Nieuwe directeur voor Schoonenberg hoorwinkels

11 oktober 2020
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Arthur Romijn is benoemd tot nieuwe directeur van de Schoonenberg hoorwinkels in Nederland. Romijn volgt daarmee Steven Thomas op die internationaal voor de Sonova groep aan het werk gaat. Tegelijkertijd is Wesley van der Linden aangesteld als de verantwoordelijke voor de verkopen en bedrijfsprocessen binnen de organisatie.

Arthur Romijn directeur schoonenberg hoorsupport

Sonova Audiological Care

Schoonenberg met zo’n 160 winkels in Nederland valt onder het bedrijf Sonova Audiological Care en is onderdeel van het Zwitserse Sonova.
Voor de invoering van functiegerichte aanspraak op hoortoestellen in 2013 had Schoonenberg nog meer dan 210 winkels in Nederland. Door de lagere vergoedingen voor hoortoestellen heeft het bedrijf flink van winkels moeten sluiten.
De nieuwe directeur Arthur Romijn heeft uitgebreide ervaring binnen de hoortoestellenmarkt. In 2006 startte hij binnen Schoonenberg als marketing manager en na negen jaar in deze functie werkte hij drie jaar bij Geers in Duitsland. In 2018 keerde Arthur terug bij Schoonenberg en werd daar toen verantwoordelijk voor de verkopen en marketing.

Phonak Paradise Audeo serie
De high-end Phonak Paradise hoortoestellen zijn verkrijgbaar bij Schoonenberg

Voorkeursmerken

Sonova het moederbedrijf van Schoonenberg is bij slechthorenden bekend door de kwaliteitsmerken Phonak en Unitron. Ook het onzichtbare Lyric hoortoestel dat dag en nacht gedragen kan worden is een product van het bedrijf. Onder dragers van cochleair implantaten is Advanced Bionics een gevestigde naam. Het bedrijf heeft daarnaast de afgelopen jaren een flink aantal draadloze producten ontwikkeld die dragers van hooroplossingen ondersteunen bij het verstaan in uitdagende situaties. Denk hierbij aan de Roger tafelmicrofoon en Roger Select.
Omdat Schoonenberg onderdeel vormt van Sonova behoren zowel de producten van Phonak, waaronder het recent geïntroduceerde high-end Paradise hoortoestel en de hoortoestellen van Unitron als ook de Roger apparatuur tot de voorkeursmerken in de audicienswinkels van het bedrijf.

world-of-hearing-experience-room

World of Hearing nieuw winkelconcept

De audiciensketen heeft de afgelopen jaren ook op verschillende locaties een geheel nieuw winkelconcept gelanceerd met de naam ‘World of Hearing’.
In de World of Hearing winkels staat de beleving centraal. Bij deze winkels zijn ook dragers van cochleair implantaten van het merk Advanced Bionics welkom voor service. Daarnaast is in deze winkels ook een speciale aanpaskamer voor het eerdergenoemde onzichtbare Lyric hoortoestel aanwezig. De afgelopen jaren zijn er drie World of Hearing winkels geopend. Deze zijn te vinden in Dordrecht, Leidschendam en Almere.

Kijk voor meer informatie over het bedrijf op: Schoonenberg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Winnaars innovatieprijs hoortechnologie 2020 bekend

29 oktober 2020 | De website Hearing Health & Technology Matters (HHTM) heeft de prijswinnaars bekend gemaakt van producenten, producten [...]

Regels hoorzorg tijdelijk anders tijdens Corona-crisis

28 oktober 2020 | In verband met de Corona-crisis zijn de regels in de hoorzorg tijdelijks anders. Audiciens mogen [...]

Inzet schrijftolk verdient meer aandacht

27 oktober 2020 | Soms zijn symposia en lezingen ook te volgen via een beeldscherm waarop razendsnel de uitgesproken [...]

iCGT voor tinnitus: gratis Cognitieve Gedragstherapie voor tinnitus op internet

23 oktober 2020 | Op internet kunnen patiënten met tinnitus nu gratis cognitieve gedragstherapie voor tinnitus volgen. Cognitieve gedragstherapie [...]