inSentis Nederland nieuwe aanbieder behandeling voor tinnitus

23 januari 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

inSentis is een nieuwe aanbieder van behandelingen voor tinnitus met inmiddels drie vestigingen in Nederland (Eindhoven, Breda en Amsterdam). Verdere uitbreiding staat op de planning vernamen we van Thijs Manders, die samen met de Belgische inSentis-ondernemer Bart Lauwers de initiatiefnemer is van de tinnituspraktijk in Nederland.
Benieuwd naar zijn motivatie om naast de bestaande zorg voor tinnituspatiënten via onder andere de audiologische centra en de GGMD, nieuwe behandelcentra voor tinnitus op te richten, zochten wij Thijs op in zijn kantoor in Waalre.

Thijs Manders inSentis tinnitus

Thijs Manders initiatiefnemer inSentis

Op bezoek bij initiatiefnemer inSentis Nederland

We worden warm ontvangen door Thijs Manders in een monumentaal kantoorgebouw, waar in een ver verleden een sigarenfabriek en textielbedrijf hebben gezeten. Thijs (54 jaar) is een ondernemer in hart en nieren zo blijkt al snel, toch werd hij bij het opstarten van InSentis niet gedreven door financiële motieven en ook niet doordat hij te weinig om handen heeft.
Thijs is namelijk topman van TMC Group, een groot bedrijf met 1100 ingenieurs op de loonlijst die gedetacheerd worden bij bedrijven in technology zoals ASML, Philips en TNO. Daarnaast is Thijs de oprichter van TMI Investments, een investeringsbedrijf waar 18 bedrijven onder vallen die actief zijn op het gebied van software, e-commerce, digitale marketing, HR technologie, gezondheid en psychologie.

insentis tmi investments

Wachtlijsten behandeling tinnitus doorn in oog

Wat motiveert deze ondernemer om zich ook nog eens te richten op de behandeling van tinnitus vroegen wij ons af? Thijs Manders blijkt oprecht begaan met het lot van patiënten met tinnitus. Flink wat jaren had hij er zelf ook last van. De lange wachtlijsten bij Nederlandse aanbieders van tinnitus zorg, waren hem een doorn in het oog. Op eigen initiatief zocht hij naar alternatieven in het buitenland en vond in het Belgische inSentis een goed adres.

“Voor tinnitus patiënten is het van belang dat zij snel hulp krijgen, zeker als de tinnitus angstig en wanhopig maakt en het dagelijks leven flink ontregelt.”, aldus Thijs. “Als je dan op een wachtlijst komt te staan van meerdere maanden, zal dit de bijkomende problematiek alleen maar vergroten.”

De stap naar de samenwerking met de inSentis behandelpraktijk kwam mede voort uit de synergie met een van Thijs zijn andere bedrijven, Pontes Group, waar een 60-tal psychologen/coaches werken, die zich met name richten op coaching, assessment en psychotechnieken. Pontes werkt onder meer voor TMC, ANWB, Bosch, Essent, Nutricia, Philips en ASML.

Behandeling inSentis combinatie psycho-educatie en cognitieve gedragstherapie

inSentis geeft bij de behandeling van tinnitus een combinatie van psycho-educatie en cognitieve gedragstherapie. Als stress- en/of emotionele problematiek mede debet is aan de tinnitusklachten kan ook daar gericht aandacht aan worden gegeven. Om inzicht te krijgen in de onderliggende mechanismes van tinnitus maakt inSentis gebruik van het model uit de Tinnitus Retraining Therapie (TRT). Aanvullend wordt gebruik gemaakt van geluidsverrijking waarbij achtergrondgeluiden de aandacht van de tinnitus afleiden. Het inSentis team bestaat uit psychologen die allemaal een gespecialiseerde opleiding hebben gevolgd.

We vroegen Thijs of de behandeling ook vergoed wordt. Thijs Manders: “Er wordt momenteel gekeken wat de mogelijkheden voor vergoeding van de behandeling bij inSentis zijn, zodra daar duidelijk over is zullen we dat op onze website vermelden.”

Na anderhalf uur namen we afscheid van Thijs Manders, een ondernemer met een warm hart, met wie een gesprek al snel de diepte ingaat.

Kijk voor meer informatie op: insentis.nl

Lees ook:

https://www.hoorzaken.nl/tinnituspatienten-lang-op-wachtlijst/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]

Musi-CI training najaar 2024: muzikale training voor mensen met een cochleair implantaat

9 juli 2024 | Vanaf september vinden er weer Musi-CI trainingen plaats voor mensen met een cochleair implantaat. De [...]