Optiek- en audiologieconferentie Specsavers succesvol van start in Nederland

10 oktober 2017
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Afgelopen zondag vond in Utrecht de jaarlijkse optiek- en audiologieconferentie van Specsavers plaats. Ruim 400 professionals uit de oog- en hoorzorg kwamen bijeen om zich te laten inspireren door nationale en internationale sprekers uit de branche. De voor de tweede keer door Specsavers georganiseerde Clinical Conference is één van de grootste optiek- en audiologie-evenementen van Europa, en is toegankelijk voor zowel professionals binnen als buiten Specsavers. De komende week reist de Europese conferentie af naar Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland.

clinical conference utrecht specsavers

Joanne Wood over zicht in het verkeer

De conferentie bood de bezoekers een gevarieerd programma aan met vijftien nationale en internationale sprekers, die ieder hun sporen hebben verdiend in hun vakgebied. Op het gebied van oogzorg spraken onder meer Joanne Wood en Harrison Weisinger. Wood is professor op de School of Optometry and Vision Science aan de Queensland University of Technology in Australië. Zij ging in op haar grootschalige onderzoek naar de relatie tussen zicht, veroudering en rijprestaties. Daarnaast stond optometrist Harrison Weisinger stil bij de wereldwijde trends in optometrie, waarbij hij zijn visie gaf op technologische ontwikkelingen, vergrijzing en de zorgbudgetten die steeds meer onder druk staan.

Joanna-Wood-clinical-conference-specsavers

Smart hoortoestellen en gehoorbescherming

Ook op het gebied van hoorzorg betraden diverse toonaangevende sprekers het podium. Zo sprak Jan de Laat, klinisch-fysicus en -audioloog, over de belangrijkste innovaties in de hoorzorg, zoals ‘smart’ hoortoestellen en de Personal Sound Amplifier (het ‘hoorhulpje’). Neuropsycholoog Olav Wagenaar deelde zijn kennis over tinnitus en hyperacusis op basis van zijn vele onderzoeken op dit gebied.

Jan de Laat en Olav Wagenaar Clinical conference Specsavers

Audioloog Jan de Laat (links) en neuropsycholoog Olav Wagenaar (rechts) tijdens Clinical Conference Specsavers

Blijven ontwikkelen is cruciaal

De conferentie werd afgesloten door Directeur van Specsavers Nederland Remko Berkel. “Wij zijn trots dat we ook dit jaar weer professionals uit ons vak hebben kunnen inspireren. Het is ons doel om professionaliteit binnen de branche te blijven vergroten. Dit geldt zowel voor onze eigen medewerkers, als voor specialisten buiten onze organisatie. Door zoveel mogelijk kennis te bundelen van gerenommeerde specialisten uit ons internationale netwerk, bieden wij bezoekers de mogelijkheid om de ontwikkeling van technologische innovaties binnen ons vak op de voet te volgen.”

Over Specsavers

Specsavers is een snelgroeiende retailketen die 129 oog- en hoorzorgwinkels in Nederland exploiteert. De winkels worden gerund op joint-venture basis onder leiding van lokale winkelpartners. Het van oorsprong Britse familiebedrijf is sinds 1997 in Nederland actief en heeft als missie om kwalitatief hoogwaardige én betaalbare oog- en hoorzorg voor iedereen toegankelijk te maken. Specsavers Nederland boekte in 2016/2017 een omzet van ruim € 135 miljoen. Specsavers wil de komende jaren een steeds prominentere rol spelen in de markt van eerstelijns oog-en hoorzorg en haar positie verder versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Starkey Evolv AI 2400 CIC: zeer klein en discreet te dragen hoortoestel mét Bluetooth

21 september 2023 | Hele kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang zijn te dragen bestaan alweer geruime tijd. [...]

Hoorexpert organiseert regionale open dag over toegankelijkheid

13 september 2023 | Tussen 2 tot en met 7 oktober 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. [...]

Online informatiebijeenkomst over het Cochlear Osia-systeem

10 september 2023 | Wilt u graag meer te weten komen over hooroplossingen via beengeleiding en de mogelijkheid van [...]

Multistreamsysteem Signia IX platform richt zich op meerdere sprekers tegelijkertijd

7 september 2023 | Signia lanceert in september haar nieuwste Integrated Xperience (IX) platform. Onderdeel van het nieuwe platform [...]