Nationale Hoorstichting presenteert brochure “Gehoor in Onderzoek 2010”

18 december 2010
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Vorige week heeft de Nationale Hoortsichting de brochure gehoor in onderzoek gepresenteerd. Herman ten Berge directeur van de Nationale Hoorstichting overhandigde het rapport aan Yvonne Verschragen van de Sponsor Bingo Loterij, die het rapport mede mogelijk heeft gemaakt.

In deze brochure staat een overzicht van het actuele onderzoek dat in Nederland plaatsvindt. De brochure laat een aanwas zien van 36 nieuwe projecten sinds het verschijnen van de editie van 2009. In het totaal staan er 133 projectbeschrijvingen in de brochure. .

Van de 36 nieuw opgenomen projecten zijn er 4 nieuw in de categorie ‘Preventie’, 1 in de categorie ‘Diagnostiek’, 24 in de categorie ‘Revalidatie’ en 7 in de categorie ‘Kwaliteit van leven’. Ook dit jaar wordt veel onderzoek gedaan naar Cochleaire Implantatie (27 projecten) en opvallend is de aanwas van fundamenteel onderzoek in de categorie ‘Revalidatie’. De interviews in de brochure zijn dit jaar geconcentreerd rondom het thema ‘effectiviteits- en doelmatigheidsonderzoek’.

Klik hier om de pdf van het rapport te openen.

Meer nieuws

Kabinet negeerde NIVP advies over rookmelders

5 juli 2022 | Dat blijkt uit het journalistieke onderzoek van Brussel correspondent Frans Boogaard van het Algemeen Dagblad. [...]

Audiologen luiden noodklok en komen op voor de kwaliteit van Hoorzorg

29 juni 2022 | Vandaag vragen een zeer groot aantal audiologen aandacht voor de zorgen die zij hebben over [...]

Online workshop: ‘Grip op je energie met een auditieve beperking’

28 juni 2022 | Werkpad organiseert op 7 juli aanstaande tussen 16:00 en 17:30 uur de gratis te volgen [...]

Audioloog Jan de Laat krijgt koninklijke onderscheiding

24 juni 2022 | Tijdens zijn afscheidssymposium in Leiden kreeg klinisch fysicus audioloog dr. ir. Jan de Laat vandaag [...]