Hoortoestellen van Oticon en Signia in de prijzen bij CES 2022

17 december 2021
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 3 min

Hoortoestelfabrikanten Oticon en Signia vallen dit jaar in de prijzen bij de Consumer Electronics Show 2022 (CES 2022). Het internationale prijzenprogramma erkent innovatief ontwerp en techniek in producten en -diensten binnen de consumententechnologie.
Oticon viel in de prijzen in de categorie ‘Software & Mobiele Apps’ met het speciaal voor slechthorende ontwikkelde muziekprogramma ‘Oticon My Music’. Signia op zijn beurt kreeg twee zogeheten Innovation Awards uitgereikt. Het bedrijf kreeg een prijs in de categorie ‘Toegankelijkheid’ met het Signia Augmented Xperience (AX) platform. Met dit platform krijgen slechthorenden beter toegang tot de voordelen van hoortoestellen. Daarnaast kreeg Signia een ereplaats in de categorie ‘Draagbare technologie’ met het nieuwe Signia Insio Charge&Go AX hoortoestel. Dit in-het-oor toestel dat veel overeenkomsten kent met consumentenoortjes, zal naar verwachting in het eerste half jaar van 2022 beschikbaar zijn in Nederland.

CES-Innovation-Awards-2022-hoortoestellen

CES 2022 prijs voor Oticon in categorie ‘Software & Mobiele Apps’

Oticon MyMusic is een speciaal muziekprogramma dat ontwikkeld is om slechthorenden te helpen hun liefde voor muziek opnieuw te ontdekken. Het programma is uitgeroepen tot CES 2022 Innovation Awards Honouree in de categorie ‘Software & Mobiele Apps’. Het MyMusic programma overwint een van de moeilijkste uitdagingen voor hoortoestellen en weet een uitstekende geluidskwaliteit van muziek te brengen. Daarbij maakt het niet uit of het nu gaat om livemuziek of gestreamde muziek zoals afkomstig vanaf een smartphone, tablet of op de hifi aangesloten streamapparaat.

Thomas Behrens, Hoofd Audiologie bij Oticon: “Met MyMusic brengen we muziek tot leven en wij zijn er enorm trots op deze beruchte uitdaging te hebben overwonnen in het voordeel van hoortoestelgebruikers van onze meest recente hoortoestelfamilie, Oticon More. Nu kunnen meer cliënten weer echt het plezier van muziek ervaren.”

Oticon-More-CES-Innovation-Award-2022-Oticon-MyMusic

Nieuwe strategie in Oticon’s MyMusic programma

MyMusic gebruikt een nieuwe strategie voor versterking van muziek. De verwerking van muziek wordt daarbij tegelijkertijd zowel uitgevoerd in 4 als 24 kanalen. De fabrikant weet daarmee details te behouden ongeacht wat de bron van het signaal is. Het muziekprogramma zorgt voor optimale balans in toonhoogte in de beluisterde muziek.  Daarbij zorgt het programma ervoor dat verschillen tussen zachtere en luidere delen in muziek behouden blijven en de natuurlijke dynamiek zo in stand blijft. Dragers van de Oticon More kunnen hun audicien vragen het nieuwe muziekprogramma aan hun hoortoestellen te laten toevoegen. Daarvoor is eerst een firmware upgrade nodig van het hoortoestel zelf.

Signia twee keer in de prijzen bij CES 2022

Signia kreeg zowel een prijs in de categorie ‘Toegankelijkheid’ als een ereplaats in de categorie ‘Draagbare technologie’.

Prijs in categorie toegankelijkheid met Signia Augmented Xperience (AX) platform

Het Signia Augmented Xperience (AX) platform viel in de categorie ‘Toegankelijkheid’ in de prijzen. Het platform kenmerkt zich door de mogelijkheid om op een intelligente manier te bepalen welke geluiden op de voorgrond moeten komen en welke op de achtergrond moeten blijven. Hiervoor worden meerdere processen tegelijkertijd uitgevoerd door twee processoren.

CES-Innovation-Award-2022-hoortoestellen-Signia-Augmented-Xperience

Afzonderlijke verwerking spraak en achtergrondlawaai

Het Augmented Xperience (AX) platform vindt zijn wortels in de Augmented Focus technologie van het bedrijf. Met deze techniek verwerkt de Signia hoortoestellen uit de AX serie spraak en achtergrondlawaai afzonderlijk. Hierdoor is er een duidelijk contrast tussen de twee te bewerkstelligen. Door beide signalen vervolgens weer te combineren is het toestel in staat spraak helder weer te geven, óók in een complexe geluidsomgeving  zoals in een druk café of rumoerige kantoortuin. Belangrijke geluiden zoals gesprekken komen op de voorgrond, terwijl omgevingsgeluiden weliswaar hoorbaar blijven maar wel meer op afstand klinken.

Prijs in categorie ‘Draagbare technologie’ met Signia Insio Charge&Go AX hoortoestel

Het Signia Insio Charge&Go AX hoortoestel, dat Signia volgend jaar in Nederland zal introduceren kreeg een prijs in de categorie ‘Draagbare technologie’. Dit op maat gemaakte in-het-oor hoortoestel maakt gebruik van Bluetooth, is oplaadbaar en is gebaseerd op het eerder genoemde Signia AX platform dat in de prijzen valt. Het in-het-oor hoortoestel komt qua eigenschappen sterk overeen met consumentenoortjes. De nieuwe hoortoestellen maken gebruik van zowel iOS als Android draadloze protocollen om handsfree te telefoneren en muziek ernaar over te sturen. Het nieuwe in-het-oor toestel dat veel overeenkomsten kent met consumentenoortjes, zal naar verwachting in het eerste half jaar van 2022 beschikbaar zijn in Nederland.

Signia’s hoofd wereldwijde marketing Maarten Barmentlo zegt over de CES prijzen: “We zijn enorm trots voor deze erkenning van twee van onze laatste en meest innovatieve producten. Bij Signia is onze missie om menselijke prestaties door iconische innovaties te verbeteren. Het krijgen van de ‘Innovation Awards Honouree’ laat ons duidelijk zien dat we op het juiste pad zijn.”

Voor meer informatie over de CES Awards 2022 klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Bebird oorcamera voor inspectie en schoonmaken van het oor. Is het veilig? | Review

20 mei 2024 | Via diverse webshops zijn meerdere types van de Bebird oorcamera te verkrijgen. De Bebird is [...]

Widex SmartRIC: nieuwe L-vormig vormgeving zorgt voor beter verstaan | Review

17 mei 2024 | Deze week introduceerde Widex op haar hoofdkantoor in Denemarken het nieuwe Widex Smart RIC hoortoestel [...]

Sony verbetert toegankelijkheid voor mensen met een beperking, ook voor slechthorenden

16 mei 2024 | Sony presenteerde vandaag in Hoofddorp op de Global Accessibility Awareness Day verschillende producten en functies [...]

Musi-CI muziekmiddag voor mensen met een cochleair implantaat

10 mei 2024 | Op 25 mei 2024 vindt er een Musi-CI muziekmiddag plaats voor mensen met een cochleair [...]