Educatief lespakket Hoortoren nu ook online te gebruiken

1 december 2011
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Enkele jaren geleden heeft de Nationale Hoorstichting het lespakket de HoorToren ontwikkeld. De HoorToren is een educatief pakket over het gehoor, bestemd voor alle leerlingen uit het basisonderwijs. Voor groep 1 en 2, groep 3 en 4, groep 5 en 6, en groep 7 en 8 zijn verschillende materialen ontwikkeld.
Update: Online versie is niet meer beschikbaar
De online versie van de HoorToren (www.hoortoren.nl) biedt leerkrachten nu de mogelijkheid om de HoorToren ook via het digitale schoolbord te gebruiken. Voor de groepen 5 en 6 en voor de groepen 7 en 8 zijn bovendien toetsvragen toegevoegd zodat gecontroleerd kan worden hoe goed de opgedane kennis is blijven hangen. Ook is voor groepen 7 en 8 een extra opdrachtkaart ontwikkeld die dieper ingaat op mogelijkheden het gehoor te beschermen.
De HoorToren is in opdracht van de Nationale Hoorstichting ontwikkeld door Zorn Uitgeverij. Het lespakket ontving van het Centrum Gezond Leven het predicaat ‘Goed Beschreven’. De inhoud van de materialen sluit aan op de kerndoelen van het basisonderwijs.

Meer nieuws

Kabinet negeerde NIVP advies over rookmelders

5 juli 2022 | Dat blijkt uit het journalistieke onderzoek van Brussel correspondent Frans Boogaard van het Algemeen Dagblad. [...]

Audiologen luiden noodklok en komen op voor de kwaliteit van Hoorzorg

29 juni 2022 | Vandaag vragen een zeer groot aantal audiologen aandacht voor de zorgen die zij hebben over [...]

Online workshop: ‘Grip op je energie met een auditieve beperking’

28 juni 2022 | Werkpad organiseert op 7 juli aanstaande tussen 16:00 en 17:30 uur de gratis te volgen [...]

Audioloog Jan de Laat krijgt koninklijke onderscheiding

24 juni 2022 | Tijdens zijn afscheidssymposium in Leiden kreeg klinisch fysicus audioloog dr. ir. Jan de Laat vandaag [...]