De Universiteit van Maastricht zoekt op dit moment deelnemers die willen meewerken aan een online onderzoek naar tinnitus. Voor het onderzoek komen mensen in aanmerking die hun tinnitus in de afgelopen 6 maanden zijn gaan waarnemen en de tinnitus voortdurend horen.
Online vragenlijsten
De onderzoekers zijn geïnteresseerd in de beperking die tinnitus in het dagelijkse leven brengt en ook in hoe de tinnitus zich ontwikkelt over de tijd. Om daar goed zicht op te krijgen, willen de onderzoekers de deelnemers gedurende 18 maanden volgen. Zij vragen de deelnemers om de 3 maanden een aantal online vragenlijsten in te vullen (4 keer). Zes maanden later volgt dan een laatste vragenlijst.
Doel online onderzoek naar tinnitus
Het doel van het online onderzoek naar tinnitus is inzicht te verkrijgen in factoren die verklaren waarom sommige mensen meer hinder ondervinden van tinnitus dan anderen. De onderzoekers zijn benieuwd hoe het kan dat sommige mensen wél last blijven houden van tinnitus en anderen juist niet. Ook zijn de onderzoekers benieuwd hoe de ontwikkeling van tinnitus verloopt en hoe mensen over de tijd heen hun tinnitus ervaren.
Deelname
U kunt aan dit onderzoek deelnemen als u 18 jaar of ouder bent én de tinnitus (oorsuizen) sinds kort (minder dan 6 maanden) kunt waarnemen. Het gaat om het waarnemen van een voortdurend geluid. Het gaat hierbij niet om de zogenaamde tijdelijke ‘piep’ in de oren, die iedereen wel eens hoort en die ongeveer 30 seconden aanhoudt. Als u inderdaad tinnitus heeft (sinds of korter dan 6 maanden), dan is het maakt het de onderzoekers niet uit of u er wel of geen last van heeft. Ook als u geen last heeft van de tinnitus kun u aan dit onderzoek meewerken. Personen met een één- of tweezijdige doofheid, en/of personen met een tinnitus langer dan 6 maanden, kunnen helaas niet deelnemen.
Kijk voor meer informatie en om u aan te melden voor het onderzoek: klik op afbeelding onder
Ik wil graag meedoen met de vragenlijst mbt tinnitusklachten en ben al een stuk op weg met het invullen van de vragen, maar er staan nogal wat taalfouten in deze vragenlijst.
Daarom mijn vraag of ik daadwerkelijk bezig ben met een lijst die van de Universiteit Maastricht afkomstig is.
Graag een reactie, bedankt!
Vriendelijke groet.