Nationale Hoorstichting presenteert brochure “Gehoor in Onderzoek 2010”

18 december 2010
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Vorige week heeft de Nationale Hoortsichting de brochure gehoor in onderzoek gepresenteerd. Herman ten Berge directeur van de Nationale Hoorstichting overhandigde het rapport aan Yvonne Verschragen van de Sponsor Bingo Loterij, die het rapport mede mogelijk heeft gemaakt.

In deze brochure staat een overzicht van het actuele onderzoek dat in Nederland plaatsvindt. De brochure laat een aanwas zien van 36 nieuwe projecten sinds het verschijnen van de editie van 2009. In het totaal staan er 133 projectbeschrijvingen in de brochure. .

Van de 36 nieuw opgenomen projecten zijn er 4 nieuw in de categorie ‘Preventie’, 1 in de categorie ‘Diagnostiek’, 24 in de categorie ‘Revalidatie’ en 7 in de categorie ‘Kwaliteit van leven’. Ook dit jaar wordt veel onderzoek gedaan naar Cochleaire Implantatie (27 projecten) en opvallend is de aanwas van fundamenteel onderzoek in de categorie ‘Revalidatie’. De interviews in de brochure zijn dit jaar geconcentreerd rondom het thema ‘effectiviteits- en doelmatigheidsonderzoek’.

Klik hier om de pdf van het rapport te openen.

Meer nieuws

Gezondheidsraad: grens muziek bij 100 dBA

1 december 2022 | De gezondheidsraad adviseert het maximale volume van versterkte muziek bij 100 dBA neer te leggen. [...]

Check uw zorgpolis op hoorzorg!

28 november 2022 | Levert uw verzekeraar in 2023 nog de hoorzorg die u wilt en ook bij de [...]

Misofonie en paranoia-achtige gedachten: onderzoek naar verband

23 november 2022 | Poolse wetenschappers werkzaam bij het Experimenteel Psychopathologie lab van het Psychologisch Instituut in Warschau hebben [...]