Lenteakkoord uitgelekt: hoortoestellen 25% eigenbijdrage

16 mei 2012
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Het Lenteakkoord is uitgelekt zo blijkt uit de website van de Telegraaf. De krant heeft het hele pakket maatregelen in handen, dat VVD, CDA, D66, Groen Links en de Christen Unie afgelopen nacht hebben afgerond. Met dit Lenteakkoord moet het begrotingstekort voor 2013 terug worden gedrongen.
Het eigen risico in de zorg wordt met 350 euro fors hoger. Rollators gaan uit het basispakket, terwijl voor hoortoestellen de eigen bijdrage op 25 procent komt.
De afgelopen dagen was er veel onrust ontstaan omdat was gelekt dat hoortoestellen uit de basisverzekering zullen verdwijnen.
Als de eigen bijdrage inderdaad op 25% komt ongeacht de hoogte van de aanschafprijs zou dit gunstig zijn. Dit zou overeenkomen met eerder gemaakte voornemens. Het eerdere lek is waarschijnlijk zoals dat vaker gebeurt een bewust lek om te zien wat de reacties zijn. De NVVS heeft onder leiding van Joop Beelen de afgelopen dagen flink aan de bel getrokken bij de verschillende betrokken partijen. Zo te merken met succes.
Nu nog afwachten wat het daadwerkelijk wordt. Dat wordt pas duidelijk wanneer de radiostilte officieel wordt verbroken. De NVVS heeft tot nu toe nog geen extra informatie boven water kunnen krijgen.

Klik hier om het artikel over lente akkoord hoortoestellen op de website van de Telegraaf te lezen.

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]