Lenteakkoord uitgelekt: hoortoestellen 25% eigenbijdrage

16 mei 2012
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Het Lenteakkoord is uitgelekt zo blijkt uit de website van de Telegraaf. De krant heeft het hele pakket maatregelen in handen, dat VVD, CDA, D66, Groen Links en de Christen Unie afgelopen nacht hebben afgerond. Met dit Lenteakkoord moet het begrotingstekort voor 2013 terug worden gedrongen.
Het eigen risico in de zorg wordt met 350 euro fors hoger. Rollators gaan uit het basispakket, terwijl voor hoortoestellen de eigen bijdrage op 25 procent komt.
De afgelopen dagen was er veel onrust ontstaan omdat was gelekt dat hoortoestellen uit de basisverzekering zullen verdwijnen.
Als de eigen bijdrage inderdaad op 25% komt ongeacht de hoogte van de aanschafprijs zou dit gunstig zijn. Dit zou overeenkomen met eerder gemaakte voornemens. Het eerdere lek is waarschijnlijk zoals dat vaker gebeurt een bewust lek om te zien wat de reacties zijn. De NVVS heeft onder leiding van Joop Beelen de afgelopen dagen flink aan de bel getrokken bij de verschillende betrokken partijen. Zo te merken met succes.
Nu nog afwachten wat het daadwerkelijk wordt. Dat wordt pas duidelijk wanneer de radiostilte officieel wordt verbroken. De NVVS heeft tot nu toe nog geen extra informatie boven water kunnen krijgen.

Klik hier om het artikel over lente akkoord hoortoestellen op de website van de Telegraaf te lezen.

Meer nieuws

Test beste hoortoestellen voor muziek

25 september 2023 | Wat zijn de beste hoortoestellen voor muziek? Om dat te bepalen testte de Amerikaanse website [...]

Van Boxtel hoorwinkels fietst mee voor Alzheimer Nederland

22 september 2023 | Op zaterdag 23 september fietst Van Boxtel hoorwinkels met hun team mee met de HerinneringenRit [...]

Starkey Evolv AI 2400 CIC: zeer klein en discreet te dragen hoortoestel mét Bluetooth

21 september 2023 | Hele kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang zijn te dragen bestaan alweer geruime tijd. [...]

Hoorexpert organiseert regionale open dag over toegankelijkheid

13 september 2023 | Tussen 2 tot en met 7 oktober 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. [...]