Lenteakkoord uitgelekt: hoortoestellen 25% eigenbijdrage

16 mei 2012
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Het Lenteakkoord is uitgelekt zo blijkt uit de website van de Telegraaf. De krant heeft het hele pakket maatregelen in handen, dat VVD, CDA, D66, Groen Links en de Christen Unie afgelopen nacht hebben afgerond. Met dit Lenteakkoord moet het begrotingstekort voor 2013 terug worden gedrongen.
Het eigen risico in de zorg wordt met 350 euro fors hoger. Rollators gaan uit het basispakket, terwijl voor hoortoestellen de eigen bijdrage op 25 procent komt.
De afgelopen dagen was er veel onrust ontstaan omdat was gelekt dat hoortoestellen uit de basisverzekering zullen verdwijnen.
Als de eigen bijdrage inderdaad op 25% komt ongeacht de hoogte van de aanschafprijs zou dit gunstig zijn. Dit zou overeenkomen met eerder gemaakte voornemens. Het eerdere lek is waarschijnlijk zoals dat vaker gebeurt een bewust lek om te zien wat de reacties zijn. De NVVS heeft onder leiding van Joop Beelen de afgelopen dagen flink aan de bel getrokken bij de verschillende betrokken partijen. Zo te merken met succes.
Nu nog afwachten wat het daadwerkelijk wordt. Dat wordt pas duidelijk wanneer de radiostilte officieel wordt verbroken. De NVVS heeft tot nu toe nog geen extra informatie boven water kunnen krijgen.

Klik hier om het artikel over lente akkoord hoortoestellen op de website van de Telegraaf te lezen.

Meer nieuws

Stichting SEMH: nieuwe partij voor kwaliteitsbewaking hoorhulpmiddelenzorg | Professional

20 maart 2023 | Interview met SEMH-directeur René Ungerer   De kwaliteit van de hulpmiddelenzorg in Nederland wordt bewaakt. [...]

Financiële dienstverlener Alpina toegankelijk voor doven en slechthorenden

16 maart 2023 | Alpina is de eerste financiële dienstverlener die toegankelijk is voor doven, slechthorenden en mensen met [...]

Virtual Reality training verbetert ruimtelijk horen dragers één cochleair implantaat

14 maart 2023 | Onderzoekers van de Universiteit van Trento in Italië en de Universiteit van Lyon in Frankrijk [...]

Last van een bromtoon in de omgeving? Een hoortoestel kan helpen

13 maart 2023 | Een bromtoon in de omgeving is voor sommigen een flinke bron van hinder die ook [...]