Nieuwe bestuursleden branchevereniging GAIN

22 april 2024
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Branchevereniging GAIN heeft een nieuw bestuur. Met het nieuwe bestuur wil de vereniging de komende jaren een nóg betere bijdrage leveren aan 100% toegankelijke hoorzorg én zich inzetten om goede hoorzorg vanzelfsprekend te maken. Vereniging GAIN bestaat uit een breed spectrum aan fabrikanten uit de hoorsector. Zowel fabrikanten van hooroplossingen, hoorhulpmiddelen én gehoorbescherming zijn binnen GAIN vertegenwoordigd. GAIN wil de komende periode haar focus leggen op het bijdragen aan een oplossing voor het audicienstekort in de hoorbranche.

nieuw bestuur vereniging GAIN en nieuwe focus
Het nieuwe bestuur van GAIN. Van links naar rechts: Kees van der Sluijs (FME), Richard Zoetemelk (WS Audiology), Mirjam Jans (GN), Marvin Hoogerwerf (Sonova) en Mark van Dijk (Noizezz)

Toegankelijke hoorzorg versterken

Mirjam Jans (GN) en Marvin Hoogerwerf (Sonova) nemen als nieuwe bestuursleden het stokje over van Vincent Ostendorp (Sennheiser). De andere bestuursleden zijn: Kees van der Sluijs (FME), Mark van Dijk (Noizezz), Richard Zoetemelk (WS Audiology Benelux). De nieuwe bestuursleden willen hun ervaring binnen de hoorbranche inbrengen om de missie van GAIN ‘100% toegankelijke hoorzorg’ verder te versterken.

Nieuwe bestuursleden GAIN

GAIN verwelkomt ook nieuwe leden, die een breder spectrum vertegenwoordigen dan alleen hoortoestellen. Door de samenwerking op te zoeken met fabrikanten van hooroplossingen, hoorhulpmiddelen én gehoorbescherming streeft GAIN naar een inclusievere benadering van hoorzorg.

Uitdagingen in hoorbranche

Een van de grootste uitdagingen waar de hoorbranche momenteel mee te maken heeft, is de toenemende vergrijzing. Deze zorgt ook voor een toename van het aantal slechthorende cliënten. Tegelijkertijd is er een afname te zien van het aantal audiciens. Hierdoor is er een capaciteitstekort om toekomstige cliënten hoorzorg te bieden.

Focus GAIN

Door focus aan te brengen en krachten te bundelen wil GAIN de komende periode bijdragen aan het vinden van oplossingen voor deze uitdaging. Daarbij zal GAIN uiteindelijk ook nagaan of de gewenste focus effectief is gebleken en deze verder verfijnen. Dat zal GAIN doen in samenwerking met stakeholders binnen de sector.

Over branchevereniging GAIN

GAIN zet zich in om goede hoorzorg vanzelfsprekend te maken. Je gaat naar de opticien als je ogen achteruitgaan en zet een zonnebril op tegen de felle zon. Zo logisch is het ook om je oren te beschermen tegen harde geluiden of hulp te zoeken als je een verminderd gehoor hebt.

Kijk voor meer informatie op de website van GAIN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Bebird oorcamera voor inspectie en schoonmaken van het oor. Is het veilig? | Review

20 mei 2024 | Via diverse webshops zijn meerdere types van de Bebird oorcamera te verkrijgen. De Bebird is [...]

Widex SmartRIC: nieuwe L-vormig vormgeving zorgt voor beter verstaan | Review

17 mei 2024 | Deze week introduceerde Widex op haar hoofdkantoor in Denemarken het nieuwe Widex Smart RIC hoortoestel [...]

Sony verbetert toegankelijkheid voor mensen met een beperking, ook voor slechthorenden

16 mei 2024 | Sony presenteerde vandaag in Hoofddorp op de Global Accessibility Awareness Day verschillende producten en functies [...]

Musi-CI muziekmiddag voor mensen met een cochleair implantaat

10 mei 2024 | Op 25 mei 2024 vindt er een Musi-CI muziekmiddag plaats voor mensen met een cochleair [...]