Divisie hoortoestellen Siemens naar beurs

23 mei 2014
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 1 min

Hoortoestellen Siemens

De Duitse multinational Siemens heeft afgelopen week de nieuwe lange termijn strategie van het concern bekend gemaakt. Naast organisatorische wijzigingen wereldwijd, om te komen tot besparingen, zijn er ook strategische keuzes gemaakt ten aanzien van het te voeren portfolio, voor nu en in de toekomst. Zo is besloten Rolls Royce gas turbines and compressors aan te kopen, en de joint venture met Mitsubishi Heavy Metals activiteiten is in de maak. Daarnaast wordt de hoortoestellen divisie ‘Siemens Audiologie’naar de beurs gebracht.

Siemens Micon Hoortoestel

Welke invloed heeft deze beursgang op de hoortoestellenpoot? Wij vroegen dit aan Richard Zoetemelk, directeur van Siemens Audiologie Techniek in de Benelux.
Volgens Zoetemelk verandert in de werkwijze in Nederland niets: het bedrijf blijft gewoon de service bieden en opereren op de Nederlandse en Belgische markt zoals een ieder van dit bedrijf gewend is.
Het moederbedrijf Siemens AG blijft volgens Zoetemelk ook aandeelhouder van de hoortoestellendivisie. Ook de naam Siemens blijft behouden voor de hoortoestellen en Siemens Audiologie kan bij de ontwikkelingen nog steeds van de technologische kennis gebruik maken van het moederbedrijf.
“Het grote voordeel is dat de hoortoestellen divisie van Siemens door de beursgang zelfstandiger kan opereren. Revenuen vanuit het bedrijf kunnen volledig worden ingezet voor research en development en bijvoorbeeld overnames. De focus komt zo puur en alleen te liggen bijhoortoestellen waardoor we nog beter en sneller op marktontwikkelingen kunnen inspelen”, aldus Zoetemelk.

De audiologietak is volgens Zoetemelk gezond: de afgelopen jaren is er flink in audiologische en technologische ontwikkelingen geïnvesteerd wat geresulteerd heeft in het micon platform.
“In Nederland was Siemens Audiologie Techniek al een zelfstandig opererend bedrijfsonderdeel, voor de Nederlandse en Belgische markt heeft de overname dan ook geen directe consequenties”, aldus Richard Zoetemelk.

Op de vraag of een ander hoortoestellenconcern bij de beursgang het bedrijf zo niet kan overnemen geeft Zoetemelk aan dat dit niet is te verwachten: “In 2007 heeft bijvoorbeeld GN ReSound te koop gestaan en de overname is indertijd verboden door de Duitse mededingingsautoriteiten.”

Siemens Audiologie Techniek in Nederland blijft vanuit de vertrouwde locatie op het bedrijventerrein van Siemens in Zoetermeer de markt in de Benelux bedienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor werknemer en werkgever

22 maart 2023 | Het recent verschenen boek Gezien en Gehoord biedt inspiratie voor mensen met een auditieve of [...]

Stichting SEMH: nieuwe partij voor kwaliteitsbewaking hoorhulpmiddelenzorg | Professional

20 maart 2023 | Interview met SEMH-directeur René Ungerer   De kwaliteit van de hulpmiddelenzorg in Nederland wordt bewaakt. [...]

Financiële dienstverlener Alpina toegankelijk voor doven en slechthorenden

16 maart 2023 | Alpina is de eerste financiële dienstverlener die toegankelijk is voor doven, slechthorenden en mensen met [...]

Virtual Reality training verbetert ruimtelijk horen dragers één cochleair implantaat

14 maart 2023 | Onderzoekers van de Universiteit van Trento in Italië en de Universiteit van Lyon in Frankrijk [...]