Nationale Hoorstichting presenteert brochure “Gehoor in Onderzoek 2010”

18 december 2010
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Vorige week heeft de Nationale Hoortsichting de brochure gehoor in onderzoek gepresenteerd. Herman ten Berge directeur van de Nationale Hoorstichting overhandigde het rapport aan Yvonne Verschragen van de Sponsor Bingo Loterij, die het rapport mede mogelijk heeft gemaakt.

In deze brochure staat een overzicht van het actuele onderzoek dat in Nederland plaatsvindt. De brochure laat een aanwas zien van 36 nieuwe projecten sinds het verschijnen van de editie van 2009. In het totaal staan er 133 projectbeschrijvingen in de brochure. .

Van de 36 nieuw opgenomen projecten zijn er 4 nieuw in de categorie ‘Preventie’, 1 in de categorie ‘Diagnostiek’, 24 in de categorie ‘Revalidatie’ en 7 in de categorie ‘Kwaliteit van leven’. Ook dit jaar wordt veel onderzoek gedaan naar Cochleaire Implantatie (27 projecten) en opvallend is de aanwas van fundamenteel onderzoek in de categorie ‘Revalidatie’. De interviews in de brochure zijn dit jaar geconcentreerd rondom het thema ‘effectiviteits- en doelmatigheidsonderzoek’.

Klik hier om de pdf van het rapport te openen.

Meer nieuws

World of Hearing van Schoonenberg nu ook in hartje Rotterdam

2 juni 2023 | Deze week opent World of Hearing feestelijk haar achtste vestiging in Rotterdam. De nieuwe winkel [...]

Doppies: nieuwe campagne ‘I love My Ears’

1 juni 2023 | Afgelopen week is de nieuwe I love My Ears campagne gestart met de naam ‘Doppies’. [...]

MedRx AVANT WARC zorgt voor efficiënte aanpassing | Professional

30 mei 2023 | Diatec, distributeur van audiologische apparatuur, brengt met de MedRx Avant WARC een combi-meettoestel op de [...]

Verzekering hoortoestel of CI-geluidsprocessor: nodig of niet?

26 mei 2023 | Slechthorenden vragen zich nog weleens af of een verzekering van hun hoortoestellen of CI-geluidsprocessor nu [...]