Educatief lespakket Hoortoren nu ook online te gebruiken

1 december 2011
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Enkele jaren geleden heeft de Nationale Hoorstichting het lespakket de HoorToren ontwikkeld. De HoorToren is een educatief pakket over het gehoor, bestemd voor alle leerlingen uit het basisonderwijs. Voor groep 1 en 2, groep 3 en 4, groep 5 en 6, en groep 7 en 8 zijn verschillende materialen ontwikkeld.
Update: Online versie is niet meer beschikbaar
De online versie van de HoorToren (www.hoortoren.nl) biedt leerkrachten nu de mogelijkheid om de HoorToren ook via het digitale schoolbord te gebruiken. Voor de groepen 5 en 6 en voor de groepen 7 en 8 zijn bovendien toetsvragen toegevoegd zodat gecontroleerd kan worden hoe goed de opgedane kennis is blijven hangen. Ook is voor groepen 7 en 8 een extra opdrachtkaart ontwikkeld die dieper ingaat op mogelijkheden het gehoor te beschermen.
De HoorToren is in opdracht van de Nationale Hoorstichting ontwikkeld door Zorn Uitgeverij. Het lespakket ontving van het Centrum Gezond Leven het predicaat ‘Goed Beschreven’. De inhoud van de materialen sluit aan op de kerndoelen van het basisonderwijs.

Meer nieuws

Test beste hoortoestellen voor muziek

25 september 2023 | Wat zijn de beste hoortoestellen voor muziek? Om dat te bepalen testte de Amerikaanse website [...]

Van Boxtel hoorwinkels fietst mee voor Alzheimer Nederland

22 september 2023 | Op zaterdag 23 september fietst Van Boxtel hoorwinkels met hun team mee met de HerinneringenRit [...]

Starkey Evolv AI 2400 CIC: zeer klein en discreet te dragen hoortoestel mét Bluetooth

21 september 2023 | Hele kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang zijn te dragen bestaan alweer geruime tijd. [...]

Hoorexpert organiseert regionale open dag over toegankelijkheid

13 september 2023 | Tussen 2 tot en met 7 oktober 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. [...]