Divisie hoortoestellen Siemens naar beurs

23 mei 2014
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Hoortoestellen Siemens

De Duitse multinational Siemens heeft afgelopen week de nieuwe lange termijn strategie van het concern bekend gemaakt. Naast organisatorische wijzigingen wereldwijd, om te komen tot besparingen, zijn er ook strategische keuzes gemaakt ten aanzien van het te voeren portfolio, voor nu en in de toekomst. Zo is besloten Rolls Royce gas turbines and compressors aan te kopen, en de joint venture met Mitsubishi Heavy Metals activiteiten is in de maak. Daarnaast wordt de hoortoestellen divisie ‘Siemens Audiologie’naar de beurs gebracht.

Siemens Micon Hoortoestel

Welke invloed heeft deze beursgang op de hoortoestellenpoot? Wij vroegen dit aan Richard Zoetemelk, directeur van Siemens Audiologie Techniek in de Benelux.
Volgens Zoetemelk verandert in de werkwijze in Nederland niets: het bedrijf blijft gewoon de service bieden en opereren op de Nederlandse en Belgische markt zoals een ieder van dit bedrijf gewend is.
Het moederbedrijf Siemens AG blijft volgens Zoetemelk ook aandeelhouder van de hoortoestellendivisie. Ook de naam Siemens blijft behouden voor de hoortoestellen en Siemens Audiologie kan bij de ontwikkelingen nog steeds van de technologische kennis gebruik maken van het moederbedrijf.
“Het grote voordeel is dat de hoortoestellen divisie van Siemens door de beursgang zelfstandiger kan opereren. Revenuen vanuit het bedrijf kunnen volledig worden ingezet voor research en development en bijvoorbeeld overnames. De focus komt zo puur en alleen te liggen bijhoortoestellen waardoor we nog beter en sneller op marktontwikkelingen kunnen inspelen”, aldus Zoetemelk.

De audiologietak is volgens Zoetemelk gezond: de afgelopen jaren is er flink in audiologische en technologische ontwikkelingen geïnvesteerd wat geresulteerd heeft in het micon platform.
“In Nederland was Siemens Audiologie Techniek al een zelfstandig opererend bedrijfsonderdeel, voor de Nederlandse en Belgische markt heeft de overname dan ook geen directe consequenties”, aldus Richard Zoetemelk.

Op de vraag of een ander hoortoestellenconcern bij de beursgang het bedrijf zo niet kan overnemen geeft Zoetemelk aan dat dit niet is te verwachten: “In 2007 heeft bijvoorbeeld GN ReSound te koop gestaan en de overname is indertijd verboden door de Duitse mededingingsautoriteiten.”

Siemens Audiologie Techniek in Nederland blijft vanuit de vertrouwde locatie op het bedrijventerrein van Siemens in Zoetermeer de markt in de Benelux bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Verlaging eigen risico zal voor toename vraag naar hoorzorg leiden

23 mei 2024 | Het plan van de nieuwe regeringspartijen PVV, VVD, NSC en BBB om het eigen risico [...]

Bebird oorcamera voor inspectie en schoonmaken van het oor. Is het veilig? | Review

20 mei 2024 | Via diverse webshops zijn meerdere types van de Bebird oorcamera te verkrijgen. De Bebird is [...]

Widex SmartRIC: nieuwe L-vormig vormgeving zorgt voor beter verstaan | Review

17 mei 2024 | Deze week introduceerde Widex op haar hoofdkantoor in Denemarken het nieuwe Widex Smart RIC hoortoestel [...]

Sony verbetert toegankelijkheid voor mensen met een beperking, ook voor slechthorenden

16 mei 2024 | Sony presenteerde vandaag in Hoofddorp op de Global Accessibility Awareness Day verschillende producten en functies [...]