Nieuwste versie Starkey Evolv AI tilt kunstmatige intelligentie naar hoger niveau

7 juni 2023
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

Fabrikant Starkey heeft de kunstmatige intelligentie in de nieuwste versie van de Starkey Evolv AI verder geoptimaliseerd. Dat draagt volgens de fabrikant bij aan het luistergemak en zorgt voor minder luisterinspanning. Tegelijkertijd heeft Starkey de capaciteit van de accu van het oplaadbare toestel met 19% verhoogd en is de bestendigheid tegen vocht en vuil op drie punten verbeterd.
De eerder uitgebrachte Livio serie is de voorganger van Starkey Evolv AI. Voor slechthorenden die op zoek zijn naar een hoortoestel binnen de vergoede zorg, is dat een interessante optie. De toestellen kennen een goede connectiviteit en tal van andere handige en bijzondere opties.

upgrade voor Starkey Evolv AI serie hoortoestellen
Door de geoptimaliseerde artificiële intelligentie weet de Starkey Evolv AI nog beter te anticiperen op luistersituaties.

Artificiele Intelligentie in Starkey Evolv AI

De nieuwste hoortoestellen vandaag de dag maken gebruik van artificiële intelligentie. Dat geldt ook voor de Starkey Evolv AI. Iedere volgende generatie hoortoestellen is daardoor net weer beter in staat te anticiperen op luistersituaties. De Evolv AI serie van Starkey borduurt daarbij voort op de eerder uitgebrachte Livio AI serie. Doordat de Evolv AI serie weer een stuk slimmer is dan zijn voorganger, past het toestel zich nog sneller en nauwkeuriger aan de omgeving aan. Hierdoor hebben de toestellen de potentie ook beter te voorzien in de luisterbehoeften van de drager en daarmee voor een betere verstaanbaarheid te zorgen.

Tot 55 miljoen aanpassingen per uur

Het toestel past zich tot wel 55 miljoen keer per uur aan waardoor de Evolv AI in elke omgeving een realistische geluidsbeleving weet te creëren. Dat zorgt op zijn beurt weer voor meer luistergemak en daardoor een verlaagde luisterinspanning. Die blijkt met de nieuwe Evolv AI toestellen veertig procent lager te liggen dan met zijn voorganger. Horen en verstaan verloopt daardoor met minder moeite.
Bij het permanent aanpassen aan de omgeving zorgen de Evolv-AI hoortoestellen voor reductie van ongewenste omgevingsgeluiden zoals verkeerslawaai en windgeruis. Dat zorgt op zijn beurt weer voor een heldere en rijke geluidsweergave wat het verstaan -ook in uitdagende luisteromgevingen- minder vermoeiend maakt.

Starkey Evolve AI hoortoestel Artificial Intelligence Excellence Award
Hoortoestellen uit de Livio serie kregen afgelopen jaar de de AI Excellence Award uitgereikt. Verschillende hoortoestellen uit deze serie zijn nu verkrijgbaar binnen de vergoede zorg.

Prijswinnende Livio serie

Ook de Livio hoortoestellen serie – de voorganger van de Evolv AI serie- heeft veel te bieden. Naast een ook al slimme manier van aanpassing aan de omgeving beschikken de toestellen over een betrouwbare bluetooth verbinding en geavanceerde connectiviteitsmogelijkheden. Met de handige app, de Starkey Thrive App, kent het toestel nog tal van andere handige en leuke opties. Denk het monitoren van lichamelijke en sociale activiteit, het attenderen op ‘to do’s’ (bijvoorbeeld: “afspraak bij de tandarts”) en de voice assistent waaraan de drager bijvoorbeeld kan vragen wat het laatste nieuws is of de weersverwachting.

Deel Starkey Livio hoortoestellen binnen vergoede zorg

Een flink aantal types uit de Livio serie zijn inmiddels binnen de vergoede zorg te verkrijgen (lees meer). In 2019 zijn de Livio toestellen door TIME magazine uitgeroepen tot een van de beste 100 uitvindingen van dat jaar. De jaren erna is de functionaliteit van deze Starkey Livio hoortoestellen verder uitgebreid en verbeterd. Vanaf mei 2020 is het topmodel verkrijgbaar onder de naam Starkey Livio Edge AI. De fabrikant kreeg voor deze Livio AI serie afgelopen jaar de ‘2022 Artificial Intelligence Excellence Award’ uitgereikt.

Starkey Evolv AI hoortoestellen upgrade

Meer informatie

Audiciens die de Starkey hoortoestellen leveren, kunnen u informeren over de verschillen tussen de meeste recente Evolv AI serie en de hoortoestellen uit de Livio serie. Zij kunnen ook aangeven wat de verschillende types binnen de series te bieden hebben en waar zij zich in onderscheiden. Voor de een zal een toestel binnen de vergoede zorg voldoen, de ander heeft net iets meer nodig of stelt hogere eisen en kiezen voor een toestel uit de private markt.

Kijk voor meer informatie op de website van Starkey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]

Musi-CI training najaar 2024: muzikale training voor mensen met een cochleair implantaat

9 juli 2024 | Vanaf september vinden er weer Musi-CI trainingen plaats voor mensen met een cochleair implantaat. De [...]