Lenteakkoord uitgelekt: hoortoestellen 25% eigenbijdrage

16 mei 2012
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Het Lenteakkoord is uitgelekt zo blijkt uit de website van de Telegraaf. De krant heeft het hele pakket maatregelen in handen, dat VVD, CDA, D66, Groen Links en de Christen Unie afgelopen nacht hebben afgerond. Met dit Lenteakkoord moet het begrotingstekort voor 2013 terug worden gedrongen.
Het eigen risico in de zorg wordt met 350 euro fors hoger. Rollators gaan uit het basispakket, terwijl voor hoortoestellen de eigen bijdrage op 25 procent komt.
De afgelopen dagen was er veel onrust ontstaan omdat was gelekt dat hoortoestellen uit de basisverzekering zullen verdwijnen.
Als de eigen bijdrage inderdaad op 25% komt ongeacht de hoogte van de aanschafprijs zou dit gunstig zijn. Dit zou overeenkomen met eerder gemaakte voornemens. Het eerdere lek is waarschijnlijk zoals dat vaker gebeurt een bewust lek om te zien wat de reacties zijn. De NVVS heeft onder leiding van Joop Beelen de afgelopen dagen flink aan de bel getrokken bij de verschillende betrokken partijen. Zo te merken met succes.
Nu nog afwachten wat het daadwerkelijk wordt. Dat wordt pas duidelijk wanneer de radiostilte officieel wordt verbroken. De NVVS heeft tot nu toe nog geen extra informatie boven water kunnen krijgen.

Klik hier om het artikel over lente akkoord hoortoestellen op de website van de Telegraaf te lezen.

Meer nieuws

Gezondheidsraad: grens muziek bij 100 dBA

1 december 2022 | De gezondheidsraad adviseert het maximale volume van versterkte muziek bij 100 dBA neer te leggen. [...]

Check uw zorgpolis op hoorzorg!

28 november 2022 | Levert uw verzekeraar in 2023 nog de hoorzorg die u wilt en ook bij de [...]

Misofonie en paranoia-achtige gedachten: onderzoek naar verband

23 november 2022 | Poolse wetenschappers werkzaam bij het Experimenteel Psychopathologie lab van het Psychologisch Instituut in Warschau hebben [...]