Hoorinfotheek: Adviescentra bundelen expertise over hoorhulpmiddelen

18 mei 2015
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Pento, GGMD voor Doven en Slechthorenden en Libra Revalidatie & Audiologie slaan de handen ineen bij het adviseren over hulpmiddelen voor doven en slechthorenden. Zij doen dit onder de nieuwe naam Hoorinfotheek.

hoorinfotheek

De onafhankelijke adviescentra van verschillende partijen werken samen onder de nieuwe naam. Zowel OORzaken (GGMD), Hulpmiddelen Informatie centrum (Pento) als Gehoor Informatie Centrum (Libra) veranderen hun naam in Hoorinfotheek. Verspreid over Nederland zijn er dan zes vestigingen: Apeldoorn, Assen, Eindhoven, Leeuwarden, Zoetermeer en Zwolle. Hoorinfotheek verwacht op korte termijn uit te breiden met nieuwe vestigingen in Amersfoort, Amsterdam en Hengelo. Op 18 mei wordt bovendien de gezamenlijke website www.hoorinfotheek.nl gelanceerd.

Hoorinfotheek: Onafhankelijk advies en uitproberen

Op elke locatie van Hoorinfotheek kunnen doven en slechthorenden terecht voor onafhankelijk advies over hulpmiddelen. De verschillende hulpmiddelen kunnen ter plekke worden uitgeprobeerd. Hoorinfotheek geeft advies op maat. Als er naast de slechthorendheid ook sprake is van een motorische of visuele handicap kijken we samen met de client naar het meest passende hoorhulpmiddel. Voor het aanschaffen van hulpmiddelen verwijst Hoorinfotheek naar de betreffende leverancier of de audicien. Naast advies over hulpmiddelen kan men bij Hoorinfotheek ook terecht voor informatie over voorzieningen als de schrijftolk en KPN Teletolk.

Delen van expertise

Door samen te werken wordt expertise gedeeld en kunnen alle nieuwe ontwikkelingen die er zijn blijvend op de voet gevolgd worden. Cliënten hebben daardoor de zekerheid dat de medewerkers van alle locaties van Hoorinfotheek altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Daardoor blijft de kwaliteit van het advies overal onveranderd hoog. Door de samenwerking heeft Hoorinfotheek een landelijke dekking. Dit vergroot de toegankelijkheid en bereikbaarheid. De website www.hoorinfotheek.nl geeft informatie over  de bereikbaarheid en openingstijden van de verschillende locaties. Ook staat op de website informatie over de verschillende hoorhulpmiddelen.

Voorwaarden en kosten bezoek Hoorinfotheek

Voor een bezoek aan de Pento Hoorinfotheken is een verwijzing van de huisarts nodig voor het Audiologisch Centrum. Voor een bezoek aan de GGMD Hoorinfotheken is een verwijzing nodig van de huisarts, KNO-arts of audiologisch centrum. U dient als slechthorende bekend te zijn bij de KNO-arts of audiologisch centrum, waarbij uw gehoorverlies groter moet zijn dan 35 dB aan beide oren.
De kosten voor een bezoek aan een Hoorinfotheek worden vergoed door uw zorgverzekering. Let er wel op dat u een eigenrisico heeft en als u dit nog niet verbruikt heeft, de kosten voor eigen rekening komen.  Bij de Hoorinfotheek van de GGMD kunt u ook zonder verwijzing terecht. De kosten zijn dan 50 euro.

De Hoorinfotheek in Eindhoven is gratis te bezoeken en een verwijzing is daar niet nodig.

Hoorhulpmiddelen online

In de webshop van HOorzaken.nl zijn diverse hoorhulpmiddelen online te bestellen. Voor hoorhulpmiddelen kunt u ook terecht bij een audicien bij u in de buurt.

Reacties (2)
 1. Waar moet ik op reageren?
  Als bedoeld wordt op bovenstaande tekst is me het volgende niet duidelijk.
  Eerst wordt gesteld dat er samenwerking plaatsvindt en dat deze vanaf nu Hoorinfotheek heet.
  Daarna wordt er gesproken over Pento- en GGMDhoorinfotheken.
  Ik woon in Leusden, bij Amersfoort.
  Waar kan ik het beste terecht?
  Ik ben al meerdere keren bij het Audiologisch Centrum in A’foort geweest.
  Moet ik daar nu weer naar toe?

  • U kunt het beste voor informatie terecht op http://www.hoorinfotheek.nl
   Door een reorganisatie zijn de GGMD Hoorinfotheken in Amsterdam, Apeldoorn, Utrecht en Zoetermeer per 1 januari 2019 gesloten. De Hoorinfotheek in Utrecht blijft open maar wordt overgenomen door Pento.
   Voor algemene vragen en ondersteuning op het gebied van (hoor)hulpmiddelen kunt u terecht bij de specialisten gehoorverlies van GGMD. Natuurlijk kunt u ook uw audicien om advies vragen.
   Voor problemen met het gehoor zoals slechthorendheid, spraak-taalproblemen in ruime zin, diagnostische tests, adviezen en revalidatie van het gehoor zijn de Audiologisch Centra de aangewezen plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – oktober en november 2023

30 september 2023 | Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in [...]

Test beste hoortoestellen voor muziek

25 september 2023 | Wat zijn de beste hoortoestellen voor muziek? Om dat te bepalen testte de Amerikaanse website [...]

Van Boxtel hoorwinkels fietst mee voor Alzheimer Nederland

22 september 2023 | Op zaterdag 23 september fietst Van Boxtel hoorwinkels met hun team mee met de HerinneringenRit [...]

Starkey Evolv AI 2400 CIC: zeer klein en discreet te dragen hoortoestel mét Bluetooth

21 september 2023 | Hele kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang zijn te dragen bestaan alweer geruime tijd. [...]