Oplaadbaar hoortoestel met draadloos oplaadbare inductieve lithium-ion accu

5 juli 2016
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Sivantos introduceert in het najaar een oplaadbaar hoortoestel met de naam Cellion primax. De Cellion is een oplaadbaar hoortoestel dat als eerste ter wereld gebruik maakt van lithium-ion batterijen die draadloos via inductie worden opgeladen. Cellion primax geeft de hoortoesteldrager het gemak van onbeperkte draadloze streaming tot 24 uur.
Cellion is vanaf dit najaar leverbaar en is zelfs krachtig genoeg voor slechthorenden met een zwaar gehoorverlies. Cellion is een discreet hoortoestel en is qua formaat vergelijkbaar met Signia’s meest verkochte hoortoestel Pure primax. De Cellion hoortoestellen voldoen aan IP-67 certificering.

draadloos oplaadbaar hoortoestel cellion

Slimmer en eenvoudiger oplaadbaar hoortoestel

Omdat de Cellion accu volledig is geïntegreerd en in de behuizing is verzegeld, hoeft de hoortoesteldrager zich niet langer zorgen te maken over het openen en sluiten van kleine batterijklepjes. Het wisselen van kleine batterijen is zeker voor ouderen waarbij de fijn-motoriek is verminderd vaak problematisch. Wellicht nog belangrijker is het milieuvriendelijke aspect, omdat tijdens de levensduur van een hoortoestel bespaard wordt op honderden zink-lucht-wegwerpbatterijen.
Anders dan bij andere oplaadbare hoortoestellen met lithium-ion- of zilver-zink-batterijen, die werken met de oudere, galvanische oplaadtechniek met contactpunten, heeft de Cellion primax van Signia geen oplaadcontactpunten. Opladen vindt plaats draadloos plaats via inductie. Hierdoor is het niet langer nodig om het hoortoestel precies in de lader te plaatsen. Het systeem wordt daardoor betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker.
Wanneer de hoortoestellen eenmaal in de oplader zijn geplaatst, worden de hoortoestellen automatisch uitgeschakeld en begint het oplaadproces. Wanneer de hoortoestellen worden verwijderd, worden ze automatisch weer ingeschakeld.
“Cellion primax bevestigt opnieuw de reputatie van Sivantos als wereldleider op het gebied van oplaadbare hoortoestellen,” aldus Roger Radke, CEO van de Sivantos Group. “Toen we eerder dit jaar primax onthulden, introduceerden we het concept van klinisch aantoonbaar horen met minder luisterinspanning. Met Cellion primax gaan we een stap verder –we zijn de enige hoortoestelfabrikant die hoortoesteldragers alle voordelen van de primax technologie biedt in combinatie met moeiteloos opladen.”

Meer vermogen, dezelfde betrouwbare energie-efficiëntie

Cellion primax is uitgerust met de krachtigste en toch meest energie-efficiënte accu op de markt, die tot 50 mAh oftewel 70 procent meer energie levert dan een oplaadbare batterij van standaardformaat 13 (30 mAh). Cellion primax hoortoestellen zijn in slechts vier uur volledig opgeladen en gereed voor 24 uur gebruik zelfs met fulltime audio streaming. De optie voor snelladen in 30 minuten biedt al meer dan 7 uur luisterplezier. De lithium-ion power cell heeft een levensduur van enkele jaren en kan indien nodig eenvoudig door een audicien worden vervangen.

MicroUSB adapter voor opladen onderweg

Een ander uniek voordeel voor Cellion dragers is gemak, zelfs op reis. De oplaadunit is voorzien van een standaard microUSB-aansluiting die de drager de vrijheid biedt om het hoortoestel op te laden via vrijwel elke USB-compatibele energiebron (bijvoorbeeld notebooks en auto-adapters).

De erfenis van oplaadbare innovatie

Sivantos is sinds 2007 marktleider op het gebied van energie-efficiënte hoortoesteloplossingen, toen de Centra Active® als het eerste oplaadbare hoortoestel op de markt kwam. Dankzij de eCharger™ accessoire profiteren Signia hoortoesteldragers al jaren van alle voordelen van oplaadbare hoortoestellen.

Kijk op www.signia-hoortoestellen.nl voor meer informatie over Signia

Lees ook: Phonak komt met eerste écht oplaadbare hoortoestel

Reacties (2)
  1. Draadloseinductive hoorapparate zijn een crime voor je gehoor indien je kookt op een inductie kookplaat maar er is een oplossing. doe een hoorapparate uit en het kabaal in je oren is verdwenen. probeer maar!!

  2. Sommige inductiekookplaten zorgen inderdaad voor storing op hoortoestellen. Niet alleen op hoortoestellen die via inductie worden opgeladen. Ook bij hoortoestellen die onderling of met accessoires communiceren via zogeheten Near Field Magnetic Induction” bestaat de kans op storing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Keuze hoortoestel: achter- of in-het-oor hoortoestel?

17 juni 2024 | Wanneer u toe bent aan een hoortoestel maakt u samen met de audicien de keuze [...]

Geeske van Voorthuijsen Uitblinker bij Ctalents Diamond Awards 2024

15 juni 2024 | Bij de uitreiking van de Ctalents Diamond Awards 2024 kreeg Geeske van Voorthuijsen als ‘Uitblinker’ [...]

Hoortoestellen zorgen voor betere balans bij ouderen

13 juni 2024 | Gehoorverlies bij ouderen verhoogt het risico op vallen door een verminderde balans. Een recente studie [...]

Webshop op HOorzaken gesloten

6 juni 2024 | Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk via deze website hoorhulpmiddelen en andere producten te [...]