Kom meer te weten over hooroplossingen via beengeleiding en de mogelijkheden van het Cochlear Osia-systeem!

11 februari 2023
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Op donderdagavond  9 maart 2023 tussen 19:00 tot 21:00 uur organiseert Cochlear een Online informatiebijeenkomst over het Osia-systeem. Het Osia-systeem is de eerste actieve beengeleidende oplossing van Cochlear, waarbij het vibrerende deel (de transducer) in het interne implantaat zit in plaats van in de externe geluidsprocessor. Hierdoor wordt het signaal directer door het bot geleid. Het Osia-systeem werkt met technologieën die zijn geoptimaliseerd om meer vermogen te leveren, vooral bij hoge frequenties, het geluidsgebied dat het belangrijkst is voor het verstaan van spraak.

cochlear osia 2 geluidsprocessor

Voor wie is het Osia systeem bedoeld?

Het systeem is ontwikkeld voor mensen met een zogeheten geleidingsverlies (tot 55 dB SNHL). Men spreekt van een geleidingsverlies wanneer het geluid het slakkenhuis niet meer goed kan bereiken. Typische oorzaken van een geleidingsverlies zijn een chronische middenoorontsteking, een afwezige oorschelp of gehoorgang (atresie) of verbening van de gehoorbeentjes (otosclerose). Daarnaast kan het systeem ook een oplossing bieden voor mensen met een eenzijdige doofheid. Er is voldoende vermogen om een reeks gehoorverliesniveaus aan te pakken en het biedt capaciteit als uw gehoorverlies na verloop van tijd verergert.

Piezo Power-transducer

Het Osia systeem maakt gebruik van een speciale Piezo Power™-transducer die uitzet en samentrekt om krachtige trillingen te creëren. Piëzo-elektriciteit wordt al jaren gebruikt in veel producten zoals microfoons, hoogwaardige luidsprekers en medische apparatuur, maar dit is de eerste keer dat het is gebruikt voor dit type toepassing.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over hooroplossingen via beengeleiding en in het bijzonder de mogelijheden van het Cochlear Osia-systeem? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan de online informatiebijeenkomst.

Datum, tijd en inschrijven

Online informatiebijeenkomst over het Cochlear™ Osia®-systeem

Datum: Donderdagavond  9 maart 2023
Tijd: 19:00 tot 21:00 uur | Online 
Registeren: Klik hier

Wat kunt u verwachten?

U wordt verwelkomd door de audiologische specialisten van Cochlear. Zij zullen u meer vertellen over de werking van het gehoor, de werking van het Osia-implantaat en op welke manier het systeem anders is dan een klassiek beengeleidingssysteem. Bij hen kunt u ook met al uw vragen terecht.

Aanmelding is noodzakelijk om verzekerd te zijn van deelname aan de bijeenkomst.

Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail en de nodige praktische informatie.
Indien u die mail niet binnen enkele minuten hebt ontvangen, controleer dan uw spamfolder of de map ‘Ongewenste e-mailberichten’.

Heeft u geen bevestigingsmail ontvangen of heeft u andere vragen of opmerkingen?
Kunt u niet deelnemen aan deze bijeenkomst, maar wenst u toch graag extra informatie over het Osia-systeem?

Neem dan contact op met Rosanne van der Pas – van Esch , Cochlear Audiologie Specialist: Telefoonnummer: (+31) 06 15 96 23 28 of E-mail naar: rvanesch@cochlear.com.

Lees meer over het Osia systeem:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Starkey Evolv AI 2400 CIC: zeer klein en discreet te dragen hoortoestel mét Bluetooth

21 september 2023 | Hele kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang zijn te dragen bestaan alweer geruime tijd. [...]

Hoorexpert organiseert regionale open dag over toegankelijkheid

13 september 2023 | Tussen 2 tot en met 7 oktober 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. [...]

Online informatiebijeenkomst over het Cochlear Osia-systeem

10 september 2023 | Wilt u graag meer te weten komen over hooroplossingen via beengeleiding en de mogelijkheid van [...]

Multistreamsysteem Signia IX platform richt zich op meerdere sprekers tegelijkertijd

7 september 2023 | Signia lanceert in september haar nieuwste Integrated Xperience (IX) platform. Onderdeel van het nieuwe platform [...]