Hoortoestelfabrikanten Sivantos en Widex fuseren

16 mei 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Vandaag hebben de eigenaren van Sivantos (EQT) en Widex (de Tøpholm en Westermann families) aangekondigd dat zij een fusie van beide ondernemingen zijn overeengekomen. Het nieuwe bedrijf is van plan meer te gaan investeren in onderzoek en ontwikkeling en wil daarnaast de voorraad en productie optimaliseren, om zo de groei te versnellen. De fusie zou ertoe moeten leiden dat het nieuwe bedrijf de nummer drie gaat worden in de hoortoestellenindustrie en zo de concurrentie aangaat met de marktleiders Sonova (Phonak en Unitron) en William Demant Holding (Oticon en Bernafon) . Of de fusie succesvol gaat worden moet de toekomst gaan uitwijzen. 

fusie Sivantos en Widex

Nieuwe innovaties

Als voorbeeld van nieuwe innovaties geeft topman van Sivantos Ignacio Martinez bij Reuters aan dat nieuwe ontwikkelingen zijn te verwachten op het gebied van bluetooth en sensors.
Een van de technologieën waarmee de gefuseerde fabrikanten jongere klanten hopen te trekken zijn sensoren in de hoortoestellen die informatie over de gezondheid verzamelen. Het oor blijkt een goede bron om informatie over onze bloeddruk en hartslag te leveren.

Voorsprong door fusie (of juist niet)

Een analist van Bernstein zegt tegen Reuters dat de vergroting van het budget voor onderzoek en ontwikkeling ertoe kan leiden dat Sivantos en Widex een voorsprong behalen op hun concurrenten Daarnaast geeft de analist aan dat het nieuwe bedrijf mogelijk een nieuwe marktbenadering gaat hanteren bij het kiezen van de verkoopkanalen.
Of de fusie ook daadwerkelijk tot de beoogde voorsprong gaat leiden, zal in de toekomst moeten blijken. Fusies zijn in het verleden zeker niet altijd succesvol gebleken, mede omdat vaak psychologische waarden door een fusie worden vernietigd, waardoor het commitment van werknemers met het bedrijf minder wordt.

Beursgang Sivantos uitgesteld, focus op integratie beide bedrijven

Volgens bronnen van Reuters zullen de voorgenomen voorbereidingen door EQT voor een beursgang van Sivantos worden uitgesteld. De focus zou gaan liggen op de integratie van beide bedrijven en de verdere ontwikkeling van de digitale technologie.

Goedkeuring fusie Sivantos en Widex

De voorgenomen strategische fusie zal leiden tot een bedrijf dat samen een omzet heeft van ongeveer 1,6 miljard euro en werkgelegenheid biedt aan meer dan 10.000 werknemers wereldwijd. De fusie moet wel eerst nog goed gekeurd worden door de mededingingsautoriteiten in meerdere landen. De goedkeuringsprocedure kan enkele maanden in beslag nemen.

Meer informatie over de fusie kunt u lezen in het officiële persbericht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Cochlear introduceert nieuwe generatie Osia-systeem

21 juli 2024 | Cochlear brengt een nieuwe generatie van het Osia-systeem uit. Met het nieuwe OSI300- implantaat is [...]

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]