Muzikale Inspiratie Middag voor CI-dragers

24 april 2023
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Op zaterdagmiddag 13 mei aanstaande vindt van 14:00 tot 17:00 uur de eerste Muzikale Inspiratie Middag plaats voor dragers van een cochleair implantaat (CI). De Stichting Musi-CI organiseert de middag in Utrecht. De training is bedoeld voor CI-dragers die de Musi-CI training willen gaan volgen of reeds hebben gevolgd. Het project Musi-CI kreeg eerder van ZonMW een Parel toegekend.

muzikale inspiratie middag voor dragers cochleair implantaat musi-ci

Programma Muzikale Inspiratie Middag voor CI-dragers

Tijdens de middag worden muziekervaringen gedeeld en oefeningen gedaan. Daarbij is er ook aandacht voor het gebruik van de stem. Verder krijgen de deelnemers de nieuwste ontwikkelingen binnen Musi-CI  gepresenteerd. De Toolbox en de vernieuwde Melody Game zijn daar onderdeel van. Daarnaast is er aandacht voor de communicatie met de audioloog.

Workshops

Deelnemers kunnen tijdens de middag twee inspirerende workshops volgen. Allereerst is er de workshop ‘Tijd voor zingen’. De logopedisten Gera Nijhof en Marieke Bouma van ‘InHarmonie met muziek’ geven deze workshop. Joke Veltman verzorgt de andere workshop met de titel ‘Tijd voor tekst’.

Workshop ‘Tijd voor zingen’

Het plezier beleven in het samen zingen staat tijdens deze workshop voorop. Logopedisten Gera en Marieke verkennen de mogelijkheden van de eigen stem van de deelnemers en werken samen met hen aan een aantal zangtechnieken. Denk daarbij aan de adem, klankvorming en ritme. De deelnemers zullen samen een bekend liedje zingen. Voor deelname aan deze workshop is ervaring met zingen niet nodig.

Workshop ‘Tijd voor tekst’ door Joke Veltman

Tekst kan bijdragen aan de muziekbeleving. Er zijn genoeg dragers van een cochleair implantaat die bij muziekbeleving eraan gewend zijn dat zij de tekst van een lied niet kunnen verstaan. Daarom gaat Joke in op ‘Wat moet je ermee en wat kan je ermee?’. Joke gebruikt in de workshop twee liedjes: een bekend én een onbekend Nederlandstalig liedje. Joke laat zien welke hulpmiddelen er zijn in te zetten en waar de deelnemers deze kunnen vinden.

Muzikale afsluiting door twee CI-dragers

Als afsluiting is er een muzikale verrassing die wordt verzorgd door twee CI-dragers.

Informatie en aanmelden

De middag is bedoeld voor: 
CI-dragers die de Musi-CI training hebben gevolgd of willen gaan volgen en belangstellenden.

Wanneer:
Zaterdagmiddag 13 mei

Tijd:
van 14:00 tot 17:00 uur. Inloop vanaf 13:30 uur

Kosten:
€15, – 

Waar:
Parnassos, Kruisstraat 201, Utrecht

Aanmelden:
info@jokeveltmanmuziek.nl

Kijk voor informatie op:  musi-ci.nl  

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

World of Hearing van Schoonenberg nu ook in hartje Rotterdam

2 juni 2023 | Deze week opent World of Hearing feestelijk haar achtste vestiging in Rotterdam. De nieuwe winkel [...]

Doppies: nieuwe campagne ‘I love My Ears’

1 juni 2023 | Afgelopen week is de nieuwe I love My Ears campagne gestart met de naam ‘Doppies’. [...]

MedRx AVANT WARC zorgt voor efficiënte aanpassing | Professional

30 mei 2023 | Diatec, distributeur van audiologische apparatuur, brengt met de MedRx Avant WARC een combi-meettoestel op de [...]

Verzekering hoortoestel of CI-geluidsprocessor: nodig of niet?

26 mei 2023 | Slechthorenden vragen zich nog weleens af of een verzekering van hun hoortoestellen of CI-geluidsprocessor nu [...]