Nieuwe Starkey Livio hoortoestellen attenderen gebruiker op ‘to do’s’

17 oktober 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Tijdens het internationale audicienscongres en hoortoestellenexpositie de EUHA in Neurenberg introduceert Starkey een aantal noviteiten voor de Starkey Livio. Zo kan de gebruiker in de app op zijn smartphone herinneringen instellen. De hoortoestellen attenderen de drager vervolgens precies op tijd op zijn ‘to do’. De opgegeven herinneringstekst wordt via de hoortoestellen uitgesproken. Zo kunnen de hoortoestellen de drager erop attenderen op tijd te vertrekken voor een afspraak, het doen van een telefoontje of het innemen van medicijnen.

Starkey stand EUHA 2019

Starkey stand op de internationale hoortoestellenexpositie EUHA in Neurenberg

Automatisch aan/uit

De nieuwe Starkey Livio AI 2400 heeft naast de nieuwe ’to do’ optie, ook een automatische aan/uit functie. Zodra de drager de hoortoestellen uit het oor haalt en ze neerlegt, gaan ze na 15 minuten automatisch uit. Zodra de drager de hoortoestellen weer oppakt, staan ze gelijk weer aan en zijn ze klaar voor gebruik. Dragers van de Apple Airpods kennen deze functionaliteit ook.

Starkey Livio: óók direct telefoneren met Android telefoons

Vanaf begin volgende maand is het ook mogelijk met de nieuwe Starkey Livio hoortoestellen direct te telefoneren en ook audio over te sturen van Android smartphones naar de hoortoestellen.  Dit gebeurt via het nieuwe protocol ASHA (Android Streaming for Hearing Aids).

nieuwe Starkey Livio AI

Over de Starkey Livio AI

De Starkey Livio AI is het eerste hoortoestel dat met ingebouwde sensors de fysieke en mentale activiteit van de gebruiker bijhoudt. De Livio AI toestellen hebben naast de hoortoestelfunctie daarmee tegelijkertijd ook de functionaliteit van een zogeheten ‘activity tracker’ zoals de Fitbit.
Door de ingebouwde sensoren wordt het ook mogelijk het hoortoestel te bedienen door op het oor te tikken in plaats van de gewoonlijke bediening met een knopje op het hoortoestel of via een afstandsbediening of app.

Livio AI: Hoortoestel met valdetectie

Een ander bijzonderheid van de Starkey Livio AI is dat het hoortoestel valongevallen kan detecteren. Familie, partner of vrienden die voor alarmering zijn opgegeven, krijgen dan via hun telefoon een waarschuwing.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]