Nieuwe website KIPA bevordert kennisdeling en implementatie kennis in kinderaudiologie 

2 juli 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Oticon heeft recent de KIPA website gelanceerd. Het doel van de website is om kennisbronnen op het gebied van kinderaudiologie toegankelijk te maken en kennis te implementeren in de praktijk. 

KIPA Oticon Medical

KIPA 

KIPA staat voor Knowledge and Implementation in Paediatric Audiology. De website is ontwikkeld en wordt financieel ondersteund door zowel de hoortoestellen divisie van Oticon als door de medische tak van Oticon, Oticon Medical. Het laatste bedrijf richt zich op het vervaardigen van botverankerde hoortoestellen en cochleair implantaten.

Doelstellingen

KIPA heeft tot doelstelling om onderzoekers die werkzaam zijn op het gebied van kinderaudiologie, klinisch audiologen en fabrikanten samen te brengen om te discussiëren over, en de vinger te leggen op, eventuele hiaten in de kinderaudiologie en deze inzichtelijk te maken. De nieuwe website wil graag de samenwerking tussen audiologen die zich wereldwijd bezig houden met kinderaudiologie bevorderen, zowel in huidige als toekomstige audiologische projecten en onderzoeken.

“Via KIPA zoeken we naar oplossingen naar hiaten in de kinderaudiologie en hoe we de ‘best practices’ kunnen implementeren bij het werken met kinderen,” zegt Dave Gordey, Ph.D. en Directeur van de klinische onderzoekstak en voor professionele relaties aan het Centrum voor Toegepast Audiologisch Onderzoek. “Onze specifieke interesse gebieden zijn die die het meest relevant zijn voor audiologen die vandaag de dag op scholen, ziekenhuizen en klinieken werken.”

De website zal de toegang tot bronnen vergemakkelijken. Hieronder vallen links naar websites die het werk van KIPA ondersteunen bij het delen van kennis en het implementeren ervan in de kinderaudiologie. De op onderzoek toegespitste sectie op de KIPA website deelt praktijkonderzoek waarbij de ‘best practices’ in de kinderaudiologie worden gepromoot. Hieronder vallen onderzoeksprojecten zoals “Onderzoek naar Best Practices: Hoortoestel aanpassingen bij kinderen,” “Versterking bij Kinderen, tips en trucs” en “Bimodale toestellen bij kinderen: Een onderzoek naar de Klinische Aanpaspraktijk in Noord Amerika.”

Sheila Moodie, Ph.D., en Assistent Professor aan de Western Universiteit in London, Ontario is voorzitter van KIPA. Onder de KIPA leden in Noord Amerika en Europa zitten de belangrijkste opinieleiders die werkzaam zijn binnen de audiologie in ziekenhuizen, klinieken en aan universiteiten.

Professionals die werken in de kinderaudiologie worden aangemoedigd om lid te worden van het KIPA netwerk om exclusieve toegang te krijgen tot audiologie-webinars op het gebied van kinderaudiologie en om uitnodigingen te ontvangen om in zowel onderzoek als in online discussies te participeren.

KIPA website: http://kipagroup.org/

Bron: Audiology Worldnews en Oticon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Resultaten met cochleair implantaat lastig in te schatten

3 oktober 2023 | De uiteindelijke resultaten die dragers met een cochleair implantaat uiteindelijk behalen op het gebied van [...]

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – oktober en november 2023

30 september 2023 | Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in [...]

Test beste hoortoestellen voor muziek

25 september 2023 | Wat zijn de beste hoortoestellen voor muziek? Om dat te bepalen testte de Amerikaanse website [...]

Van Boxtel hoorwinkels fietst mee voor Alzheimer Nederland

22 september 2023 | Op zaterdag 23 september fietst Van Boxtel hoorwinkels met hun team mee met de HerinneringenRit [...]