Nieuwe generatie Made for iPhone hoortoestellen

8 juni 2014
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

Afgelopen zaterdag 17 mei heeft GN Hearing Benenelux twee nieuwe Made for Iphone hoortoestellen geïntroduceerd. Van het merk GN ReSound heeft het bedrijf de LiNX en van Beltone de First op de markt gebracht. Beiden zijn zonder tussenkomst van een zogeheten streamer met de Apple Iphone of Ipad onopvallend en discreet te bedienen. De toestellen zijn in nauwe samenwerking met Apple ontwikkeld en daarom dragen deze nieuwe generatie toestellen dan ook het predicaat ‘Made for iPhone’. De introductie vond afgelopen zaterdag plaats op de Bright Day #3 in Amsterdam, een evenement waarbij vernieuwing centraal staat.

 

Resound Linx Beltone First

Made for Iphone hoortoestellen

Met behulp van een iPhone of iPad kan de slechthorende cliënt discreet zijn toestellen harder en zachter zetten, maar ook van programma wisselen of de toonhoogte van het geluid aanpassen. Ook kan alle audio vanaf een iPhone (of iPad) direct doorgestuurd worden naar de hoortoestellen. Hierbij kan gedacht worden aan telefoon- of Skype gesprekken, maar ook de audio van andere applicaties zoals een navigatie-app of een muziek-app zoals Spotify. Bijzonder is dat de instellingen die de slechthorende gemaakt heeft op een bepaalde locatie, opgeslagen kunnen worden. Aan de hand van het GPS signaal heeft de iPhone in de gaten dat de drager in de buurt is van bijvoorbeeld zijn favoriete restaurant en past zich dan automatisch aan. Vlak daarvoor krijgt de drager wel netjes een waarschuwing dat de instellingen van het toestel worden aangepast.

ReSound_Volume_AppReSound_Programma_App

Een andere optie is de ‘Zoek mijn hoortoestel’-functie. Aan de hand van de locatie waar de iPhone voor het laatst contact heeft gehad met de hoortoestellen, is te achterhalen waar de toestellen mogelijk zijn verloren.

ReSound_Find_My_Hearing

De ReSound LiNX en de Beltone First zijn de eerste hoortoestellen waarbij voor de bediening van en de audio-overdracht naar de hoortoestellen geen tussenkomst van een zogeheten ‘streamer’ nodig is. Het meenemen van een losse streamer (die ook opgeladen dient te worden) is niet meer nodig. Als echter handsfree bellen of de verbinding met andere apparatuur zoals de tv- of audioapparatuur belangrijk wordt gevonden, is een streamer weer wel aan te raden. Een streamer is een apparaatje dat met een clip op het revers van een jas wordt bevestigd of om de nek wordt gedragen en er zo voor zorgt dat communicatie tussen de hoortoestellen en andere apparatuur geregeld wordt. Hierbij is te denken aan de communicatie met een speciale zender die op de tv of audioapparatuur wordt aangesloten, met een vaste of mobiele telefoon, Tom Tom of met een tablet. Bij gebruik van een streamer wordt de microfoon gebruikt die zich in dit apparaatje bevindt. GN ReSound heeft daarvoor de Telefoonclip +.

Telefoonclip+

Telefoonclip+, de streamer van ReSound

Wanneer gekozen wordt om de hoortoestellen te gebruiken voor het telefoneren zonder een dergelijke streamer, is het goed te realiseren dat de microfoon van iPhone wel vrij moet zijn om in te kunnen praten. Ook voor het opnemen van de telefoon moet de telefoon tevoorschijn worden gehaald, terwijl met een streamer het gesprek ook kan worden opnemen en afgesloten terwijl de iPhone in de broekzak of tas blijft zitten. Met een streamer als extra toebehoren is handsfree bellen dus eenvoudiger. Wanneer de gebruiker geen behoefte heeft aan deze vorm van handsfree bellen of connectie met andere apparatuur, dan kan de streamer achterwege worden gelaten.
De ReSound LiNX komt op de markt in twee uitvoeringen. De verwachting is dat de prijsstelling rond de €2000,- zal uitkomen. Zoals de meeste geavanceerde hoortoestellen zullen ook deze nieuwe generatie toestellen van ReSound en Beltone niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

ReSound LiNX

Met de introductie van de ReSound LiNX en Beltone First, heeft het bedrijf een nieuwe stap gezet in connectiviteit. De directe communicatie met de iPhone en iPad maakt het onopvallend bedienen en telefoneren zonder tussenkomst van een streamer mogelijk. Dit scheelt weer het meenemen en opladen van een accessoire. Het verkregen predicaat ‘Made for iPhone’ en directe communicatie met de iPhone maakt van dit hoortoestel een eigentijdse headset. 
Voor de hoortoestelgebruiker die meerdere apparaten aan zijn hoortoestellen gekoppeld wil zien of zijn iPhone tijdens het bellen in zijn zak of tas wil laten zitten, hebben ReSound en Beltone een streamer voorhanden. 
De ‘Made for iPhone’ hoortoestellen zijn een mooie ontwikkeling die zowel ervaren als beginnende hoortoestelgebruikers zal aanspreken. 
Meer informatie over deze toestellen? Kijk op de website smarthoren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Cochlear introduceert nieuwe generatie Osia-systeem

21 juli 2024 | Cochlear brengt een nieuwe generatie van het Osia-systeem uit. Met het nieuwe OSI300- implantaat is [...]

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]