MED-EL ontvangt wereldwijde certificering voor beveiliging en privacybescherming

28 februari 2024
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Fabrikant van gehoorimplantaten MED-EL ontvangt wereldwijd de ISO/IEC 27001:2022 certificering. Het certificaat krijgt het bedrijf voor haar informatiebeveiliging, cyberbeveiliging en privacybescherming. MED-EL is daarmee de eerste fabrikant van gehoorimplantaten die deze certificering volgens de nieuwste standaard wereldwijd weet te behalen. Daarmee zijn ook consumenten verzekerd dat hun privacygevoelige gegevens goed zijn beschermd. MED-EL heeft cyberbeveiliging en informatiebeveiliging en privacybescherming hoog in het vaandel staan. Daarom wilde het bedrijf zo snel als mogelijk voldoen aan de nieuwste ISO/ICE standaard.

MED-EL ontvangt certificering ISO/IEC 27001:2022
MED-EL ontving afgelopen januari wereldwijde ISO/IEC 27001:2022 certificering voor cybersecurity, informatiebeveiliging en privacybescherming

Digitale innovatie in hoorbranche

De gezondheidssector omarmt digitale innovaties meer en meer. Uitslagen van medisch onderzoek, medicijngebruik en medische geschiedenis staan tegenwoordig online. Ook in de hoorbranche wordt steeds vaker van online omgevingen en de Cloud gebruik gemaakt. Zo zijn hoortoestellen en geluidsprocessoren vandaag de dag op afstand aanpasbaar. Daarbij worden gegevens vaak opgeslagen in de Cloud. Sommige apparaten zijn zelfs instaat om daar realtime informatie over de instellingen in te delen. Dat doen fabrikanten om de apparatuur tot betere prestaties te laten komen in uitdagende geluidsomgevingen. Daarnaast biedt een aantal fabrikanten de mogelijkheid om binnen hun website een persoonlijke omgeving te creëren waarin gegevens worden opgeslagen.

Bescherming gegevens cruciaal

Door deze innovaties is het beschermen van gevoelige gegevens met behulp van cybersecurityconcepten en beveiligingsmaatregelen inmiddels van cruciaal belang.
Fabrikant MED-EL die wereldwijd implanteerbare hooroplossingen levert, kreeg afgelopen januari de door het bedrijf begeerde ISO/IEC 27001:2022 certificering. Daarmee krijgt MED-EL erkenning voor haar inzet bij het maken van veilige medische software voor haar apparatuur en bij de bescherming van persoonlijke data.

Maatregelen op gebied cybersecurity, informatiebeveiliging en privacybescherming.

MED-EL kreeg het certificaat na een grondige audit van hun ‘Information Security Management Systems’ (ISMS). Het bedrijf heeft voor de certificering uitgebreide maatregelen genomen om gegevens veilig te beschermen, te verwerken en op te slaan. Daarvoor kregen zij erkenning op onder meer de thema’s cybersecurity, informatiebeveiliging en privacybescherming. Daarbij zijn ook het Remote Care System van MED-EL en de bijbehorende Cloud services betrokken. Ouders, verzorgers en professionals in ziekenhuizen gebruiken deze mogelijkheden over de hele wereld.

Dr. Ingeborg Hochmair, medeoprichter en CEO van MED-EL over de certificering: “Door een proactieve benadering te hanteren bij het beoordelen van risico’s, threat intelligence, en consequent te investeren in veilige infrastructuren en training, hebben we een robuust managementsysteem kunnen creëren dat de bescherming van gevoelige gegevens, privacy en vertrouwelijkheid waarborgt. Ons geïntegreerde managementsysteem strekt zich ook uit tot niet alleen informatiebeveiliging, cybersecurity en privacybescherming, maar ook kwaliteitsmanagement en milieuduurzaamheid, waardoor we flexibel kunnen zijn en beveiliging-by-design kunnen integreren in onze bedrijfsvoering. We zijn verheugd om de ISO/IEC 27001:2022 certificering te ontvangen als een externe validatie van onze voortdurende toewijding om een betrouwbare en vertrouwde partner te zijn.”

Voor meer informatie over de producten van MED-EL klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Cochlear introduceert nieuwe generatie Osia-systeem

21 juli 2024 | Cochlear brengt een nieuwe generatie van het Osia-systeem uit. Met het nieuwe OSI300- implantaat is [...]

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]