Musical Soldaat van Oranje toegankelijk gemaakt voor doven en slechthorenden

16 november 2017
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

De populaire Musical Soldaat van Oranje wordt in een speciale voorstelling op 18 april 2018 in Katwijk toegankelijk gemaakt voor doven en slechthorenden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door hoortoestelfabrikant en leverancier van soloapparatuur Phonak en producent van cochleair implantaten Advanced Bionics.
Naar aanleiding van de vele verzoeken van doven en slechthorenden heeft de organisatie van de voorstelling Soldaat van Oranje–De Musical, de mogelijkheid onderzocht om een voorstelling voor deze doelgroep toegankelijk te maken. De organisatie is zeer verheugd dat dit gelukt is. Dankzij de samenwerking met diverse partijen, waaronder tolkenorganisaties, Advanced Bionics en zusterbedrijf Phonak is de musical Soldaat van Oranje voor zowel doven als slechthorenden goed toegankelijk. De genoemde partijen zijn goede bekenden in de wereld van slechthorenden en doven en stellen hun expertise en netwerk beschikbaar.

Boventiteling, gebarentolken én luisterhulp

Bij de voorstelling wordt gebruik gemaakt van boventiteling en er zullen tevens twee gebarentolken aanwezig zijn. De gebarentolken die live aanwezig zijn, zullen zichtbaar zijn op twee schermen. Zowel doven en slechthorenden als ook hun vrienden en familie zijn welkom. De voorstelling is met name bedoeld voor mensen die volledig van deze ondersteunende technieken afhankelijk zijn.
Voor personen die geen gebarentaal beheersen, worden er ook luisterhulpen (halslus) beschikbaar gesteld door Phonak. Bij het gebruik van de halslus van Phonak dient het hoortoestel of cochleair implantaat op de T-stand worden gezet. Phonak stelt haar nieuwste generatie Roger luisterhulp voor theaters hiervoor beschikbaar.

Soldat van Oranje de Musical voor doven en slechthorenden

Soldaat van Oranje – De Musical: het verhaal

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema.
Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, heeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen staan op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken…: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand.
Het publiek beleeft de voorstelling in een 360 graden draaiende theaterzaal en wordt zo het waarachtige verhaal ingetrokken. De musical is de langstlopende theatervoorstelling uit de Nederlandse geschiedenis met inmiddels meer dan 2,4 miljoen bezoekers en vierde onlangs op 30 oktober zijn zevenjarig bestaan.

Informatie over Soldaat van Oranje de Musical voor doven en slechthorenden

  • De voorstelling begint om 20.00 uur en eindigt om 23.25 (half uur pauze).
  • Kaarten zijn t/m 31 december 2017 beschikbaar.
  • De organisatie gaat uit van voldoende vraag. Indien de vraag onvoldoende is, gaat de voorstelling niet door en ontvangt u uw geld terug.
  • Prijs kaarten: tussen de 39 en 71 euro.
  • Lokatie: Katwijk
  • Bij de bestelling van de kaarten is de Phonak luisterhulp te reserveren.

Meer informatie en reserveren

Kijk voor meer informatie en voor het reserveren van kaarten voor deze unieke voorstelling op de website van Soldaat van Oranje- De Musical.

[su_youtube url=”https://youtu.be/X4tb6D7LGSg”]

Eerder initiatief in theaters met boventiteling kreeg geen opvolging

Eerder waren voorstellingen in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag en in de Stadsschouwburg Amsterdam met boventiteling te volgen. Dit werd indertijd mogelijk gemaakt door Van Boxtel Hoorwinkels en zeer gewaardeerd door de aanwezigen. Helaas is hieraan vanuit de theaters zelf geen opvolging gegeven, dit terwijl een belangrijk deel van potentiële bezoekers met een hoorbeperking te maken heeft.


Voor meer informatie over fabrikanten Phonak en AB: Klik op de logo’s

vacature audicien phonak

advanced bionics logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]