Misleidende internetreclame voor oordruppels Auresoil die slechthorendheid zouden genezen

21 januari 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Op internet worden oordruppels aangeboden die leeftijdsgerelateerde slechthorendheid zouden kunnen genezen. De druppels worden aangeboden onder de naam “Auresoil Sensi & Secure©”. Dit is natuurlijk misleidende reclame. Oordruppels kunnen eenvoudig weg op geen enkele manier schade in het slakkenhuis, waar zich leeftijdsgerelateerde slechthorendheid voordoet, genezen.

misleidiende reclame Auresoil oorsruppels

Website youmarket24.com met de misleidende reclame voor de Auresoil Sensi & Secure© oordruppels

Vragen consumenten over oordruppels van Auresoil

Bij verschillende audiciens in Nederland en ook bij HOorzaken hebben consumenten aangeklopt met vragen over de internetreclame voor oordruppels van Auresoil. Ook op de website van Avro-Tros Opgelicht! en bij Kassa van BNN-VARA zijn meldingen en vragen over de reclame over de oordruppels binnengekomen.

Claim Auresoil Sensi & Secure oordruppels

Op de website claimt een zogenaamde professor Henk DeLeeuw dat door het gebruik van de druppels het gehoor binnen 28 dagen zal herstellen. Slechthorenden zouden dan ook geen hoortoestel meer nodig hebben. De druppels worden aangeboden onder de naam “Auresoil Sensi & Secure©”.  Opvallend is dezelfde professor onder verschillende namen te vinden is op internet zoals onder de naam Feliks Jaworski en Romuald Kosiński. De gebruikte foto van de professor evenals de andere foto’s (zoals die van zijn moeder) zijn afkomstig van websites met stockfoto’s die gratis of tegen geringe betaling te gebruiken zijn.

Reclame voor Auresoil Sensi & Secure oordruppels is misleidend

Het mag duidelijk zijn dat de reclame voor deze oordruppels misleidend is. Oordruppels kunnen op geen enkele manier leeftijdsgerelateerde slechthorendheid genezen. Zowel leeftijdsgerelateerde slechthorendheid als gehoorschade veroorzaakt door lawaai, doet zich voor in het slakkenhuis. Druppels die in het de gehoorgang ingebracht worden, worden tegengehouden door het trommelvlies en kunnen op geen enkele manier het slakkenhuis bereiken en ook zeker niet bijdragen aan de verbetering van het gehoor.
De 57 euro kunt u beter besteden aan een hoortoestel dan weet u zeker dat u iets koopt dat verbetering geeft.
Als reclames te mooi zijn om waar te zijn, zijn ze meestal niet waar. Zo ook bij deze reclame.

Bron:
https://yourmarket24.com/31/auresoil-med/gps/

 

 

Reacties (14)
 1. Ik heb oordruppels Auresoil besteld MAR dat is gewon weg gegooide Geld de oil is een vette troep in je oor en dat help totaal niets is gewon geld vloperij

 2. Trap er niet in
  Ik ben alleen maar dover geworden en 66@ kwijt

 3. Ik heb via mijn mobiele telefoon alles op gegeven en mijn vraag is wanneer de sensi Secure geleverd gaat worden.

 4. Dit preparaat gekocht voor mijn man. Bij de bestelling bleek dat je opeens voor iemand ouder dan 55 jaar de dubbele hoeveelheid (dubbele kosten) moest bestellen. Oké, gedaan. Echter er treedt (natuurlijk) geen verbetering op. Daarnaast worden we bestookt met mails en blijkt dat er weer een nieuw preparaat besteld moet worden voor Fase 2. Fase 3 wordt ook genoemd, dus daar zullen ook wel weer mails/kosten voor komen. Hier gaan wij natuurlijk niet meer op in.

 5. Beste mensen Ook ik heb mij laten verleiden tot het kopen van de oordruppels olie van sensi&secure : die beloven naar 28 dagen je gehoor terug te geven dat is pure misleiding en absoluut niks van waar .Maar omdat ik ook vreselijk baal van mijn slechte gehoor en ook al jaren lang gehoorapparaten draag die wel mijn gehoor verbeteren maar ook niet optimaal zijn . Dus dacht ik het ook te proberen eigenlijk wil je van alles wel proberen om maar iets beter te gaan horen want slecht horen is echt een drama , ik hoop dat deze zwendelaars zelf ook een gehoor probleem krijgen dan weten zij ook wat het is om met de gezondheid van mensen te spotten, en dat zij aangepakt worden en ophouden met deze oplichting praktijken . Voor andere mensen die dit Lezen met een slecht gehoor trap hier vooral niet in.

 6. Ik zie wel het geloofwaardige in dat antibotica het gehoor beschadigt ook kan het de pigment van het haar beschadigen er is nooit test gedaan hierna

 7. Aankoopbedrag 145 euro retour ontvangen, na het pakket aangetekend,kosten 21 euro naar Polen verstuurd te hebben. Kostte wel enige moeite,maar het verlies is nu maar 21 euro en een hoop ergernis.

 8. Goede morgen, ook ik heb mij laten verleiden tot aanschaf van de Auresoil oordruppels, als ik snel zou reageren kreeg ik een bonus verpakking erbij. Kosten inderdaad € 93. Krijg via Post nl bericht uw pakket ligt klaar ter afhaling, tot mijn stomme verbazing € 34 afrekenen zijnde invoerrechten voor pakket uit Polen. Dit wordt vooraf absoluut niet gecommuniceerd . Ik heb de zending geopend en binnen termijn van 14 dagen teruggestuurd, aangetekend, kon pakket via route gegevens volgen. Dan begint het getouwtrek, na een reactie van mij kreeg ik het bericht zending niet aangekomen. Ik heb foto’s genomen en als bewijs dit gestuurd naar Polen, na een aantal dagen bericht terug het is ontvangen, de crucs in deze is het moet binnen 14 dagen retour zijn. Kortom na veel en intensief mail verkeer uiteindelijk via hun site, Custumer -service na 2 maanden mijn € 93 euro terug. Het terugsturen kost als je zeker wilt weten dat het pakket aankomt nog eens €32. Kortom, ik voel mij bedonderd .

  • Ik heb ze ook gekocht (man 68) en weken geprobeerd, maar mensen….HET IS BEDROG ze helpen echt niet, maar je trapt er toch in om het te kopen omdat je het zo graag wilt uitproberen .
   koop het aub NIET het is misleidend en ze doen echt helemaal niks aan uw gehoor.

 9. Goede morgen, ook ik heb mij laten verleiden tot aanschaf van de Auresoil oordruppels, als ik snel zou reageren kreeg ik een bonus verpakking erbij. Kosten inderdaad € 93. Krijg via Post nl bericht uw pakket ligt klaar ter afhaling, tot mijn stomme verbazing € 34 afrekenen zijnde invoerrechten voor pakket uit Polen. Dit wordt vooraf absoluut niet gecommuniceerd . Ik heb de zending geopend en binnen termijn van 14 dagen teruggestuurd, aangetekend, kon pakket via route gegevens volgen. Dan begint het getouwtrek, na een reactie van mij kreeg ik het bericht zending niet aangekomen. Ik heb foto’s genomen en als bewijs dit gestuurd naar Polen, na een aantal dagen bericht terug het is ontvangen, de crucs in deze is het moet binnen 14 dagen retour zijn. Kortom na veel en intensief mail verkeer uiteindelijk via hun site, Custumer -service na 2 maanden mijn € 93 euro terug. Het terugsturen kost als je zeker wilt weten dat het pakket aankomt nog eens €32. Kortom, ik voel mij bedonderd met name door de invoerrechten.

 10. Bedankt scheelt 70euro ga woensdag gewoon naar mijn audicien zoals de afgelopen 25jaar zonder gehoorapparaten ben ik stokdoof met hoor ik in iedergeval een klein beetje en redelijk in de huiselijke kring

 11. Ik heb ook mijn twijfels, daarom koop ik het maar niet, maar dat een gehoorapparaat wel effectief is, is ook gelogen.
  Ik heb 2 inoor hoorapparaten gekocht, maar de werking valt mij zwaar tegen, het ontvangen geluid vervormt, geluiden op afstand hoor ik nog niet, alle geluiden knisperen tot ergernis aan toe, in de meeste gevallen kan ik net zo goed die dingen uit mijn oor halen en dan hoor ik soms nog beter.
  De hoge tonen die ik mis en komen er ook niet bij.
  De audioloog zegt nu wat stuk is in je oor, kan ook met een hoortoestel niet terug komen.
  Dat had hij beter voor de koop kunnen zeggen.
  Het valt mij ook op, dat ze vooraf een test doen in een cabine, maar heb je die dingen in, dan doen ze die test niet nogmaals om aan te tonen wat voor een verbetering er is.
  Beide zijn dus eigenlijk nep.

  • De resultaten met een hoortoestel zijn inderdaad afhankelijk van het restgehoor. Hoortoestellen kunnen veelal het gehoor voor een groot deel revalideren, maar wat defect is in het oor kan een hoortoestel inderdaad niet herstellen. Bij ernstige vormen van gehoorverlies ligt de bovengrens wat bereikt kan worden lager. Een hoortoestel kan hier wel zo goed als mogelijk voor compenseren. Het is daarom belangrijk te kiezen voor een zo optimaal mogelijk hoortoestel, zodat het gehoor zo goed als mogelijk hersteld wordt. Daar zitten in een aantal gevallen grenzen aan. Soms kan het probleem ook worden veroorzaakt door de doorgifte richting de hersenen. In uw persoonlijke geval kan wellicht aanvullend onderzoek bij een audiologisch centrum wellicht tot een beter resultaat leiden, bijvoorbeeld door het toepassen van soloapparatuur.

   • Als gevolg van het gebruik van sensi&secure heb ik ernstige gehoorschade opgelopen aan 1 oor 95% doof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Lyric hoortoestel biedt voordelen bij tinnitus

8 april 2020 | Het Lyric hoortoestel kan tinnituspatiënten die slechthorend zijn voordelen bieden. Naast dat deze toestellen, net [...]

Website met aanpasbare geluiden: myNoise

5 april 2020 | Op de website myNoise staan tal van aanpasbare geluiden. De site is ontwikkeld om naar [...]

Slecht horen verhoogt risico op vallen

30 maart 2020 | Een verminderd gehoor blijkt een risicofactor te zijn voor valincidenten bij ouderen. Dit geldt ook [...]

Audiciens behoren tot cruciale beroepsgroep tijdens Corona uitbraak

26 maart 2020 | Audicienswinkels worden tot de vitale sectoren gerekend en medewerkers van audiciensbedrijven, waaronder audiciens, tot de [...]