Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – Zomer 2021

25 juni 2021
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 5 min

Ook in de zomer van 2021 en daarna staan er weer informatiebijeenkomsten gepland voor zowel toekomstige cochleair implantaat (CI) dragers en ook voor ouders van kinderen die een CI krijgen. De informatiebijeenkomsten worden zowel georganiseerd door het onafhankelijk platform OPCI, als ook door fabrikanten van cochleair implantaten.
Advanced Bionics organiseert daarnaast voor dragers van een cochleair implantaat van dit merk speciale accessoire bijeenkomsten.

Hieronder staan de komende informatiebijeenkomsten met data en tijden op een rij en de mogelijkheid direct in te schrijven.

informatiebijeekomsten cochleair implantaten zomer 2021

Zowel bij de door OPCI als door fabrikanten georganiseerde bijeenkomsten krijgt u informatie over het CI-traject, de operatie en revalidatie. Ook komt de werking van het cochleair implantaat aan de orde.
De fabrikanten van cochelair implantaten zullen daarnaast nader ingaan op de specifieke eigenschappen en voordelen van hun eigen implantaat en geluidsprocessor. Denk hierbij aan hoe het geluid bewerkt wordt, welke hoortoestellen zij leveren voor op het andere oor en ook welke accessoires beschikbaar zijn om het horen en verstaan in lastige situaties met een CI verder te verbeteren. Het is dan ook aan te raden om naast de bijeenkomsten van OPCI ook de bijeenkomsten van fabrikanten bij te wonen om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.  

OPCI logo

Bijeenkomst van OPCI: 29 juni 2021

Aanstaande dinsdag 29 juni organiseert OPCI tussen 19:00 en 21:00 uur een online huiskamerbijeenkomst met het thema cochleair implantatie. Net als bij de huiskamerbijeenkomsten, staan het uitwisselen van ervaringen met en het beantwoorden van vragen over het cochleair implantaat centraal in deze onlinebijeenkomsten. OPCI maakt hierbij gebruik van het platform Zoom.
OPCI zorgt ook tijdens de onlinebijeenkomsten voor ondersteuning door een schrijf- en gebarentolk. Aanmelden kan via het emailadres: huiskamerbijeenkomsten@opciweb.nl
Na de aanmelding ontvangt u een email met de bevestiging en duidelijke uitleg over de werking van het programma en hoe u kunt inloggen.

Nu de Corona maatregelen snel versoepelen zal OPCI vanaf augustus weer fysieke huiskamerbijeenkomsten gaan organiseren. Op dit moment is nog niet bekend waar en wanneer de deze huiskamerbijeenkomsten gaan plaatsvinden. Zodra deze bekend zijn, kunt u ze terugvinden in de agenda.

cochleair implantaat informatiebijeenkomst Oticon Medical

Online informatiebijeenkomst Oticon Medical: 1 juli 2021

Oticon Medical organiseert op 1 juli tussen 10:00 en 11:00 uur een online informatiebijeenkomst. Ook voor Oticon Medical zal dit voorlopig de laatste Online CI Informatiebijeenkomst zijn. Tijdens deze onlineinformatiebijeenkomst zullen Henk van Rees van OPCI en Serge Kriek van Oticon Medical de kijkers meenemen in de wereld van CI, het Neuro 2-systeem van Oticon Medical en alles wat komt kijken gedurende het volledige traject van cochleaire implantatie. De fabrikant wil op deze manier geïnteresseerden zo goed en transparant mogelijk informeren over cochleaire implantatie.
Bij de online informatiebijeenkomsten van Oticon Medical is een schrijftolk aanwezig.

Neuro 2 Oticon Medical Oplader
De Neuro 2 geluidsprocessor van Oticon Medical

Oticon Medical hoopt na de zomer ook weer ‘live’ op verschillende locaties in Nederland bijeenkomsten te organiseren. Deze zullen ook weer in de agenda verschijnen op deze website.
U kunt zich inschrijven voor de bijeenkomst op 1 juli aanstaande door op de onderstaande knop te klikken.

schrijf in klein
informatie cochleair implantaten

Informatiebijeenkomsten Advanced Bionics

Advanced Bionics organiseert meerdere soorten bijeenkomsten. Allereerst zijn er de online CI informatiebijeenkomsten voor toekomstige dragers. Ook organiseert de fabrikant bijeenkomsten speciaal voor ouders van kinderen die in aanmerking komen voor een CI.
Daarnaast zijn er speciale bijeenkomsten over de nieuwe Marvel spraakprocessor en bijeenkomsten die nader ingaan op de verkrijgbare accessoires die samen met de CI van Advanced Bionics zijn te gebruiken. Hieronder vindt u meer informatie over deze bijeenkomsten met daarbij de data en tijden.

Online CI informatiebijeenkomst Advanced Bionics

Advanced Bionics heeft een flink aantal bijeenkomsten in de agenda staan. Op woensdag 7 juli tussen 13:00 en 15:00 uur is de eerstvolgende onlinebijeenkomst met zowel algemene informatie over cochleair implantaten, het CI traject, operatie als revalidatie. Ook krijgt u specifieke informatie over de CI van Advanced Bionics en de unieke samenwerking met de hoortoestellen van Phonak. De bijeenkomst is zowel bedoeld voor toekomstige CI-dragers als voor ouders van kinderen die in aanmerking komen voor een cochleair implantaat. Tijdens deze bijeenkomst kunt u in contact komen met dragers van een CI en/of ouders van kinderen met een CI.
Klik op de knop voor meer informatie en om u in te schrijven.

schrijf in klein

Overige data Online CI bijeenkomsten van Advanced Bionics

Donderdag 19 augustus 2021 – ONLINE 13.00 uur – 15.00 uur
Woensdag 8 september 2021 – ONLINE 13.00 uur – 15.00 uur
Dinsdag 12 oktober 2021 – ONLINE 19.00 uur – 21.00 uur
Donderdag 11 november 2021 – ONLINE 13.00 uur – 15.00 uur
Woensdag 22 december 2021 – ONLINE 13.00 uur – 15.00 uur
Naida CI Marvel en Sky CI Marvel AB
Naida CI Marvel en Sky CI Marvel geluidsporcessoren van Advanced Bionics

Klik hier voor meer informatie over deze bijeenkomsten

Online Informatiesessies Marvel spraakprocessor

schrijf in klein
informatiebijeenkomst cochleair implantaat voor ouders

Online CI informatiebijeenkomst speciaal voor ouders

Op 8 juli 2021 tussen 19:00 uur en 21:00 uur organiseert Advanced Bionics een Online CI-informatiebijeenkomst speciaal voor ouders. U komt tijdens deze bijeenkomst van alles te weten over het cochleair implantaat van Advanced Bionics (AB) en komt tijdens de bijeenkomst in contact met ouders van kinderen met een CI van het merk AB. De unieke samenwerking tussen een CI en een hoortoestel van Phonak en Advanced Bionics komt daarbij ook aan bod. Natuurlijk is er ook aandacht voor wat er allemaal komt kijken bij een CI-traject, de operatie en revalidatie. De bijeenkomst is ook interessant voor ouders waar het kind al een CI van Advanced Bionics heeft: de nieuwe Sky CI M die de fabrikant specifiek voor kinderen ontwikkelde, wordt door deskundigen onder de aandacht gebracht. Klik voor meer informatie en om u aan te melden op de knop hieronder.

schrijf in klein
Roger accessoires Advanced bionics

Phonak Accessoire online-informatiesessie

Phonak levert flink wat accessoires zoals speciale oplossingen voor de tv en telefoneren. Ook is er speciale Roger apparatuur voor het verstaan in gezelschappen, tijdens recepties en lezingen. Een voorbeeld daarvan is de recent geïntroduceerde Roger On microfoon.
Advanced Bionics organiseert voor dragers van hun cochleair implantaat daarvoor meerdere online informatiebijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten geeft Advanced Bionics ook speciale aandacht aan de Naída Link en het Naída Link CROS hoortoestel.
De eerstvolgende accessoire bijeenkomst is op 23 juli 2021 tussen 14.00 uur tot 16.00 uur.
Klik voor meer informatie en om u aan te melden op de knop onder.

schrijf in klein

De overige data voor accessoire informatiebijeenkomsten zijn:

Vrijdag 22 oktober 2021 – ONLINE 14.00 uur – 16.00 uur
Vrijdag 14 januari 2022 – ONLINE 14.00 uur – 16.00 uur
Vrijdag 18 maart 2022 – ONLINE 14.00 uur – 16.00 uur

Klik hier voor meer informatie over deze bijeenkomsten.

Ook andere fabrikanten van cochleair implantaten organiseren informatiebijeenkomsten. Kijk daarvoor op hun website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Verlaging eigen risico zal voor toename vraag naar hoorzorg leiden

23 mei 2024 | Het plan van de nieuwe regeringspartijen PVV, VVD, NSC en BBB om het eigen risico [...]

Bebird oorcamera voor inspectie en schoonmaken van het oor. Is het veilig? | Review

20 mei 2024 | Via diverse webshops zijn meerdere types van de Bebird oorcamera te verkrijgen. De Bebird is [...]

Widex SmartRIC: nieuwe L-vormig vormgeving zorgt voor beter verstaan | Review

17 mei 2024 | Deze week introduceerde Widex op haar hoofdkantoor in Denemarken het nieuwe Widex Smart RIC hoortoestel [...]

Sony verbetert toegankelijkheid voor mensen met een beperking, ook voor slechthorenden

16 mei 2024 | Sony presenteerde vandaag in Hoofddorp op de Global Accessibility Awareness Day verschillende producten en functies [...]