Naida CI Marvel en Sky CI Marvel van Advanced Bionics goedgekeurd door FDA

16 december 2020
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 4 min

Sky CI Marvel: Eerste spraakprocessor speciaal ontworpen voor kinderen

De Amerikaanse FDA heeft goedkeuring gegeven voor het toepassen van de Marvel technologie in geluidsprocessoren Naida CI Marvel en Sky CI Marvel. Deze zijn bedoeld voor dragers van een cochleair implantaat (CI) van Advanced Bionics. De goedkeuring geldt voor zowel volwassenen als kinderen.
De Sky CI Marvel is een spraakprocessor met Marvel technologie die door Advanced Bionics speciaal is ontwikkeld voor kinderen. Beide producten zullen begin 2021 op de Nederlandse en Belgische markt verkrijgbaar zijn. Dragers van een Marvel geluidsprocessor die op het andere oor ook een hoortoestel dragen, kunnen dan ook gebruik maken van de super-power hoortoestellen Naida Link Marvel en Sky Link Marvel. Deze werken naadloos samen met de Marvel CI geluidsprocessoren.  

Advanced Bionics werkt samen met fabrikant Phonak die de Marvel technologie eerder ontwikkelde voor zijn hoortoestellen.

Naida CI Marvel en Sky CI Marvel AB

Naída CI Marvel

Met de introductie van het Marvel Cochleair implantaat platform, waaronder de Naida CI Marvel valt, is de goed doorontwikkelde Phonak Marvel technologie beschikbaar voor volwassenen die een cochleair implantaat van Advanced Bionics dragen. Het Marvel platform toegepast in hoortoestellen staat bekend om zijn goede geluidskwaliteit en prestaties in uitdagende luistersituaties. Het algoritme in de nieuwe Naída CI Marvel analyseert elke 0,4 seconden geluiden in de omgeving van de CI-drager en is instaat te identificeren in wat voor geluidsomgeving de drager zich bevindt. Dat kan bijvoorbeeld in een lawaaierig restaurant zijn, op een receptie, in een auto, concertzaal of thuis. Vervolgens worden de juiste functies van het cochleaire implantaatsysteem ingeschakeld om de hoorervaring van de CI-drager op basis van de specifieke kenmerken van de luisteromgeving te optimaliseren.

Naida CI Marvel Advanced Bionics

Handsfree bellen met ieder Bluetooth apparaat en app

Met Marvel CI biedt Advanced Bionics een unieke optie: het is de eerste spraakprocessor voor cochleaire implantaten die direct verbinding kan maken met vrijwel elk Bluetooth-apparaat en die handsfree bellen zo ondersteunt. De nieuwe Naída CI Marvel heeft een ergonomische behuizing en dunne zendspoel. Hierdoor is het toestel volgens Advanced Bionics discreet en comfortabel te dragen. De AB Remote-app maakt het mogelijk voor de drager op een handige manier aanpassingen in de instellingen van de spraakprocessor te maken.

Sky CI Marvel Advanced Bionics

Sky CI Marvel: eerste spraakprocessor specifiek voor kinderen

De Sky CI Marvel combineert de geluidsverwerking van Advanced Bionics met het Marvel-platform van Phonak. Het operating systeem (AutoSense Sky OS™ 3.0) werkt op dezelfde manier als de versie voor volwassenen in de Naída CI Marvel, maar is tegelijkertijd speciaal ontworpen voor de typische luistersituaties van een kind. De fabrikant zegt daarmee een uitstekende geluidskwaliteit en ook prestaties te kunnen leveren in alle situaties waar het kind zich in bevindt.

Naida CI Marvel Sky CI Marvel kleuren

De Sky CI Marvel biedt flink wat kleuren en natuurlijk ook waterdichte accessoires en de nodige flexibiliteit voor de avonturen die een opgroeiend kind opzoekt.

Geïntegreerde Roger technologie

De Sky CI Marvel heeft Roger-technologie ingebouwd. De Roger technologie helpt kinderen om hun leraren en vrienden in klaslokalen, eetzalen en grotere ruimten rechtstreeks in hun oren te horen, waarbij het lawaai in de omgeving niet meekomt. Bovendien helpt de directe connectie met de smartphone via Bluetooth kinderen om in verbinding te blijven met de wereld om hen heen. Natuurlijk hebben ook kinderen net als volwassenen de beschikking over een app op hun smartphone.

Roger apparatuur
Roger apparatuur om beter te verstaan in lastige luistersituaties: Roger tafel microfoon, Roger Pen, Roger Microfoon en Roger Select

Directeur van Advanced Bionics Victoria Carr-Brendel zegt het volgende over de productintroductie: “Dit is één van de belangrijkste productlanceringen die Advanced Bionics ooit heeft gehad. Voortbouwend op het enorm succesvolle Phonak Marvel-platform, zullen Naída CI Marvel, Sky CI Marvel en Target CI gamechangers worden voor de cochleaire implantaat-industrie en een revolutie teweegbrengen in de manier waarop onze CI-dragers kunnen horen met hun cochleaire implantaatsystemen en de manier waarop hun audiologen het CI-systeem instellen”.

Naida Link Marvel en Sky Link Marvel Advanced Bionics Phonak

De meeste CI-dragers hebben slechts één cochleair implantaat, ondanks het feit dat ze ernstig of zwaar gehoorverlies hebben in beide oren. Het andere niet-geïmplanteerde oor heeft vaak baat bij een superkrachtige hooroplossing die goed samenwerkt met het cochleair implantaat. Dit staat bekend als ‘bimodaal horen’. Wetenschappelijk onderzoek toont dat aan de combinatie van een hoortoestel met een cochleair implantaat resulteert in aanzienlijk beter verstaan van spraak ​​en ook een betere geluidskwaliteit biedt dan wat met een cochleair implantaat of hoorapparaat alleen mogelijk is. De Marvel-technologie is nu uitgebreid voor CI dragers die op het andere oor een hoortoestel dragen. Hiervoor levert Advanced Bionics het Phonak Sky Link Marvel hoortoestel en het nieuwe Phonak Naída Link Marvel hoortoestel.

Gecoördineerde samenwerking tussen CI en hoortoestel

Omdat zowel de nieuwe geluidsprocessoren als hoortoestellen gebaseerd zijn op dezelfde Marvel-technologie, kunnen de spraakprocessor en het hoortoestel draadloos met elkaar samenwerken. Wanneer ze met elkaar verbonden zijn, communiceren ze met elkaar op een gecoördineerde, dynamische manier. Net als de spraakprocessoren Sky CI M en Naída CI M beschikken ook deze hoortoestellen over RogerDirect ™, handsfree bellen en maken ze directe verbinding met iOS-, Android- of andere Bluetooth-apparaten.

tarhet-CI-NOAH-wireless-Bimodaal-aanpassen
Target CI aanpassoftware van Advanced Bionics met draadloosaanpassen via Noahlink (ideaal bij kinderen) en bimodaal aanpassen (CI en hoortoestel) vanuit één programma

Target CI is ontworpen om het CI-systeem eenvoudiger aan te passen

Naida CI Marvel en Sky CI Marvel in afwachting van CE-goedkeuring

De Amerikaanse FDA heeft de toepassing van de Marvel technologie in geluidsprocessoren Naida CI Marvel en Sky CI Marvel inmiddels goedgekeurd. De FDA (Food and Drug Administration) is het agentschap in de Verenigde Staten dat de kwaliteit van onder meer het voedsel, medicijnen en medische producten controleert.
Wat betreft de Europese markt en dus het beschikbaar komen in Nederland en België is Advanced Bionics in afwachting van de noodzakelijke CE-goedkeuring. Deze wordt begin 2021 verwacht.

Samenwerking Advanced Bionics en Phonak

Cochleair implantaat fabrikant Advanced Bionics en hoortoestel fabrikant Phonak maken allebei onderdeel uit van het beursgenoteerde moederbedrijf Sonova. Beide bedrijven werken intensief samen bij de ontwikkeling van hoortechnologie.

Reacties (1)
  1. Goedemiddag graag contact betreffende Marvel ci en het bijpassende boortoestel
    Koppelen met een vaste telefoon die voip bellen heeft wat voor kastje moet daarbij en hoe wordt dat gekoppeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]

Musi-CI training najaar 2024: muzikale training voor mensen met een cochleair implantaat

9 juli 2024 | Vanaf september vinden er weer Musi-CI trainingen plaats voor mensen met een cochleair implantaat. De [...]