Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – april 2022

11 april 2022
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

Toe aan een nieuwe lente en een nieuw geluid? Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u kan betekenen? Ook in de maand april staan er weer informatiebijeenkomsten gepland voor toekomstige cochleair implantaat (CI) dragers. De informatiebijeenkomsten worden zowel georganiseerd door het onafhankelijk platform OPCI, als ook door fabrikanten van cochleair implantaten. Hieronder staan de informatiebijeenkomsten die in april worden georganiseerd op een rij en de mogelijkheid om in te schrijven.

informatiebijeenkomsten cochleair implantaten april 2022

Weloverwogen keuze

Zowel bij de door OPCI als door fabrikanten georganiseerde bijeenkomsten krijgt u informatie over het CI-traject, de operatie en revalidatie. Ook komt de werking van het cochleair implantaat aan de orde.
De fabrikanten van cochelair implantaten zullen daarnaast nader ingaan op de specifieke eigenschappen en voordelen van hun eigen implantaat en geluidsprocessor. Denk hierbij aan hoe het geluid bewerkt wordt, welke hoortoestellen zij leveren voor op het andere oor en ook welke accessoires beschikbaar zijn om het horen en verstaan in lastige situaties met een CI verder te verbeteren. Het is dan ook aan te raden om naast de bijeenkomsten van OPCI ook de bijeenkomsten van fabrikanten bij te wonen om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.  


informatiebijeenkomsten cochleaire implantatie cochleair implantaat cochlear

CI-Informatiebijeenkomst Cochlear in Leeuwarden – 13 april

Op 13 april organiseert Cochlear tussen 13:00 – 15:30 uur een informatiebijeenkomst in Utrecht. U krijgt daar meer informatie over de mogelijkheden van cochleaire implantatie, de keuzemogelijkheden, randapparatuur en technische achtergronden. Bij de informatiebijeenkomsten wordt u verwelkomd door een ervaringsdeskundige die een CI draagt en een audiologisch specialist. Bij hen kunt u met alle vragen terecht. De ervaringsdeskundige vertelt over zijn/haar ervaringen met betrekking tot het CI-traject, operatie, revalidatie en hoe het is om met een CI te leven. De audiologisch specialist zal vertellen over de werking van het gehoor, de werking van CI, combinatie met een hoortoestel, sparen van restgehoor, gebruik van hulpapparatuur, verschillende keuzemogelijkheden etc. Bij zowel de fysieke als online bijeenkomsten van Cochlear is er een schrijftolk aanwezig die de sessie van live ondertiteling zal voorzien. Tevens is er op de fysieke bijeenkomsten ook een mogelijkheid gebruik te maken van ringleiding. Klik hier om te schrijven.


informatie cochleair implantaten

Informatiebijeenkomsten Advanced Bionics – april 2022

Advanced Bionics organiseert deze maand twee bijeenkomsten. Op 19 april is er een informatiebijeenkomst in Hengelo en op 21 april 2022 is er een online bijeenkomst
Deze informatiebijeenkomsten zijn bedoeld voor toekomstige dragers van een cochleiar implantaat.

CI-Informatiebijeenkomst Advanced Bionics in Hengelo – 19 april 2022

Tijdens de CI-informatiebijeenkomsten van Advanced Bionics die gehouden wordt op 19 april tussen 13:00 uur tot 16:00 uur in Hengelo legt een logopedist en audioloog uit hoe een CI precies werkt en wat de unieke kenmerken zijn van hun implantaat zoals de mogelijkheden voor draadloze accessoires en de samenwerking met een hoortoestel op het andere oor. Ook is er specifiek aandacht voor de revalidatie met een CI. Daarnaast vertellen verschillende CI-dragers wat hun CI voor hem/haar betekent en hoe het is om met een CI (en hoortoestel) te horen.

Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en bij het uitwisselen van ervaringen. Schuif aan tafel bij één van de aanwezige (ouders van) CI-dragers en vraag hem of haar het hemd van het lijf. Of loop nog even langs bij de audioloog voor meer informatie over de (on)mogelijkheden van een CI al dan niet in combinatie met het unieke bimodale hoortoestel van Phonak en AB.

Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven.

Online bijeenkomst voor toekomstige CI dragers – 21 april 2022

Op 21 april organiseert Advanced Bionics tussen 13.00 uur tot 15.00 uur een online bijeenkomst voor toekomstige dragers van een cochleair implantaat. Tijdens deze Online CI-informatiebijeenkomst legt een logopedist en audioloog uit hoe een CI precies werkt en wat de unieke kenmerken zijn van Advanced Bionics zoals de mogelijkheden omtrent draadloze accessoires en de samenwerking met een hoortoestel op het andere oor voor unieke oor-tot-oor-communicatie. Ook is er specifiek aandacht voor de revalidatie met een CI. Daarnaast is het mogelijk om in contact te worden gebracht met verschillende CI-dragers die iets kunnen vertellen over wat hun CI voor hem/haar betekent en hoe het is om met een CI (en een hoortoestel) te horen. Klik hier voor meer informatie en om u in te schrijven.


OPCI logo

Huiskamerbijeenkomst van OPCI in Terneuzen – 19 april 2022

Op 19 april 2022 organiseert OPCI tussen 19:00 en 21:00 uur in Terneuzen een huiskamerbijeenkomst met het thema cochleair implantatie. Bij de huiskamerbijeenkomsten, staan het uitwisselen van ervaringen met en het beantwoorden van vragen over het cochleair implantaat centraal.
OPCI tijdens de huiskamerbijeenkomsten voor ondersteuning door een schrijf- en gebarentolk.
Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Het verhaal van Frances: lees hier over haar ervaringen met haar Cochleair Implantaat

18 april 2024 | Het is oktober 2012 als ik sinds lange tijd weer de wachtkamer van de KNO [...]

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]