ondersteund, is telefoneren met zowel Android, iPhone en zelfs klassieke mobiele telefoons mogelijk.  Ook zorgt de nieuwe chip voor de draadloze communicatie tussen beide hoortoestellen.
De nieuwe draadloze chip uit de stal van het moederbedrijf Sonova werkt naadloos met de gepatenteerde 2.4 GHz draadloze protocollen zoals AirStream™ technologie, waarmee een plug and play oplossing bestaat voor kwalitatief hoogwaardige streaming van het TV geluid met zeer goede stereokwaliteit.
De nieuwe draadloze chip wordt als eerste in de Phonak Audéo B Direct hoortoestel uitgebracht. De chip zal in de nabije toekomst ook in andere Phonak hoortoestellen terug te vinden zijn, maar ook in andere merken hoortoestellen van het moederbedrijf Sonova zoals Unitron, Hansaton en ook in de cochleair implantaten van Advanced Bionics.

“Onze revolutionaire SWORD chip is een goed voorbeeld hoe technologische sprongen mogelijk zijn wanneer bedrijven echt luisteren naar hun clienten”, zegt Lukas Braunschweiler CEO van Sonova over de nieuwe chip, “Feedback van clienten heeft laten zien dat er sterke wens is en er een enorme kans is voor een oplossing die directe connectiviteit biedt voor alle hoortoesteldragers. Door een oplossing te bieden aan de hele markt – inclusief aan de meer dan 80% van de wereld die een Android smartphone hebben aangeschaft – is Sonova de eerste en enige grote hoortoestelfabrikant die het enorme potentieel van directe connectiviteit weet open te breken. Onze chip zal de komende jaren de basis vormen van een grote variëteit en unieke en innovatieve oplossingen. De Phonak Audéo B Direct is slechts het begin”.

Met de nieuwe chip die de mogelijkheid biedt draadloos te bellen met zowat iedere mobiele telefoon waaronder de enorm grote groep Android gebruikers, heeft Sonova een voorsprong weten te krijgen op haar concurrenten op het gebied van draadloze communicatie.

[su_youtube url=”https://youtu.be/TqzH08SaVL0″]

Innovatieve SWORD chip

De SWORD chip van het Sonova, het moederbedrijf van Phonak, bevat de meest geavanceerde halfgeleider processor ooit gebruikt in de vervaardiging van hoortoestellen. Met meer dan 42 miljoen transistors geplaatst op minder dan 7 mm² silicone, heeft de lage-voltage draadloze chip het laagste energieverbruik van alle hoortoestellen die gebruik maken van Bluetooth Classic. Dit is mogelijk gemaakt door de introductie van van 40 nm CMOS technologie, waarmee slechts één radio chip en slechts één antenne wordt gebruikt om alle draadloze applicaties te ondersteunen. De SWORD chip draait meerdere communicatieprotocollen en kiest de beste oplossing voor welke applicatie dan ook: Standard Bluetooth (Bluetooth Classic and Bluetooth LE) protocollen om te verbinden met honderden multimedia audio bronnen, gepatenteerde protocollen zoals AirStream voor een echte ‘plug and play’ oplossing met uitmuntende geluidskwaliteit voor de TV en hifi en communicatieprotocollen tussen de hoortoestellen (ear-to-ear) om binaurale applicatie te ondersteunen.

*  met Bluetooth® 4.2 draadloze technologie en meeste oudere Bluetooth telefoons

[su_youtube url=”https://youtu.be/E3f5c1620Tc”]

Bron: Sonova

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Bebird oorcamera voor inspectie en schoonmaken van het oor. Is het veilig? | Review

20 mei 2024 | Via diverse webshops zijn meerdere types van de Bebird oorcamera te verkrijgen. De Bebird is [...]

Widex SmartRIC: nieuwe L-vormig vormgeving zorgt voor beter verstaan | Review

17 mei 2024 | Deze week introduceerde Widex op haar hoofdkantoor in Denemarken het nieuwe Widex Smart RIC hoortoestel [...]

Sony verbetert toegankelijkheid voor mensen met een beperking, ook voor slechthorenden

16 mei 2024 | Sony presenteerde vandaag in Hoofddorp op de Global Accessibility Awareness Day verschillende producten en functies [...]

Musi-CI muziekmiddag voor mensen met een cochleair implantaat

10 mei 2024 | Op 25 mei 2024 vindt er een Musi-CI muziekmiddag plaats voor mensen met een cochleair [...]