Model en internetberoemdheid Claartje Rose helpt taboe rondom slechthorendheid doorbreken

25 februari 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Model en internet-beroemdheid Claire Cliteur, beter bekend onder de naam Claartje Rose, helpt met de publicatie van haar filmpje op internet met de titel ‘Chapter 2’ het taboe rondom slechthorendheid te doorbreken. De vijfentwintigjarige Claire is geboren met problemen aan haar trommelvliezen. Hierdoor kon ze in haar eerste levensjaren niet tot nauwelijks horen. In die tijd moest ze een flink aantal operaties ondergaan. Gelukkig is hierdoor een groot gedeelte van haar gehoor teruggekomen. De slechthorende Claire heeft nog wel hoortoestellen nodig om goed te kunnen horen.
In het filmpje laat zij zien hoe zij met haar hoortoestellen door het leven gaat. Het fotomodel dat een paar jaar geleden op de cover van de Cosmopolitan stond, draagt nu de stijlvolle Signia Styletto hoortoestellen.

Omdat Claartje Rose tot haar zevende nauwelijks kon horen, liep zij een flinke taalachterstand op. Door haar doorzettingsvermogen en met de steun van haar familie, heeft ze deze ingehaald en een manier gevonden om met haar gehoorverlies te leven. De in Oss geboren Claire Cliteur studeerde aan het London College of Fashion en studeerde later af aan het Amsterdam Fashion Institute.

Onder het filmpje op Youtube schrijft ze: “Als mensen hebben we allemaal onze onzekerheden. Dit is de mijne. Hier is een kort verhaal over mijn grootste onzekerheid, die mijn grootste kracht is geworden…. Sinds enkele maanden voel ik mij herboren door de Styletto hoortoestellen van Sivantos. Als ik alleen maar kon vertellen hoe geweldig het is weer alles te kunnen horen: mijn hakken die de grond raken, vallende regendruppels op de grond en ik voel me niet eenzaam meer in drukke bars en restaurants. Het ontwerp is klein, slank en heeft klasse, niet degene die mijn grootouders droegen.  Ze zien er niet alleen fraai uit, ze zorgen er ook voor dat ik me zekerder voel…… Ze waren de investering waard kan ik je vertellen, je mist niks meer. Oke, alleen dan dat ik nu mijn man hoor snurken.”

In juni 2018 verbaasde influencer Claartje Rose haar publiek met het nieuws dat ze onaangekondigd getrouwd is. Dit maakte zij bekend met een filmpje met de naam ‘Chapter 1’. Hierin blijkt zij terug op de mooiste dag van haar leven. Claire Cliteur heeft onder haar Instagram naam ‘Claartje Rose’ maar liefst 355.000 volgers.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Misofonie en paranoia-achtige gedachten: onderzoek naar verband

23 november 2022 | Poolse wetenschappers werkzaam bij het Experimenteel Psychopathologie lab van het Psychologisch Instituut in Warschau hebben [...]

Speaksee Microfoon Kit voor groepsgesprekken nu verkrijgbaar

15 november 2022 | Vandaag lanceert Speaksee officieel de Speaksee Microfoon Kit: het eerste microfoonsysteem dat spraak ter plekke [...]

Betahistine bij tinnitus niet werkzaam

9 november 2022 | De inzet van het medicijn Betahistine bij tinnitus veroorzaakt door gehoorverlies blijkt niet effectief. Dat [...]