OPCI (Onafhankelijk Platform Cochleaire Implantatie) organiseert ook in 2020 huiskamerbijeenkomst bedoeld voor mensen die kennis willen maken met de mogelijkheden van een cochleair implantaat (CI) en voor mensen die al een CI hebben en vragen hebben over het gebruik ervan. Ook is er informatie over aanvullende hoorhulpmiddelen die te gebruiken zijn samen met een CI.
Wanneer u een CI overweegt en er meer over wilt weten dan kunt u één van de huiskamerbijeenkomsten bezoeken georganiseerd door OPCI.
In eerste helft van 2020 worden er maar liefst 12 huiskamerbijeenkomsten georganiseerd.
Onafhankelijk
OPCI is volledig onafhankelijk en is niet gebonden aan CI leveranciers of andere marktpartijen. Tijdens de huiskamerbijeenkomst wordt dan ook geen merkadvies gegeven.
Ontmoeting, ervaringen CI dragers en tips
Wat kunt u verwachten tijdens een OPCI huiskamerbijeenkomst? U ontmoet mede-CI-dragers. Zij delen ervaringsverhalen en tips. De ervaringsverhalen zijn zeker voor mensen die in aanmerking komen voor een cochleair implantaat zeer waardevol. Immers niemand anders dan ervaren CI dragers zijn beter in staat om te vertellen hoe het is om te horen met een CI.
Onderwerpen die aan de orde komen:
- Hoe ziet het CI-traject eruit?
- Wat mag je verwachten of juist niet van een CI?
- Hoe revalideer je na de implantatie?
- Kan ik weer telefoneren?
- Hoe is het om met CI naar muziek te luisteren? Is dat voor iedereen mogelijk?
Dag en tijd
OPCI organiseert de huiskamerbijeenkomsten door heel Nederland bij gastvrouwen/heren die belangeloos hun woonkamer beschikbaar stellen. De bijeenkomsten zijn altijd op een dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.
Er is altijd een schrijftolk aanwezig.
Vanaf 19.15 uur bent u welkom. De koffie en thee staat klaar en om 19.30 uur wordt er gestart met een kort voorstelrondje. Daarna is er alle tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan onder leiding van een ervaren gespreksleider (ook een CI drager). De data staan onder vermeld.
Informatiemateriaal
Er is voldoende informatie en demonstratiemateriaal van alle vier
de CI merken aanwezig.
Aanmelden
Wilt u ook een huiskamerbijeenkomst meemaken? Meld u dan snel aan. Er is steeds veel belangstelling voor de OPCI huiskamerbijeenkomsten en vol=vol.
Er kunnen maximaal acht belangstellenden deelnemen aan een huiskamerbijeenkomst. Aanmelden is noodzakelijk en kan via onderstaand aanmeldingsformulier of per e-mail:
huiskamerbijeenkomsten@opciweb.nl.
Na ontvangst van uw inschrijving bevestigen wij uw deelname en geven wij u de adresgegevens door.
Kosten
Het bijwonen van een OPCI huiskamerbijeenkomst is gratis. Helaas komt het geregeld voor dat mensen zich wel opgeven voor een huiskamerbijeenkomst maar niet verschijnen. Heel vervelend voor het gastadres en de organisatie. In het bijzonder als de huiskamerbijeenkomst vol geboekt is en er mensen op de wachtlijst staan. OPCI wil dit graag voorkomen en hanteert daar voor een ‘statiegeldregeling’.
Na uw aanmelding krijgt u bericht of er nog plaats is of niet. Is er plaats, dan vragen wij u in dat bericht om vijf euro ‘statiegeld’ over te maken op de OPCI bankrekening.
Uw aanmelding is pas definitief ná ontvangst van het statiegeld. Bent u onverwacht verhinderd én meldt u zich uiterlijk één week voor de huiskamerbijeenkomst af dan zal de vijf euro aan u teruggestort worden. Zit er minder dan een week tussen de afmelding en de huiskamerbijeenkomst dan is er geen restitutie mogelijk. De aanwezigen krijgen tijdens de huiskamerbijeenkomst de vijf euro statiegeld contant terugbetaald.
Aanmelden OPCI Huiskamerbijeenkomst 1e helft 2020
Meer over OPCI
OPCI behartigt de belangen,
geeft voorlichting en draagt zorg voor lotgenotencontact voor mensen met een
cochleair implantaat en voor mensen die een cochleair implantaat overwegen.
Uitgebreide informatie over wat OPCI is en doet leest u elders op onze website.
OPCI is de afkorting voor Onafhankelijk Platform Cochleaire Implantatie. Eind
2005 zijn de belangenorganisaties voor doven en slechthorenden hun krachten
gaan bundelen op het gebied van CI. OPCI is een werkgroep/samenwerkingsverband
dat valt onder het Platform doven, slechthorenden en tos.