Philips hoortoestellen terug van weggeweest

12 februari 2020
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Philips is weer terug op de Nederlandse markt met hoortoestellen onder de naam ‘Philips HearLink’. Philips is daarvoor een samenwerking aangegaan met het bedrijf Demant. Demant is bekend van de hoortoestelmerken Oticon en Bernafon en introduceert in Nederland de nieuwe generatie Philips toestellen.

Phlips hoortoestellen

Philips HearLink hoortoestellen

De nieuwe Philips HearLink hoortoestellen bestaan uit een compleet gamma aan hoortoestellen: van onzichtbaar klein in- en achter-het-oor tot de krachtige hoortoestellen voor zwaardere verliezen. Natuurlijk zijn de hoortoestellen ook te koppelen aan de telefoon en aan andere apparatuur zoals de tv en hifi.

Demant

Het Deense Demant brengt de Philips hoortoestellen in Nederland op de markt. Demant is bekend van de hoortoestelmerken Oticon en Bernafon en levert daarnaast ook botverankerde hoortoestellen en cochleair implantaten.

Nieuwe reclame Philips hoortoestellen

Philips merknaam

Philips is jarenlang een bekende merknaam geweest in de consumentenelektronica. Iedereen had wel meerdere Philips producten in huis. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren steeds meer afstand genomen van deze producten. Recent heeft het concern te kennen gegeven ook de bedrijfsonderdelen die koffiezetapparaten en Airfryers maken te willen verkopen. Philips richt zich dan volledig op gezondheidsproducten en medische apparatuur. Hoortoestellen passen daar natuurlijk prima binnen. Ook consumentengoederen worden nog wel steeds onder licentie verkocht. Philips houdt de kwaliteit daarbij goed in de gaten.

Geschiedenis Philips hoortoestellen

In de jaren zeventig van de vorige eeuw had Philips met zijn hoortoestellen divisie een aardig marktaandeel, zeker in het thuisland Nederland. Door verandering in de markt liep dat aandeel wereldwijd flink terug. Alhoewel Philips vrij snel met digitaal programmeerbare gehoorapparaten op de markt kwam, kon het bedrijf niet concurreren met andere bedrijven die een bredere productassortiment hadden. Dat leidde ertoe dat een aantal decennia geleden de samenwerking werd gezocht met Beltone. Dit bedrijf had indertijd een goede toegang tot de Amerikaanse markt en verkocht ook veel hoortoestellen in het lagere segment. Later is de gehele hoortoestellendivisie verkocht aan GN Great Nordic, het moeder van GN ReSound.

Kijk voor meer informatie op: www.hearingsolutions.philips.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]