Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – december 2022

6 december 2022
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in de maand december staan er weer informatiebijeenkomsten gepland voor zowel toekomstige cochleair implantaat (CI) dragers en ook voor ouders van kinderen die een CI krijgen.
CI-Informatiebijeenkomsten worden zowel georganiseerd door het onafhankelijk platform OPCI, als ook door fabrikanten van cochleair implantaten. Er zijn zowel online bijeenkomsten als bijeenkomsten die op locatie worden georganiseerd. Afgelopen 6 december vond de laatste bijeenkomst van dit jaar plaats georganiseerd door OPCI. Zodra er nieuwe OPCI-data bekend zijn voor het jaar 2023 komen die zo spoedig mogelijk in de agenda. Hieronder staan de informatiebijeenkomsten die de komende weken plaatsvinden en waarvoor u zich nog kunt inschrijven.

informatie bijeenkomsten cochleair implantaten december 2022

Weloverwogen keuze

Tijdens de bijeenkomsten krijgt u informatie over het CI-traject, de operatie en revalidatie. Ook komt de werking van het cochleair implantaat aan de orde.
De fabrikanten van cochleair implantaten zullen daarnaast nader ingaan op de specifieke eigenschappen en voordelen van hun eigen implantaat en geluidsprocessor. Denk hierbij aan hoe het geluid bewerkt wordt, welke hoortoestellen zij leveren voor op het andere oor en ook welke accessoires beschikbaar zijn om het horen en verstaan in lastige situaties met een CI verder te verbeteren. Het is dan ook aan te raden om naast de bijeenkomsten van OPCI ook de bijeenkomsten van fabrikanten bij te wonen om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.  

Ci informaitebijeenkomsten december 2022

Data december 2022

14 december 2022

Informatiebijeenkomst cochleair implantaten – Cochlear – Online
Meer informatie

14 december 2022

Informatiebijeenkomst cochleair implantaten – Advanced Bionics – Vianen
Meer informatie

21 december 2022

Informatiebijeenkomst cochleair implantaten – Advanced Bionics – Online
Meer informatie

22 december 2022

Informatiebijeenkomst cochleair implantaten voor ouders – Advanced Bionics – Online
Meer informatie

Daarnaast organiseert Advanced Bionics en Phonak een bijeenkomst voor dragers van een cochleair implantaat van Advanced Bionics. Daarin informeren zij deelnemers over de mogelijke oplossingen voor het andere oor (hoortoestel) en over de compatibele accessoires, zoals oplossingen voor de tv, telefoneren en verstaan in gezelschappen.

16 december 2022

Phonak Accessoire Informatiesessie voor CI dragers (hoortoestellen en CI accessoires)
Meer informatie

Reacties (1)
  1. De Osia 2 is een geweldige geluidservaring.
    Met een nagenoeg onzichtbaar implantaat en een magnetische processor is het draagcomfort tevens optimaal en eigenlijk niet voelbaar .
    Na meer dan 35 jaar eenzijdige doofheid hoor ik er weer helemaal bij met dit fantastische systeem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]