Nieuwe locatie voor Audiologisch Centrum Pento in Assen

8 november 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Het audiologisch centrum Pento in Assen gaat verhuizen. Dat staat te lezen op de website van het Dagblad van het Noorden. Op de huidige locatie die vlak bij het station ligt, zijn te veel lawaai en trillingen en het pand blijkt te klein. Vanaf 16 december is het centrum te vinden aan de veel stillere en ruimere Martin Luther Kingweg 1 in Assen waar ook voldoende parkeergelegenheid is.

audiologisch centrum pento assen

Nieuwe locatie Audiologisch Centrum Pento aan de Martin Luther Kingweg 1 in Assen

Stille locatie vinden was moeilijk

Het heeft het centrum moeite gekost om een locatie te vinden die aan de ‘stilte’ eisen voldeed, maar het is uiteindelijk gelukt. Op de nieuwe veel stillere locatie worden ook nieuwe audiocabines geïnstalleerd. Dat tezamen maakt dat de gehoortesten in het nieuwe pand nauwkeuriger zijn uit te voeren.

Meer ruimte in nieuw pand Audiologisch Centrum Pento

Niet alleen vanwege het geluid gaat het audiologisch centrum Pento in Assen verhuizen, ook heeft het centrum meer ruimte nodig. De wachtkamer was te klein en het personeel had te weinig ruimte om hun werk te doen. De verhuizing Martin Luther Kingweg 1 staat gepland op 15 december. Een ander voordeel van de nieuwe locatie is het parkeren. Bij het nieuwe gebouw zijn voldoende parkeerplaatsen.

Audiologische Centrum Pento voor kinderen en volwassenen

Het Audiologisch Centrum Pento is er voor zowel volwassenen als kinderen. Voor kinderen met gehoorproblemen is een audiologisch centrum dé aangewezen plek om naar toe te gaan. Ze kunnen daar terecht voor gehooronderzoek en krijgen er begeleiding bij problemen op het gebied van spraak en taal, en krijgen psychologische begeleiding als dat nodig is.
Bij audiologische centra kunnen patienten ook terecht voor behandeling van tinnitus / oorsuizen.

Meerdere specialisten onder één dak

In een audiologisch centrum werken meerdere specialisten. Veelal bestaat het team van medewerkers uit een of meer audiologen, psychologen, maatschappelijk werkers, logopedistes, klinisch linguisten, audiologie-assistenten en technici. Het onder één dak hebben van deze specialisten biedt grote voordelen ook op het gebied van de samenwerking.
Patiënten kunnen bij een audiologisch centrum terecht met een verwijzing van hun huisarts, KNO-arts, kinderarts of psychiater.
Wilt u het adres weten van een audiologisch centrum bij u in de buurt? Kijk dan hier 

Hoorinfotheek

Hoorinfotheek voor onafhankelijk advies over hulpmiddelen

Het audiologisch centrum Pento in Assen heeft ook een hoorinfotheek binnen de muren van het centrum. In de Hoorinfotheek kunnen doven en slechthorenden terecht voor onafhankelijk advies over hulpmiddelen. De diverse hulpmiddelen kunnen ter plaatse worden uitgetest.
De hoorinfotheek geeft daarbij advies op maat. Als er bijvoorbeeld naast de slechthorendheid ook sprake is van een motorische of visuele handicap kijkt de infotheek samen met de client naar het meest passende hoorhulpmiddel. De Hoorinfotheek verkoopt zelf geen apparatuur. Daarvoor verwijst het naar de betreffende leverancier, en aanbieder op internet  of naar een audicien. Naast advies over hulpmiddelen kunnen cliënten bij de Hoorinfotheek ook terecht voor informatie over voorzieningen als een schrijftolk.

Bron: Dagblad van het Noorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Gezondheidsraad: grens muziek bij 100 dBA

1 december 2022 | De gezondheidsraad adviseert het maximale volume van versterkte muziek bij 100 dBA neer te leggen. [...]

Check uw zorgpolis op hoorzorg!

28 november 2022 | Levert uw verzekeraar in 2023 nog de hoorzorg die u wilt en ook bij de [...]

Misofonie en paranoia-achtige gedachten: onderzoek naar verband

23 november 2022 | Poolse wetenschappers werkzaam bij het Experimenteel Psychopathologie lab van het Psychologisch Instituut in Warschau hebben [...]