Oplaadbaar Starkey BTE R hoortoestel maakt productlijn compleet

6 november 2020
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

Starkey heeft deze week een oplaadbaar achter-het-oor hoortoestel geïntroduceerd, de Starkey BTE R. Met de introductie van dit zeer kleine en krachtige hoortoestel dat leverbaar is in zeven fraaie tinten, maakt het Amerikaanse bedrijf de productlijn compleet.

Alle modellen oplaadbaar

Starkey, dat afgelopen maand een prestigieuze innovatie-prijs kreeg, heeft nu in alle modellen een oplaadbare versie beschikbaar, ook als multifunctioneel in-het-oor toestel. Het oplaadbare Starkey BTE R toestel gaat 22 uur lang mee inclusief een uur audio streamen (muziek afspelen of telefoneren).
Met het nieuwe achter-het-oor hoortoestel kan de drager handsfree bellen met zowel iPhone- als Android-telefoons. Het toestel werkt daarnaast ook samen met de tv-accessoires en externe microfoon van Starkey. Deze laatste optie is in deze Corona-tijd met mondmaskers een aanrader.

Starkey BTE-R productlijn

Verschillende modellen en technologie niveaus

Starkey biedt slechthorenden oplaadbare hoortoestellen in alle modellen en ook in alle technogie-niveaus.

Modellen

In de afbeelding boven links staan de drie oplaadbare modellen (de R staat voor rechargeable).

  • BTE staat voor ‘behind-the-ear’ – een achter-het-oor hoortoestel waarbij het geluid via een slangetje het oor in wordt geleid
  • ITC – voor ‘in-the-canal’. Dit toestel bevindt zich in de gehoorgang en is op dit moment het enige oplaadbare multifunctionele in-het-oor hoortoestel op de markt
  • RIC – voor ‘receiver-in-the-canal’. Dit is een een klein oplaadbaar achter-het-oor hoortoestel waarvan de luidspreker zich in het oor bevindt.

    Naast deze oplaadbare hoortoestellen heeft Starkey ook niet oplaadbare hoortoestellen met traditionele batterijen (de drie toestellen aan de rechterzijde). De RIC 312 is een luidspreker-in-het-oor met een kleine 312 batterij, de micro RIC 312 is een zeer klein luidspreker in-het-oor met een 312 batterij en de BTE 13 is een achter-het-oor met een iets grotere 13 batterij.

Starkey BTE-R kleuren hoortoestel

Technologie niveaus

Voor alle Starkey toestellen geldt dat ze ook met verschillende technologie niveaus verkrijgbaar zijn.
De Livio 1000 is het basisniveau en de Starkey Livio Edge AI 2400 is technologisch gezien het paradepaardje. Met het topmodel dat de beste geluidskwaliteit levert, kan de drager ook gebruik maken van valdetectie en alarmering, een vertaalfunctie en een ingebouwde virtuele assistent. Ook kan de drager zijn bewegingsactiviteiten daarmee bijhouden.
Goed nieuws: binnen de vergoede zorg zijn er ook meerdere oplaadbare hoortoestellen van Starkey verkrijgbaar. Hiermee kan de gebruiker ook handsfree telefoneren en naar muziek luisteren vanaf zijn telefoon of tablet. Voor deze opties is het dus niet meer nodig naar de private markt uit te wijken zoals dat in het verleden wél nodig was.

Starkey accessoires

Starkey BTE R en samenwerking met accessoires

Tafelmicrofoon en externe microfoon

De nieuwe Starkey BTE R werkt samen met alle 2.4 GHz accessoires van Starkey zoals de populaire tafelmicrofoon en externe microfoon. Een tafelmicrofoon helpt slechthorenden in moeilijke situaties aan de eettafel of tijdens vergaderingen meerdere gesprekspartners beter te verstaan. De externe microfoon kan bij de gesprekspartner of een spreker op afstand met een klip op de kleding worden bevestigd. De microfoon stuurt de stem van de spreker direct naar de hoortoestellen over zodat de luisteraar geen last heeft van omgevingslawaai of slechte akoestische omstandigheden zoals nagalm. Zeker in deze Corona-tijd waarbij mondkapjes steeds vaker worden gedragen is dat een uitstekende oplossing om het verstaan te verbeteren.

Afstandsbediening

De drager van het Starkey BTE R toestel kan met een app op de smartphone het toestel bedienen of dit doen met een losse afstandsbediening.

TV accessoire

Ook levert Starkey een speciaal kastje voor bij de tv of hifi. Wanneer dit op tv of op de geluidsinstallatie is aangesloten, komt het geluid direct aan bij de hoortoestellen. De meekijkende partner kan de tv op een normaal volume volgen via de luidspreker ervan. De slechthorende zelf kan kiezen of hij ongestoord alleen de tv of ook de geluiden in de kamer wil horen.

Telefoneren met de Starkey BTE R

Ook met het nieuwe achter-het-oor hoortoestel van Starkey kan de drager handsfree bellen met zowel iPhone als met een aantal Android telefoons. Dit kan zonder tussenkomst van een zogeheten streamer. Natuurlijk heeft de fabrikant een dergelijke streamer (die als tussenstation fungeert) beschikbaar voor telefoons die nog niet in staat zijn direct te communiceren met de hoortoestellen. 

Starkey BTE R oplaadbaar hoortoestel

Meerdere opladers beschikbaar

Starkey heeft meerdere opladers beschikbaar. De (linker) oplader met ingebouwde accu slaat voldoende stroom op om het nieuwe toestel drie keer volledig op te laden. Is het hoortoestel onverhoopt leeg dan kan het daarin in slechts 15 minuten snel opgeladen worden. De rechter oplader (de Mini Turbo lader) is ideaal voor op reis. Met deze lader kunnen de hoortoestellen maar liefst vier keer opgeladen worden en in slechts 7 minuten is het toestel weer gereed voor 3,5 uur horen en verstaan.

Kijk voor meer informatie op de website van Starkey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]

Selectie binnen een dag voor cochleair implantaat blijkt mogelijk

3 april 2024 | Onderzoekers van de afdeling KNO van het Erasmus Medisch Centrum laten zien dat het mogelijk [...]