Lenteakkoord uitgelekt: hoortoestellen 25% eigenbijdrage

16 mei 2012
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Het Lenteakkoord is uitgelekt zo blijkt uit de website van de Telegraaf. De krant heeft het hele pakket maatregelen in handen, dat VVD, CDA, D66, Groen Links en de Christen Unie afgelopen nacht hebben afgerond. Met dit Lenteakkoord moet het begrotingstekort voor 2013 terug worden gedrongen.
Het eigen risico in de zorg wordt met 350 euro fors hoger. Rollators gaan uit het basispakket, terwijl voor hoortoestellen de eigen bijdrage op 25 procent komt.
De afgelopen dagen was er veel onrust ontstaan omdat was gelekt dat hoortoestellen uit de basisverzekering zullen verdwijnen.
Als de eigen bijdrage inderdaad op 25% komt ongeacht de hoogte van de aanschafprijs zou dit gunstig zijn. Dit zou overeenkomen met eerder gemaakte voornemens. Het eerdere lek is waarschijnlijk zoals dat vaker gebeurt een bewust lek om te zien wat de reacties zijn. De NVVS heeft onder leiding van Joop Beelen de afgelopen dagen flink aan de bel getrokken bij de verschillende betrokken partijen. Zo te merken met succes.
Nu nog afwachten wat het daadwerkelijk wordt. Dat wordt pas duidelijk wanneer de radiostilte officieel wordt verbroken. De NVVS heeft tot nu toe nog geen extra informatie boven water kunnen krijgen.

Klik hier om het artikel over lente akkoord hoortoestellen op de website van de Telegraaf te lezen.

Meer nieuws

Audiologen luiden noodklok en komen op voor de kwaliteit van Hoorzorg

29 juni 2022 | Vandaag vragen een zeer groot aantal audiologen aandacht voor de zorgen die zij hebben over [...]

Online workshop: ‘Grip op je energie met een auditieve beperking’

28 juni 2022 | Werkpad organiseert op 7 juli aanstaande tussen 16:00 en 17:30 uur de gratis te volgen [...]

Audioloog Jan de Laat krijgt koninklijke onderscheiding

24 juni 2022 | Tijdens zijn afscheidssymposium in Leiden kreeg klinisch fysicus audioloog dr. ir. Jan de Laat vandaag [...]

Phonak Audéo Fit: top hoortoestel dat de gezondheid monitort

23 juni 2022 | Phonak introduceerde afgelopen week in Amsterdam voor de internationale schrijvende pers een van haar nieuwe [...]