Makker Hearing Group neemt Hoorbatterijen.nl over

1 juni 2022
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

De online verkoper van hoortoestellen, de Makker Hearing Group, breidt haar netwerk uit met een overname van Hoorbatterijen.nl. Met de overname van Hoorbatterijen.nl verstevigt het bedrijf haar positie als premium aanbieder van hoortoestellen.

overname hoorbatterijen.nl makker group

Mede-eigenaar van de Makker Hearing Group Guido Makker zegt over de overname: “We zijn ervan overtuigd dat we door de overname van deze batterijen-specialist alle doelgroepen binnen de hoortoestelgebruikers kunnen bedienen: zowel de traditionele gebruikers als de slechthorenden die graag online alles willen afhandelen. Met webshops waarbij we als eerste hoortoestellen op afstand verkochten én instelden, diverse traditionele hoorwinkels én nu deze online-specialist van hoorbatterijen is het pallet compleet.”

Berend Rubens zal de functie van directeur van Hoorbatterijen.nl op zich nemen. Rubens: “10% van de bevolking heeft gehoorverlies. Bijna de helft van de mensen die hoortoestellen gebruiken, hebben een hoortoestel dat op batterijen werkt. Dat gaat met circa 1 batterij per week al snel om ruim 250 batterijen per gebruiker per toestel. Een gigantische markt die op het punt staat te kantelen. Want helaas belanden de meeste batterijen in de prullenbak. Het eerste wat ik dus ga oppakken is het inzamelen van deze gebruikte batterijen.”

Makker familiebedrijf overname hoorbatterijen.nl
Michel Makker (tweede van links) met zijn zonen die samen het familiebedrijf runnen

Hoorbatterijen.nl nu onderdeel van familiebedrijf

Hoorbatterijen.nl valt nu onder de Online Divisie van de Makker Hearing Group. De groep is van origine een familiebedrijf dat al ruim 40 jaar actief is binnen de hoorzorgmarkt. Sinds enkele jaren is het bedrijf ook internationaal actief.

Traditionele en online tak

De organisatie heeft twee takken. Allereerst een traditionele tak (Makker hoortoestellen), waarbij het bedrijf op locatie hoortesten afneemt en advies geeft en daarnaast een online divisie (onlinehoortoestel.nl) waar het advies en ook de verkoop online plaatsvindt. De verkoop vindt inmiddels in ruim 50 landen plaats.

onzichtbare hoortoestellen van Phonak: de Lyric
Het onzichtbare Lyric hoortoestel

Specialist in het onzichtbare Lyric hoortoestel

Daarnaast is de groep specialist in de advisering en verkoop van de Lyric: het enige onzichtbare hoortoestel dat permanent in de gehoorgang blijft en ook voordelen bij tinnitus biedt. Daarnaast verzamelt het bedrijf hoortoestellen in voor de refurbished markt en ook ter ondersteuning van hun goede doel. Begin 2023 reizen enkele medewerkers af naar Nepal om aldaar slechthorenden te voorzien van goede hoortoestellen. De Makker Hearing Group heeft bijna 30 medewerkers en is continu op zoek naar nieuwe collega’s die mee willen groeien en bouwen aan het familiebedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws

Audiologen luiden noodklok en komen op voor de kwaliteit van Hoorzorg

29 juni 2022 | Vandaag vragen een zeer groot aantal audiologen aandacht voor de zorgen die zij hebben over [...]

Online workshop: ‘Grip op je energie met een auditieve beperking’

28 juni 2022 | Werkpad organiseert op 7 juli aanstaande tussen 16:00 en 17:30 uur de gratis te volgen [...]

Audioloog Jan de Laat krijgt koninklijke onderscheiding

24 juni 2022 | Tijdens zijn afscheidssymposium in Leiden kreeg klinisch fysicus audioloog dr. ir. Jan de Laat vandaag [...]

Phonak Audéo Fit: top hoortoestel dat de gezondheid monitort

23 juni 2022 | Phonak introduceerde afgelopen week in Amsterdam voor de internationale schrijvende pers een van haar nieuwe [...]