Misleidende internetreclame voor oordruppels Auresoil die slechthorendheid zouden genezen

21 januari 2019
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Op internet worden oordruppels aangeboden die leeftijdsgerelateerde slechthorendheid zouden kunnen genezen. De druppels worden aangeboden onder de naam “Auresoil Sensi & Secure©”. Dit is natuurlijk misleidende reclame. Oordruppels kunnen eenvoudig weg op geen enkele manier schade in het slakkenhuis, waar zich leeftijdsgerelateerde slechthorendheid voordoet, genezen.

misleidiende reclame Auresoil oorsruppels

Website youmarket24.com met de misleidende reclame voor de Auresoil Sensi & Secure© oordruppels

Vragen consumenten over oordruppels van Auresoil

Bij verschillende audiciens in Nederland en ook bij HOorzaken hebben consumenten aangeklopt met vragen over de internetreclame voor oordruppels van Auresoil. Ook op de website van Avro-Tros Opgelicht! en bij Kassa van BNN-VARA zijn meldingen en vragen over de reclame over de oordruppels binnengekomen.

Claim Auresoil Sensi & Secure oordruppels

Op de website claimt een zogenaamde professor Henk DeLeeuw dat door het gebruik van de druppels het gehoor binnen 28 dagen zal herstellen. Slechthorenden zouden dan ook geen hoortoestel meer nodig hebben. De druppels worden aangeboden onder de naam “Auresoil Sensi & Secure©”.  Opvallend is dezelfde professor onder verschillende namen te vinden is op internet zoals onder de naam Feliks Jaworski en Romuald Kosiński. De gebruikte foto van de professor evenals de andere foto’s (zoals die van zijn moeder) zijn afkomstig van websites met stockfoto’s die gratis of tegen geringe betaling te gebruiken zijn.

Reclame voor Auresoil Sensi & Secure oordruppels is misleidend

Het mag duidelijk zijn dat de reclame voor deze oordruppels misleidend is. Oordruppels kunnen op geen enkele manier leeftijdsgerelateerde slechthorendheid genezen. Zowel leeftijdsgerelateerde slechthorendheid als gehoorschade veroorzaakt door lawaai, doet zich voor in het slakkenhuis. Druppels die in het de gehoorgang ingebracht worden, worden tegengehouden door het trommelvlies en kunnen op geen enkele manier het slakkenhuis bereiken en ook zeker niet bijdragen aan de verbetering van het gehoor.
De 57 euro kunt u beter besteden aan een hoortoestel dan weet u zeker dat u iets koopt dat verbetering geeft.
Als reclames te mooi zijn om waar te zijn, zijn ze meestal niet waar. Zo ook bij deze reclame.

Bron:
https://yourmarket24.com/31/auresoil-med/gps/

 

 

Reacties (34)
 1. Goedemiddag,
  Mijn gevoel heeft mij niet in de steek gelaten
  Dacht, dit is te mooi om waar te zijn dus even googelen in ik kom hier terecht.
  Wat een stelletje bandieten zijn dat
  Spreekwoord zegt wat een mens zaait …

 2. Dank voor de reactie. Ik ga mijn bestelling dus niet ophalen.

 3. het opent alleen de ogen!

  • gelukkig dat ik dit gelezen heb. bvd

 4. Waarom reageert de medische wereld hier niet op ?
  Dit is de ” vrije markt ” Alles mag. Ook afwasproducten worden vaak als
  wondermiddel voorgesteld, terwijl dit vaak niet zo is. Die oplichters handelen
  mooi binnen de marches van de wet. Simpel.

 5. Ook ik wilde dit kopen maar als ik dit lees denk ik wat een bedrieger.

 6. Hallo., Ik erger me dood aan dit soort belazer reclame. Heb dan ook eerst gekeken of het een scam of misleiding kan zijn. En inderdaad blijken een stelletje boeven te zijn. Is er nu niemand die weet hoe deze mensen op dezelfde manier terug kunnen pakken zoals ze zelf aan het doen zijn…..???? Werk hier graag aan mee. Mvg. corvooys@hotmail.com

 7. Heel erg bedankt voor jullie waarschuwingen. Dacht ook al: hoe kan dat, vloeistoffen kunnen toch niet helemaal naar binnen? Gelukkig ben ik er niet ingetrapt. Ik ben jong, nog net geen 50, heb familiair gehoorverlies. Gelukkig nog niet zo erg. Maar wel net boven de grens dat gehoorapparaten vergoed worden. Heb geprobeerd, maar vond het vreselijk. Dingen kriebelden erg in mn oren. Brrr, nog maar een tijd zonder doen. Ik wens iedereen sterkte met, ijn/haar gehoorverlies.

 8. Van dergelijke reclames word ik woest. Deze behoort dus in de categorie Q-grips (oorsmeer verwijderen Onvoorstelbaar dat hier niet wordt tegen opgetreden.
  Is hier niet eens een groepje voor bijeen te krijgen om hiertegen op te treden?
  Groet Flora

  • bedankt voor de informatie.Een gewaarschuwd man telt voor twee.piet 84 jaar

 9. Dank je wel voor deze tips.
  De koop ga ik dus niet doen.
  Groetjes Els 75 jaar.

  • Dat er mensen bestaan die ander mensen zulke valse hoop geven , walgelijk
   Ga toch werk voor je geld

  • Een verwittigt mens is er twee waard…..

 10. Na het lezen een reclame van deze ” wondermiddel”, had ik achteraf behoorlijk vraag tekens daar over, dus, ga ik op Internet wat speur werk doen.Het wordt gezegd dat Jan Banken uit Hengelo zijn gehoor terug krijg. Het zoeken op gegevens van deze goede man, levert niets op.(telefoon boek, etc) Op FaceBook is wel wat Banken te vinden, maar niet lijkend op zijn foto.Prof.de Leeuw beweert Prijzen gekregen te hebben gehad (Best Hearing Customer Choice Award) als dit zoek, kom je achter dat zijn naam niet voorkomt.Trouwens, de naam van deze ” Award” kon ik niet vinden als zodanig.Conclusie: dit is NEP en misleidend…ik koop niets.

  • Ik had al mijn bedenkingen over deze oil. Ik kan mijn er ZEKER niets bij bedenken ,het is te mooi om waar te zijn .Ik ben nu 78 jaar en heb mijn leven lang al problemen met de oren ,zo kreeg ik vroeger wel bruis oor druppeltjes .Nu heb ik al JAREN een gehoor apparaat . Ik ben wel blij met deze melding ,want mijn man 82 Jaar wacht op een een afspraak met de KNO arts in het ziekenhuis .Wij kopen ZEKER NIETS . bedankt voor de informatie .

   • Deze oplichter hoort maar op een plaats thuis,en dat is achter metalen stangen.bevetigd in dikke muren.

 11. Waarom kunnen deze oplichters hun gang gaan ten koste van veel mensen die ten einde raad zijn en van alles aanpakken om toch in een klein wondertje te geloven.

 12. Heb vrijdag besteld lees ik de reacties en wil ik gisteren annuleren en geld terug besteld via voucher NL maar geen gehoor eb ipv goedkoper nog duurder 140 euro kwijt waar kan ik terrecht wie kan me helpen aub ?

 13. Ik heb oordruppels Auresoil besteld MAR dat is gewon weg gegooide Geld de oil is een vette troep in je oor en dat help totaal niets is gewon geld vloperij

 14. Trap er niet in
  Ik ben alleen maar dover geworden en 66@ kwijt

 15. Ik heb via mijn mobiele telefoon alles op gegeven en mijn vraag is wanneer de sensi Secure geleverd gaat worden.

 16. Dit preparaat gekocht voor mijn man. Bij de bestelling bleek dat je opeens voor iemand ouder dan 55 jaar de dubbele hoeveelheid (dubbele kosten) moest bestellen. Oké, gedaan. Echter er treedt (natuurlijk) geen verbetering op. Daarnaast worden we bestookt met mails en blijkt dat er weer een nieuw preparaat besteld moet worden voor Fase 2. Fase 3 wordt ook genoemd, dus daar zullen ook wel weer mails/kosten voor komen. Hier gaan wij natuurlijk niet meer op in.

 17. Beste mensen Ook ik heb mij laten verleiden tot het kopen van de oordruppels olie van sensi&secure : die beloven naar 28 dagen je gehoor terug te geven dat is pure misleiding en absoluut niks van waar .Maar omdat ik ook vreselijk baal van mijn slechte gehoor en ook al jaren lang gehoorapparaten draag die wel mijn gehoor verbeteren maar ook niet optimaal zijn . Dus dacht ik het ook te proberen eigenlijk wil je van alles wel proberen om maar iets beter te gaan horen want slecht horen is echt een drama , ik hoop dat deze zwendelaars zelf ook een gehoor probleem krijgen dan weten zij ook wat het is om met de gezondheid van mensen te spotten, en dat zij aangepakt worden en ophouden met deze oplichting praktijken . Voor andere mensen die dit Lezen met een slecht gehoor trap hier vooral niet in.

 18. Ik zie wel het geloofwaardige in dat antibotica het gehoor beschadigt ook kan het de pigment van het haar beschadigen er is nooit test gedaan hierna

 19. Aankoopbedrag 145 euro retour ontvangen, na het pakket aangetekend,kosten 21 euro naar Polen verstuurd te hebben. Kostte wel enige moeite,maar het verlies is nu maar 21 euro en een hoop ergernis.

 20. Goede morgen, ook ik heb mij laten verleiden tot aanschaf van de Auresoil oordruppels, als ik snel zou reageren kreeg ik een bonus verpakking erbij. Kosten inderdaad € 93. Krijg via Post nl bericht uw pakket ligt klaar ter afhaling, tot mijn stomme verbazing € 34 afrekenen zijnde invoerrechten voor pakket uit Polen. Dit wordt vooraf absoluut niet gecommuniceerd . Ik heb de zending geopend en binnen termijn van 14 dagen teruggestuurd, aangetekend, kon pakket via route gegevens volgen. Dan begint het getouwtrek, na een reactie van mij kreeg ik het bericht zending niet aangekomen. Ik heb foto’s genomen en als bewijs dit gestuurd naar Polen, na een aantal dagen bericht terug het is ontvangen, de crucs in deze is het moet binnen 14 dagen retour zijn. Kortom na veel en intensief mail verkeer uiteindelijk via hun site, Custumer -service na 2 maanden mijn € 93 euro terug. Het terugsturen kost als je zeker wilt weten dat het pakket aankomt nog eens €32. Kortom, ik voel mij bedonderd .

  • Ik heb ze ook gekocht (man 68) en weken geprobeerd, maar mensen….HET IS BEDROG ze helpen echt niet, maar je trapt er toch in om het te kopen omdat je het zo graag wilt uitproberen .
   koop het aub NIET het is misleidend en ze doen echt helemaal niks aan uw gehoor.

   • bedankt voor het goede advies .Ik wilde het ook proberen, nu toch maar niet na al die negatieve berichten.

 21. Goede morgen, ook ik heb mij laten verleiden tot aanschaf van de Auresoil oordruppels, als ik snel zou reageren kreeg ik een bonus verpakking erbij. Kosten inderdaad € 93. Krijg via Post nl bericht uw pakket ligt klaar ter afhaling, tot mijn stomme verbazing € 34 afrekenen zijnde invoerrechten voor pakket uit Polen. Dit wordt vooraf absoluut niet gecommuniceerd . Ik heb de zending geopend en binnen termijn van 14 dagen teruggestuurd, aangetekend, kon pakket via route gegevens volgen. Dan begint het getouwtrek, na een reactie van mij kreeg ik het bericht zending niet aangekomen. Ik heb foto’s genomen en als bewijs dit gestuurd naar Polen, na een aantal dagen bericht terug het is ontvangen, de crucs in deze is het moet binnen 14 dagen retour zijn. Kortom na veel en intensief mail verkeer uiteindelijk via hun site, Custumer -service na 2 maanden mijn € 93 euro terug. Het terugsturen kost als je zeker wilt weten dat het pakket aankomt nog eens €32. Kortom, ik voel mij bedonderd met name door de invoerrechten.

 22. Bedankt scheelt 70euro ga woensdag gewoon naar mijn audicien zoals de afgelopen 25jaar zonder gehoorapparaten ben ik stokdoof met hoor ik in iedergeval een klein beetje en redelijk in de huiselijke kring

 23. Ik heb ook mijn twijfels, daarom koop ik het maar niet, maar dat een gehoorapparaat wel effectief is, is ook gelogen.
  Ik heb 2 inoor hoorapparaten gekocht, maar de werking valt mij zwaar tegen, het ontvangen geluid vervormt, geluiden op afstand hoor ik nog niet, alle geluiden knisperen tot ergernis aan toe, in de meeste gevallen kan ik net zo goed die dingen uit mijn oor halen en dan hoor ik soms nog beter.
  De hoge tonen die ik mis en komen er ook niet bij.
  De audioloog zegt nu wat stuk is in je oor, kan ook met een hoortoestel niet terug komen.
  Dat had hij beter voor de koop kunnen zeggen.
  Het valt mij ook op, dat ze vooraf een test doen in een cabine, maar heb je die dingen in, dan doen ze die test niet nogmaals om aan te tonen wat voor een verbetering er is.
  Beide zijn dus eigenlijk nep.

  • De resultaten met een hoortoestel zijn inderdaad afhankelijk van het restgehoor. Hoortoestellen kunnen veelal het gehoor voor een groot deel revalideren, maar wat defect is in het oor kan een hoortoestel inderdaad niet herstellen. Bij ernstige vormen van gehoorverlies ligt de bovengrens wat bereikt kan worden lager. Een hoortoestel kan hier wel zo goed als mogelijk voor compenseren. Het is daarom belangrijk te kiezen voor een zo optimaal mogelijk hoortoestel, zodat het gehoor zo goed als mogelijk hersteld wordt. Daar zitten in een aantal gevallen grenzen aan. Soms kan het probleem ook worden veroorzaakt door de doorgifte richting de hersenen. In uw persoonlijke geval kan wellicht aanvullend onderzoek bij een audiologisch centrum wellicht tot een beter resultaat leiden, bijvoorbeeld door het toepassen van soloapparatuur.

   • Als gevolg van het gebruik van sensi&secure heb ik ernstige gehoorschade opgelopen aan 1 oor 95% doof

  • als je de Lyrik gebruikt dan heb je het beste resultaat en het geluid dat het dichtste in de buurt komt van normaal horen , echter deze worden niet vergoed door de zorgverzekeraars en de kosten zijn voor modaal inkomen erg hoog € 140,00 per oor per maand , na een 3 á 4 maanden gebruik wordt het horen steeds beter , deze lyrik plaatst de audicien in het oor en moeten om de 8á10 weken worden vervangen en je kan er gewoon mee onder de douche , niet zwemmen of duiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Hoormij wil met ‘Week van het oorsuizen 2021’ tinnitus definitief op de kaart zetten

26 januari 2021 | Stichting Hoormij rolt in de Week van het Oorsuizen 2021 een bewustwordingscampagne uit voor tinnitus. [...]

CEO Starkey in gesprek met President Biden

23 januari 2021 | Afgelopen week sprak Starkey’s CEO Brandon Sawalich met President Biden en de First lady. Het [...]

Hoortoestellenmarkt eindigt in 2020 in de min

21 januari 2021 | In 2020 is de hoortoestellenmarkt in Nederland ruim 8% in de min geëindigd ten opzichte [...]

ArboSafeSound tool geeft inzicht in dagdosis op werk

20 januari 2021 | Op internet is sinds kort de ArboSafeSound tool beschikbaar. De tool berekent de dagelijkse blootstelling [...]