Iluv Smartshaker 3: trilwekker voor slechthorenden

7 oktober 2021
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

De Iluv Smartshaker 3 is een trilwekker voor slechthorenden die via bluetooth in verbinding staat met de smartphone. Met de app op de smartphone is de wekker van de trilschijf in te stellen. Ook kan deze trilwekker je attenderen op binnenkomende berichten van bijvoorbeeld Whatsapp en NL-alert. De Smartshaker is ook handig als jij of je partner vroeger uit de veren moet dan de ander. Doordat de trilschijf geen irritant lawaai maakt, kan de ander rustig doorslapen. Ook als de telefoon onverhoopt uit staat wekt de Smartshaker je.

iluv smartshaker trilwekker voor slechthorenden

Smartphone als wekker

Vandaag de dag maken veel mensen gebruik van hun smartphone als wekker. Het geluid dat de smartphone maakt, is voor slechthorenden veelal te zacht en voor doven onhoorbaar. De Smartshaker 3 trilwekker biedt daar een oplossing voor. Door deze via bluetooth te koppelen aan de smartphone en hem daarmee in te stellen, gaat de trilschijf op de ingestelde wektijd trillen. Het instellen doe je via een app die beschikbaar is voor zowel Apple iOS als Android smartphones. De app is te vinden in de Apple App Store en Google Play Store.

iluv smartshaker 3 trilwekker voor slechthorenden -trilsterktes instellingen

Instellen naar persoonlijke voorkeuren

De trilstand van de Smarshaker is instelbaar op vijf verschillende niveaus. Ben je een zeer diepe slaper dan zet je hem op het sterkste niveau. Op de Smartshaker zijn meerdere alarmtijden in te stellen. Ook kun je per dag een andere wektijd instellen. Staat je telefoon uit, ook dan wekt de Smartshaker 3 je: de wektijden slaat de trilwekker namelijk op in het geheugen. Als de telefoon uit staat, krijg je natuurlijk geen meldingen binnen. Om wakker van de Smartshaker te worden moet je hem onder je kussen leggen.

Opladen, batterijduur en formaat van de Iluv Smartshaker 3

De Smartshaker 3 is op te laden via een USB-C kabel (oplader niet inbegrepen). Eenmaal opgeladen gaat de trilwekker zo’n 14 dagen mee. In de standby-stand (dus zonder hem te gebruiken) gaat de batterij 2 maanden mee. Opladen van de Li-ion polymeerbatterij duurt zo’n 2 uur met een oplader die 5V en 1 Ampère levert. De diameter van de ronde trilschijf is 10 cm en de dikte is 3,4 cm. De Smartshaker 3 weegt 170 gram.

Meldingen en waarschuwingen via LED’s

De Smartshaker 3 heeft meerdere LED-lampjes. Aan de hand van witte LED-lampjes is te zien hoe het is gesteld met de levensduur van de batterij. Groene knipperende LED-lampjes laten zien of er binnenkomende meldingen zijn. Welke meldingen je wel of niet binnen wilt krijgen, kun je instellen op je smartphone. Zo kun je berichten van Whatsapp en of NL-Alert binnen laten komen. Is er een ramp in de omgeving dan krijg je zo van NL-Alert een melding zo weet je wat er aan de hand is en wat je moet doen.

Wakker worden zonder partner te storen

Wekkers die gebruik maken van een geluid, zullen niet alleen jou wakker maken maar ook je partner. De SmartShaker 3 zorgt ervoor dat je zelf wakker wordt door de krachtige trillingen, terwijl de degene naast je rustig kan doorslapen. De draadloze Smartshaker trilwekker is dan ook niet alleen ideaal voor slechthorenden en doven. Ook diepe slapers, kinderen en moeilijk wakker wordende tieners en studenten worden er op zeker wakker door.

Klik hier om de Smartshaker in de webshop te bestellen.
Bekijk de gebruiksaanwijzing van de Iluv Smartshaker 3

Reacties (3)
  1. Een smartphone heeft ook een trilfunctie. Ik kon het geluid, slaap altijd zonder hoortoestel 😉 , ook niet horen en gebuikte daarom de trilfunctie van mijn mobiel. Inmiddels gebruik ik mijn Apple Watch om gewekt te worden. Nog fijner want de trilling is om je pols in plaats van bij je hoofd.

    • Prima oplossing natuurlijk als de trilling van de smartphone voldoende is om van wakker te worden. Dat geldt natuurlijk als slapen met een horloge om als niet onplezierig wordt ervaren.

  2. ik kan m niet koppelen met mijn samsung 8, alles al geprobeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Fluoroscopie biedt meerwaarde bij plaatsing cochleair implantaat

15 april 2024 | Duitse onderzoekers zien voordelen van de inzet van een fluoroscopisch beeldvormingssysteem bij het implanteren van [...]

Bernafon Encanta nieuwe hoortoestelfamilie uit de koker van Demant  

14 april 2024 | Demant het moederbedrijf van Oticon en Bernafon lanceerde afgelopen week tijdens een bijeenkomst in Utrecht [...]

Realistische reclames zijn een utopie, ook voor hoortoestellen | Column

11 april 2024 | De roep om realistische reclames voor hoortoestellen komt met enige regelmaat voorbij op sociale media. [...]

Selectie binnen een dag voor cochleair implantaat blijkt mogelijk

3 april 2024 | Onderzoekers van de afdeling KNO van het Erasmus Medisch Centrum laten zien dat het mogelijk [...]