Signia komt met oplaadbare versie van Nx hoortoestel: Pure Charge & Go Nx

18 april 2018
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Signia introduceert de Pure Charge & Go Nx. Dit is de oplaadbare versie van de in oktober afgelopen jaar geïntroduceerde Nx hoortoestellen serie die een techniek bevat om het eigen stemgeluid te verbeteren (Own Voice Processing).
De Nx lijn wordt daarnaast uitgebreid met een krachtig powertoestel en een CROS-versie.

Signia Pure Charge@Go oplaadbaar hoortoestel

Contactloos opladen met Lithium Ion batterij

Momenteel worden in hoortoestellen verschillende soorten oplaadbare batterijen gebruikt. De oplaadbare versie van de Signia Nx maakt gebruik van een Lithium Ion batterij. Deze oplaadbare batterij vormt één geheel met het hoortoestel en is contactloos op te laden. De batterij is, net als in een smartphone, door de gebruiker zelf niet te verwisselen (lees meer over oplaadbare batterijen).
De batterij laadt op in 3 uur en kan daarmee maar liefst zo’n 19 uur meegaan. Bij 5 uur streamen van telefoongesprekken of muziek is de gebruiksduur 17 uur. Al na 30 minuten laden gaat de batterij weer 6 uur mee.

Eigen stem

Het in oktober afgelopen jaar geïntroduceerde Signia Nx hoortoestel heeft een speciale aanpak voor problemen die zich met het eigen stemgeluid kunnen voordoen. Het regelt daartoe het binnenkomende geluid op twee manieren: één proces regelt het binnenkomende geluid van de eigen stem, het andere proces neemt de overige geluiden voor zijn rekening. Denk bij overige geluiden aan omgevingsgeluiden en spraak van anderen. Sivantos, de fabrikant achter de Signia hoortoestellen geeft aan dat hiermee een veel natuurlijke geluidsbeleving is te bewerkstelligen.

Verbeterde connectiviteit en fijnafstelling op afstand

In de nieuwe Signia Nx hoortoestellen zijn ook de connectiviteit en streaming mogelijkheden verbeterd zodat bellen met smartphones, luisteren naar muziek en de tv nog beter verloopt. Zo is zonder tussenkomst van een streamer te bellen met iPhone telefoons. Bij de Android telefoons is bij de Signia hoortoestellen wel een streamer nodig. Daarnaast kan uw audicien de instellingen van de nieuwe Signia Nx hoortoestellen op afstand via de myHearing app veranderen aan uw voorkeuren. Dit scheelt extra bezoeken aan de winkel voor de fijnafstelling.

Signia Pure Charge&Go oplaadbaar hoortoestel

Power variant Signia Nx

De Signia Nx lijn is verder uitgebreid met een krachtige power versie. Dit nieuwe type heeft de naam Signia Motion 13P Nx en maakt de Nx serie ook geschikt voor slechthorenden met ernstige gehoorverliezen. Hiermee kunnen ook zij gebruik maken van de Own Voice Processing (OVP) techniek waarmee het eigen stemgeluid natuurlijker klinkt.

CROS en BICROS

Slechthorenden die één oor hebben dat normaalhorend is, maar waarbij het andere oor zodanig slechthorend is of problemen kent waardoor het plaatsen van een hoortoestel daar niet mogelijk is, zijn te helpen met een CROS hoortoestel uit de nieuwe serie (de CROS Pure 312 Nx). Geluiden worden met een CROS hoortoestel opgevangen aan de kant van het niet te revalideren oor en worden draadloos overgezonden naar het goede oor.
Ook is er een mogelijkheid voor slechthorenden die aan één oor slechthorend zijn dat wel te revalideren is, en aan het andere oor zodanig slechthorend zijn, doof zijn of oorproblemen hebben waardoor het plaatsen van een hoortoestel aan de zijde niet mogelijk is. Een draadloos BICROS hoortoestel is dan een optie.

Voor meer informatie over de nieuwste toestellen van Sivantos bekijk de website www.signia-pro.nl of neem contact op met de Customer Service van Sivantos via volgend telefoonnummer: 088 – 1466 600

Signia Pure Charge&Go oplaadbaar hoortoestel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Schoonenberg Hoorsupport komt met kerstcommercial op tv

28 november 2023 | Vanaf 4 december aanstaande is de nieuwe kerstcommercial van Schoonenberg Hoorsupport op televisie te zien. [...]

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – december 2023 en januari 2024

27 november 2023 | Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in [...]

Widex SoundConnect zendt computergeluid naar Moment hoortoestellen

19 november 2023 | Goed nieuws voor dragers van Widex Moment hoortoestellen: sinds afgelopen week is de Widex SoundConnect [...]

Stroomdiagram helpt diagnose somatosensorische tinnitus vast te stellen

15 november 2023 | Professor dr. Sarah Michiels verbonden aan de Universiteit van Hasselt heeft recent een stroomdiagram ontwikkeld [...]