Nieuwe koptelefoon voor slechthorenden: Sonumaxx

3 november 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

In de webshop is een nieuwe koptelefoon voor slechthorenden te verkrijgen: de Sonumaxx. Er zijn twee type koptelefoons van de nieuwe Sonumaxx: de Sonumaxx kinbeugel en de Sonumaxx met inductielus. Met de Sonumaxx koptelefoons kunt de tv weer goed verstaan en genieten van uw favoriete muziek via uw geluidsinstallatie.
De Sonumaxx koptelefoon is een prima cadeau-idee voor de komende feestdagen. 

Lichtgewicht koptelefoon voor slechthorenden

De Sonumaxx kinbeugel set is een lichtgewichte, comfortabele koptelefoon waarmee u op een makkelijke manier de televisie weer kunt verstaan en kunt genieten van uw favoriete muziek via uw geluidsinstallatie. Het kleine kastje dat onderaan de beugel zit, komt onder uw kin te hangen. U kunt het vergelijken met een omgedraaide koptelefoon.
De Sonumaxx kinbeugel werkt op 2.4 GHZ voor een draadloze en storingsvrije overdracht.

koptelefoon voor slechthorenden

Volumeregelaar en ingebouwde microfoon

Het volume van de televisie wordt zo ingesteld, dat de mensen in de omgeving dit goed kunnen verstaan. Zelf kunt u het volume van de tv regelen op de koptelefoon. De halslus-ontvanger heeft daarnaast een ingebouwde microfoon. Met een simpele druk op de knop kunt u kiezen voor het beluisteren van de TV of om het gesprek met uw omgeving aan te gaan.

Compleet met veel accessoires

De Sonumaxx heeft een digitale en analoge aansluiting waarmee u de set kunt verbinden met uw tv of geluidsinstallatie. De Sonumaxx kinbeugel wordt als een zeer complete set geleverd met veel accessoires. Er zit een netadapter bij, 2 accu’s en tal van aansluitsnoeren inclusief een optische Toslink kabel voor digitale overdracht.

(tekst loopt door onder de instructievideo)

Lichtgewicht koptelefoon voor slechthorenden te gebruiken met hoortoestellen voorzien van T-stand

De Sonumaxx 2.4 GHz LR  is de nieuwste lichtgewicht koptelefoon voor slechthorenden die werkt met inductie. Eigenlijk is het beter te spreken over een halslus in plaats van koptelefoon omdat om de nek een zachte kabel zit die zorgt voor een signaal dat de hoortoestellen via inductie kunnen oppikken. U heeft dus geen hoofdtelefoon of kinbeugel op, maar alleen een draadje om uw nek dat gekoppeld is aan een klein kastje. Het kastje kunt u om de nek hangen of in een borst- of broekzak doen.
De koptelefoon is via inductie  te gebruiken in combinatie met uw hoortoestellen op de zogeheten ringleiding stand. Uw hoortoestellen dienen dan wel te beschikken over een zogeheten T-stand. Op hele kleine achter-het-oor toestellen is deze vaak niet aanwezig. Het kan ook zijn dat uw hoortoestellen wel beschikken over een T-stand maar dat deze niet geactiveerd is.
Ook met de Sonumaxx inductieset kunt u op een makkelijke manier de televisie via uw hoortoestellen weer verstaan of genieten van uw favoriete muziek via uw geluidsinstallatie. Via de 2.4 GHz frequentie wordt het geluid van de tv of geluidsinstallatie draadloos en storingsvrij overgestuurd naar de Sonumaxx ontvanger. Door de hoortoestellen in de T- of MT-stand te zetten kunt u het geluid van de tv of geluidsinstallatie op uw hoortoestellen horen via de halslus.

koptelefoon voor slechthorenden inductie

Volumeregelaar en ingebouwde microfoon

Het volume van de televisie wordt zo ingesteld, dat de mensen in de omgeving dit goed kunnen verstaan. Zelf kunt u het volume van de tv regelen op de koptelefoon. De halslus-ontvanger heeft daarnaast een ingebouwde microfoon. Met een simpele druk op de knop kunt u kiezen voor het beluisteren van de TV of om het gesprek met uw omgeving aan te gaan.

Compleet met veel accessoires

De Sonumaxx heeft een digitale en analoge aansluiting waarmee u de set kunt verbinden met uw tv of geluidsinstallatie. De Sonumaxx LR voor slechthorenden wordt als een zeer complete set geleverd met veel accessoires. Er zit een netadapter bij, 2 accu’s en tal van aansluitsnoeren inclusief een optische Toslink kabel voor digitale overdracht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]