Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – maart 2022

7 maart 2022
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 4 min

Toe aan een nieuwe lente en een nieuw geluid? Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook deze maand staan er weer informatiebijeenkomsten gepland voor zowel toekomstige cochleair implantaat (CI) dragers en ook voor ouders van kinderen die een CI krijgen. De informatiebijeenkomsten worden zowel georganiseerd door het onafhankelijk platform OPCI, als ook door fabrikanten van cochleair implantaten. Advanced Bionics organiseert daarnaast samen met Phonak voor dragers van een cochleair implantaat van dit merk speciale accessoire bijeenkomsten. Hieronder staan de informatiebijeenkomsten die in maart worden georganiseerd op een rij en de mogelijkheid om in te schrijven.

ci informatiebijeenkomsten maart 2022

Weloverwogen keuze

Zowel bij de door OPCI als door fabrikanten georganiseerde bijeenkomsten krijgt u informatie over het CI-traject, de operatie en revalidatie. Ook komt de werking van het cochleair implantaat aan de orde.
De fabrikanten van cochelair implantaten zullen daarnaast nader ingaan op de specifieke eigenschappen en voordelen van hun eigen implantaat en geluidsprocessor. Denk hierbij aan hoe het geluid bewerkt wordt, welke hoortoestellen zij leveren voor op het andere oor en ook welke accessoires beschikbaar zijn om het horen en verstaan in lastige situaties met een CI verder te verbeteren. Het is dan ook aan te raden om naast de bijeenkomsten van OPCI ook de bijeenkomsten van fabrikanten bij te wonen om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.  

OPCI logo

Online bijeenkomst van OPCI: 15 maart 2022

Op 15 maart 2022 organiseert OPCI tussen 19:00 en 21:00 uur een online huiskamerbijeenkomst met het thema cochleair implantatie. Net als bij de huiskamerbijeenkomsten, staan het uitwisselen van ervaringen met en het beantwoorden van vragen over het cochleair implantaat centraal in deze onlinebijeenkomsten. OPCI maakt hierbij gebruik van het platform Zoom.
OPCI zorgt ook tijdens de onlinebijeenkomsten voor ondersteuning door een schrijf- en gebarentolk. Aanmelden kan via het e-mailadres: huiskamerbijeenkomsten@opciweb.nl
Na de aanmelding ontvangt u een email met de bevestiging en duidelijke uitleg over de werking van het programma en hoe u kunt inloggen.


informatie cochleair implantaten

Informatiebijeenkomsten Advanced Bionics

Advanced Bionics organiseert meerdere soorten bijeenkomsten. Allereerst zijn er de online CI informatiebijeenkomsten voor toekomstige dragers. Ook organiseert de fabrikant bijeenkomsten speciaal voor ouders van kinderen die in aanmerking komen voor een CI.
Daarnaast zijn is er een speciale bijeenkomst die nader ingaat op de samenwerkende hoortoestellen en de verkrijgbare accessoires die samen met de CI van Advanced Bionics zijn te gebruiken. Hieronder vindt u meer informatie over deze bijeenkomsten met daarbij de data en tijden.

Online CI informatiebijeenkomst Advanced Bionics – Maart 2022

Advanced Bionics heeft in maart drie bijeenkomsten in de agenda staan.

Voor ouders

Op 15 maart 2022 is er 19.00 uur tot 21.00 uur een bijeenkomst van Advanced Bionics speciaal voor ouders van kinderen die in aanmerking komen voor een cochleair implantaat. Klik hier voor meer informatie.

informatiebijeenkomst cochleair implantaat voor ouders

Informatie over samenwerkende hoortoestellen en accessoires

Op 18 maart 2022 organiseert Advanced Bionics tussen 14.00 uur tot 16.00 uur in samenwerking met Phonak een bijeenkomst in Vianen waar de fabrikant CI-dragers informeert over de mogelijke hoortoestellen voor op het andere oor en over de accessoires, zoals oplossingen voor de tv, telefoneren en verstaan in gezelschappen. Phonak levert flink wat accessoires zoals speciale oplossingen voor de tv en telefoneren. Ook is er speciale Roger apparatuur voor het verstaan in gezelschappen, tijdens recepties en lezingen. Een voorbeeld daarvan is de recent geïntroduceerde Roger On microfoon. Tijdens de bijeenkomsten geeft Advanced Bionics ook speciale aandacht aan de Naída Link en het Naída Link CROS hoortoestel.

Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven.

Roger accessoires Advanced bionics

Online bijeenkomst voor toekomstige CI dragers

Op 23 maart organiseert Advanced Bionics tussen 19:00 uur – 21:00 uur een online bijeenkomst voor toekomstige dragers van een cochleair implantaat. Tijdens deze Online CI-informatiebijeenkomst legt een logopedist en audioloog uit hoe een CI precies werkt en wat de unieke kenmerken zijn van Advanced Bionics zoals de mogelijkheden omtrent draadloze accessoires en de samenwerking met een hoortoestel op het andere oor voor unieke oor-tot-oor-communicatie. Ook is er specifiek aandacht voor de revalidatie met een CI. Daarnaast is het mogelijk om in contact te worden gebracht met verschillende CI-dragers die iets kunnen vertellen over wat hun CI voor hem/haar betekent en hoe het is om met een CI (en een hoortoestel) te horen. Klik hier voor meer informatie en om u in te schrijven.


informatiebijeenkomsten cochleaire implantatie cochleair implantaat cochlear

CI-Informatiebijeenkomst Cochlear in Leeuwarden – 16 maart

Op 16 maart organiseert Cochlear in samenwerking met het audiologisch centrum Pento tussen 13:30 – 16:00 uur een informatiebijeenkomst in Leeuwarden. U krijgt daar meer informatie over de mogelijkheden van cochleaire implantatie, de keuzemogelijkheden, randapparatuur en technische achtergronden. Bij de informatiebijeenkomsten wordt u verwelkomd door een ervaringsdeskundige die een CI draagt en een audiologisch specialist. Bij hen kunt u met alle vragen terecht. De ervaringsdeskundige vertelt over zijn/haar ervaringen met betrekking tot het CI-traject, operatie, revalidatie en hoe het is om met een CI te leven. De audiologisch specialist zal vertellen over de werking van het gehoor, de werking van CI, combinatie met een hoortoestel, sparen van restgehoor, gebruik van hulpapparatuur, verschillende keuzemogelijkheden etc. Bij zowel de fysieke als online bijeenkomsten is er een schrijftolk aanwezig die de sessie van live ondertiteling zal voorzien. Tevens is er op de fysieke bijeenkomsten ook een mogelijkheid gebruik te maken van ringleiding.

Cochlear heeft de komende maanden nog meer zowel online als fysieke bijeenkomsten in de agenda staan. Klik hier voor meer informatie over deze en komende bijeenkomsten en om u in te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Cochlear introduceert nieuwe generatie Osia-systeem

21 juli 2024 | Cochlear brengt een nieuwe generatie van het Osia-systeem uit. Met het nieuwe OSI300- implantaat is [...]

Herstel van het gehoor met gentherapie bij erfelijke slechthorendheid weer stapje dichterbij

17 juli 2024 | Onderzoekers van het Mass Eye and Ear instituut hebben het gehoor bij muizen met een [...]

MED-EL en Starkey gaan samenwerken op het gebied van Bluetooth-connectiviteit

16 juli 2024 | MED-EL en Starkey kondigen aan samen te gaan werken. De samenwerking zal zich met name [...]

Emotioneel Gewaarzijn en Expressie Therapie bij behandeling tinnitus heeft potentie

15 juli 2024 | De toepassing van ‘Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET)’ bij de behandeling van tinnitus heeft [...]