Hoorexpert organiseert regionale open dag over toegankelijkheid

13 september 2023
Auteur: Rene van der Wilk
Leestijd: 2 min

Tussen 2 tot en met 7 oktober 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. Tijdens deze week laten diverse deelnemende organisaties zien dat toegankelijkheid voor iedereen voordelen heeft. Hoorexpert gevestigd in Leerdam organiseert op donderdag 5 oktober een regionale open dag met diverse lezingen, demonstraties en workshops. Daarmee laat het bedrijf zien dat toegankelijkheid zeker ook voor slechthorenden loont. De dag zal zich focussen op toegankelijkheid voor doven en slechthorenden in (semi)overheidsinstanties, zalen en kerken, clubs en verenigingen en op scholen.

open dag hoorexpert week van de toegankelijkheid

Toegankelijkheid belangrijk voor slechthorenden

Ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders hebben een verminderd gehoor. Ook zij moeten kunnen kiezen waar zij wonen, leren, werken, reizen en hun vrije tijd doorbrengen. Daarbij moeten zij net als ieder ander ongehinderd gebruik kunnen maken van openbare gebouwen, de openbare weg, woningen, vervoer en het internet. In de Week van de Toegankelijkheid 2023 laten diverse deelnemende organisaties zien dat toegankelijkheid voor iedereen voordelen heeft: toegankelijkheid loont.

Voordelen voor iedereen!

Het spreekt voor zich dat mensen met hoorproblemen veel baat hebben bij goede fysieke, digitale en sociale toegankelijkheid, zodat zij volwaardig mee kunnen doen aan de samenleving. Belemmeringen daarvoor moeten zo snel mogelijk verdwijnen. Toegankelijkheid moet normaal worden, ontoegankelijkheid juist de uitzondering. Toegankelijkheid heeft voor zo veel meer mensen voordelen. Een toegankelijk festival, een toegankelijke bioscoop of theater trekt meer bezoekers. Een toegankelijke winkel heeft een grotere klantenkring en in een toegankelijke school groeien kinderen met en zonder beperking gelijk op. Ook is bekend dat in inclusieve organisaties er beduidend minder ziekteverzuim is. Daarnaast gaat toegankelijkheid isolement tegen, vooral bij ouderen. Zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen.

Regionale Open Dag

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid 2023 laat Hoorexpert met een regionale open dag (met diverse lezingen, demonstraties en workshops) zien dat toegankelijkheid loont.

Informatie: Open Dag Hoorexpert

Datum: Donderdag 5 oktober
Tijd: 9:30 tot 17:30
Plaats:  Leerdam

De dag wordt opgedeeld in 3 blokken, met de starttijden 10:00, 13:00 en 15:30 uur.
Het volgende programma wordt 3 maal herhaald en bestaat uit:

  • 30 minuten – presentatie van team Hoorexpert over wet- en regelgeving en toegankelijkheid in de breedste zin
  • 30 minuten – presentatie van René van der Wilk (psycholoog en webredacteur van deze site) over de problemen die doven en slechthorende ervaren en het belang van toegankelijkheid voor deze doelgroep
  • 30 minuten – presentaties, demonstraties en workshopjes over toepassingen, casussen, producten en diensten
  • 30 minuten – ruimte voor vragen en discussies

Voor wie bedoeld

De dag zal zich focussen op toegankelijkheid voor doven en slechthorenden in (semi)overheidsinstanties, zalen en kerken, clubs en verenigingen en op scholen. Alle belanghebbenden zijn natuurlijk welkom om zich aan te melden. Wees welkom en laat u onderdompelen in de wereld van toegankelijkheid en doe mee aan een inclusieve samenleving!

Interesse? Klik op onderstaande knop om u in te schrijven voor de open dag.

schrijf in

Meer informatie de Week van de Toegankelijkheid vindt u hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer nieuws

Informatiebijeenkomsten cochleair implantaten – oktober en november 2023

30 september 2023 | Benieuwd wat een cochleair implantaat voor u of voor uw kind kan betekenen? Ook in [...]

Test beste hoortoestellen voor muziek

25 september 2023 | Wat zijn de beste hoortoestellen voor muziek? Om dat te bepalen testte de Amerikaanse website [...]

Van Boxtel hoorwinkels fietst mee voor Alzheimer Nederland

22 september 2023 | Op zaterdag 23 september fietst Van Boxtel hoorwinkels met hun team mee met de HerinneringenRit [...]

Starkey Evolv AI 2400 CIC: zeer klein en discreet te dragen hoortoestel mét Bluetooth

21 september 2023 | Hele kleine hoortoestellen die volledig in de gehoorgang zijn te dragen bestaan alweer geruime tijd. [...]