Divisie hoortoestellen Siemens naar beurs

23 mei 2014
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Hoortoestellen Siemens

De Duitse multinational Siemens heeft afgelopen week de nieuwe lange termijn strategie van het concern bekend gemaakt. Naast organisatorische wijzigingen wereldwijd, om te komen tot besparingen, zijn er ook strategische keuzes gemaakt ten aanzien van het te voeren portfolio, voor nu en in de toekomst. Zo is besloten Rolls Royce gas turbines and compressors aan te kopen, en de joint venture met Mitsubishi Heavy Metals activiteiten is in de maak. Daarnaast wordt de hoortoestellen divisie ‘Siemens Audiologie’naar de beurs gebracht.

Siemens Micon Hoortoestel

Welke invloed heeft deze beursgang op de hoortoestellenpoot? Wij vroegen dit aan Richard Zoetemelk, directeur van Siemens Audiologie Techniek in de Benelux.
Volgens Zoetemelk verandert in de werkwijze in Nederland niets: het bedrijf blijft gewoon de service bieden en opereren op de Nederlandse en Belgische markt zoals een ieder van dit bedrijf gewend is.
Het moederbedrijf Siemens AG blijft volgens Zoetemelk ook aandeelhouder van de hoortoestellendivisie. Ook de naam Siemens blijft behouden voor de hoortoestellen en Siemens Audiologie kan bij de ontwikkelingen nog steeds van de technologische kennis gebruik maken van het moederbedrijf.
“Het grote voordeel is dat de hoortoestellen divisie van Siemens door de beursgang zelfstandiger kan opereren. Revenuen vanuit het bedrijf kunnen volledig worden ingezet voor research en development en bijvoorbeeld overnames. De focus komt zo puur en alleen te liggen bijhoortoestellen waardoor we nog beter en sneller op marktontwikkelingen kunnen inspelen”, aldus Zoetemelk.

De audiologietak is volgens Zoetemelk gezond: de afgelopen jaren is er flink in audiologische en technologische ontwikkelingen geïnvesteerd wat geresulteerd heeft in het micon platform.
“In Nederland was Siemens Audiologie Techniek al een zelfstandig opererend bedrijfsonderdeel, voor de Nederlandse en Belgische markt heeft de overname dan ook geen directe consequenties”, aldus Richard Zoetemelk.

Op de vraag of een ander hoortoestellenconcern bij de beursgang het bedrijf zo niet kan overnemen geeft Zoetemelk aan dat dit niet is te verwachten: “In 2007 heeft bijvoorbeeld GN ReSound te koop gestaan en de overname is indertijd verboden door de Duitse mededingingsautoriteiten.”

Siemens Audiologie Techniek in Nederland blijft vanuit de vertrouwde locatie op het bedrijventerrein van Siemens in Zoetermeer de markt in de Benelux bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Schoonenberg Hoorsupport komt met kerstcommercial op tv

28 november 2023 | Vanaf 4 december aanstaande is de nieuwe kerstcommercial van Schoonenberg Hoorsupport op televisie te zien. [...]

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – december 2023 en januari 2024

27 november 2023 | Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in [...]

Widex SoundConnect zendt computergeluid naar Moment hoortoestellen

19 november 2023 | Goed nieuws voor dragers van Widex Moment hoortoestellen: sinds afgelopen week is de Widex SoundConnect [...]

Stroomdiagram helpt diagnose somatosensorische tinnitus vast te stellen

15 november 2023 | Professor dr. Sarah Michiels verbonden aan de Universiteit van Hasselt heeft recent een stroomdiagram ontwikkeld [...]