Makker Hearing Group neemt Hoorbatterijen.nl over

1 juni 2022
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

De online verkoper van hoortoestellen, de Makker Hearing Group, breidt haar netwerk uit met een overname van Hoorbatterijen.nl. Met de overname van Hoorbatterijen.nl verstevigt het bedrijf haar positie als premium aanbieder van hoortoestellen.

overname hoorbatterijen.nl makker group

Mede-eigenaar van de Makker Hearing Group Guido Makker zegt over de overname: “We zijn ervan overtuigd dat we door de overname van deze batterijen-specialist alle doelgroepen binnen de hoortoestelgebruikers kunnen bedienen: zowel de traditionele gebruikers als de slechthorenden die graag online alles willen afhandelen. Met webshops waarbij we als eerste hoortoestellen op afstand verkochten én instelden, diverse traditionele hoorwinkels én nu deze online-specialist van hoorbatterijen is het pallet compleet.”

Berend Rubens zal de functie van directeur van Hoorbatterijen.nl op zich nemen. Rubens: “10% van de bevolking heeft gehoorverlies. Bijna de helft van de mensen die hoortoestellen gebruiken, hebben een hoortoestel dat op batterijen werkt. Dat gaat met circa 1 batterij per week al snel om ruim 250 batterijen per gebruiker per toestel. Een gigantische markt die op het punt staat te kantelen. Want helaas belanden de meeste batterijen in de prullenbak. Het eerste wat ik dus ga oppakken is het inzamelen van deze gebruikte batterijen.”

Makker familiebedrijf overname hoorbatterijen.nl
Michel Makker (tweede van links) met zijn zonen die samen het familiebedrijf runnen

Hoorbatterijen.nl nu onderdeel van familiebedrijf

Hoorbatterijen.nl valt nu onder de Online Divisie van de Makker Hearing Group. De groep is van origine een familiebedrijf dat al ruim 40 jaar actief is binnen de hoorzorgmarkt. Sinds enkele jaren is het bedrijf ook internationaal actief.

Traditionele en online tak

De organisatie heeft twee takken. Allereerst een traditionele tak (Makker hoortoestellen), waarbij het bedrijf op locatie hoortesten afneemt en advies geeft en daarnaast een online divisie (onlinehoortoestel.nl) waar het advies en ook de verkoop online plaatsvindt. De verkoop vindt inmiddels in ruim 50 landen plaats.

onzichtbare hoortoestellen van Phonak: de Lyric
Het onzichtbare Lyric hoortoestel

Specialist in het onzichtbare Lyric hoortoestel

Daarnaast is de groep specialist in de advisering en verkoop van de Lyric: het enige onzichtbare hoortoestel dat permanent in de gehoorgang blijft en ook voordelen bij tinnitus biedt. Daarnaast verzamelt het bedrijf hoortoestellen in voor de refurbished markt en ook ter ondersteuning van hun goede doel. Begin 2023 reizen enkele medewerkers af naar Nepal om aldaar slechthorenden te voorzien van goede hoortoestellen. De Makker Hearing Group heeft bijna 30 medewerkers en is continu op zoek naar nieuwe collega’s die mee willen groeien en bouwen aan het familiebedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Cochleair implantaat heeft negatief effect op waarneming prosodie in een vreemde taal

28 maart 2023 | Marita Everhardt deed de afgelopen jaren onderzoek naar het leren van een vreemde taal door [...]

Boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor werknemer en werkgever

22 maart 2023 | Het recent verschenen boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor mensen met een auditieve of [...]

Stichting SEMH: nieuwe partij voor kwaliteitsbewaking hoorhulpmiddelenzorg | Professional

20 maart 2023 | Interview met SEMH-directeur René Ungerer   De kwaliteit van de hulpmiddelenzorg in Nederland wordt bewaakt. [...]

Financiële dienstverlener Alpina toegankelijk voor doven en slechthorenden

16 maart 2023 | Alpina is de eerste financiële dienstverlener die toegankelijk is voor doven, slechthorenden en mensen met [...]