Internationaal congres Let’s Connect!: 22, 23 en 24 maart te Egmond aan zee

6 maart 2024
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Op 22, 23 en 24 maart 2024 vindt het internationaal congres Let’s Connect! plaats. Het congres dat Stichting Plots- en Laatdoven organiseert, wordt gehouden in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. De stichting heeft een afwisselend programma samengesteld. Er zijn lezingen en werkgroepen verzorgd door ervaringsdeskundigen, sprekers werkzaam in het wetenschappelijke en klinische veld als ook door deskundigen uit het bedrijfsleven. Deze dagen bieden ook de mogelijkheid voor slechthorenden en doven om lotgenoten en vertegenwoordigers uit vele takken van de samenleving, uit zowel binnen als buitenland te ontmoeten. Voor professionals werkzaam in de hoorzorg is het de uitgelezen plek in gesprek te gaan met (plots-) doven en slechthorenden en inspiratie op te doen.

congres let's connect Egmond aan Zee 22, 23, en 24 maart 2024 Stichting Plots- en laatdoven
Het congres Let’s Connect vindt plaats op 22, 23 en 24 maart 2024 in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee

Opening congres Let’s Connect door Laurentien van Oranje-Nassau

Prinses Laurentien zal het driedaagse congres op vrijdag 22 maart openen. Het programma kent drie centrale thema’s: 1) Gezien, gehoord en gewaardeerd worden; 2) Op een gelijkwaardige manier mee doen; 3) Kennis uitdragen om zo meer bekendheid te geven aan plots-en laatdoofheid  en slechthorendheid.

Laurentien van Oranje-Nassau: “Op het congres Let’s Connect komt iedereen bij elkaar, die het belangrijk vindt om een samenleving te creëren waarin juist ook miljoenen doven en slechthorenden – en in het bijzonder plots- en laatdoven – gewaardeerd worden en op gelijkwaardige manier mee kunnen doen. Dus we moeten de onwetenheid hierover doorbreken, want die heeft grote gevolgen voor de levens van mensen. Delen van hobbels, creëren van bewustzijn en verzilveren van kansen; en dat doe je niet versnipperd maar samen!”

In gesprek

Voor professionals is het congres de uitgelezen kans in gesprek te gaan met (plots-) doven en slechthorenden die tijdens deze dagen graag hun verhaal en ervaringen delen. Dat vindt de stichting belangrijk. Immers professionals kunnen het verschil maken voor deze groep en bijdragen aan het creëren van een gelijkwaardige wereld. Deze dagen bieden natuurlijk ook de mogelijkheid voor slechthorenden en doven om lotgenoten en vertegenwoordigers uit vele takken van de samenleving -uit binnen en buitenland- te ontmoeten.

Interessante spreker en workshops tijdens congres Let’s Connect

Naast het ontmoeten en leren van elkaar, zijn er interessante sprekers en workshops. Er zijn lezingen en werkgroepen verzorgd door ervaringsdeskundigen, sprekers werkzaam in de wetenschappelijke en klinische wereld als ook door deskundigen uit het bedrijfsleven. Om het programma van het congres Let’s Connect! te bekijken klik hier .

Communicatievoorzieningen

Natuurlijk is de communicatie tijdens het congres goed geregeld. Zo zullen schrijftolken en tolken gebarentaal de lezingen voor doven en slechthorenden vertalen naar het Nederlands.

Keuze voor 1, 2 of 3 dagen

Deelnemers kunnen er voor kiezen om het congres een, twee of alle drie de dagen bij te wonen. Een ieder die te maken heeft met communicatie in de breedste zin van het woord is welkom. Denk daarbij aan welzijnswerkers, maatschappelijk werkenden (accreditatie punten aangevraagd), vrijwilligers huisbezoeken, beleidsbepalers van de gemeente, audiologen, audiciens (accreditatiepunten aangevraagd), KNO-artsen, huisartsen en werkgevers.

Inschrijven congres Let’s Connect

Inschrijven voor het congres Let’s Connect kan tot 14 maart aanstaande.

Kom ook! Schrijf direct in via onderstaande knop.

inschrijven congres let's connect in Egmond aan Zee op 22, 23 en 24 maart 2024 stichting plots- en laatdoven
.

Voor meer informatie over het congres Let’s Connect 2024 in Egmond aan Zee klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]

Musi-CI training najaar 2024: muzikale training voor mensen met een cochleair implantaat

9 juli 2024 | Vanaf september vinden er weer Musi-CI trainingen plaats voor mensen met een cochleair implantaat. De [...]